Η 19χρονη που "έφαγε" την Κέιτ Μος

30.08.2010
Μία δόση από το δικό της... φάρμακο φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να δοκιμάσει το διάσημο 36χρονο -σήμερα- μοντέλο. Έχοντας ήδη συμπληρώσει δύο δεκαετίες όπου το ζήτημα "ηλικία" δεν της δημιούργησε ποτέ και κανένα ζήτημα, βρήκε τον μάστορά της στην κόρη του αφεντικού.


Μία δόση από το δικό της... φάρμακο φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να δοκιμάσει το διάσημο 36χρονο -σήμερα- μοντέλο. Έχοντας ήδη συμπληρώσει δύο δεκαετίες όπου το ζήτημα "ηλικία" δεν της δημιούργησε ποτέ και κανένα ζήτημα, βρήκε τον μάστορά της στην κόρη του αφεντικού.

Ύστερα από μία μακρά και προσοδοφόρα συνεργασία με το Topshop και τον ιδιοκτήτη της Σερ Φίλιπ Γκριν (Sir Philip Green), η Κέιτ Μος (Kate Moss) ετοιμάζεται να... κρεμάσει τα παπούτσια της ως η επίσημη εκπρόσωπός του, αφήνοντας χώρο για την 19χρονη κόρη του Βρετανού μεγιστάνα να αναλάβει την επόμενη μέρα. Και μάλιστα σε όλους τους τομείς.

Η Μος αναμένεται να λανσάρει κανονικά και βάσει προγράμματος την 14η κολεξιόν του καταστήματος για τη χειμωνιάτικη σεζόν τον Οκτώβριο, η οποία θα πραγματοποιηθεί λίγες μόνο εβδομάδες αφού η Κλόι Γκριν (Chloe Green) θα έχει αναλάβει νέο, πιο ενεργητικό ρόλο στην εταιρεία.

Η χρυσή διάδοχος φαίνεται αποφασισμένη να προωθήσει την δική της σειρά ρούχων και ο μπαμπάς της έχει ήδη εξασφαλίσει χώρο για το γραφείο της στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Όξφορντ Στριτ του Λονδίνου.

Παρότι οι εξελίξεις δεν πρέπει να έπεσαν ως κεραυνός εν αιθρία για το διάσημο μοντέλο που πρόσφατα γιόρτασε το 30ό της εξώφυλλο στη "Vogue", η αλήθεια είναι ότι επηρέασαν την μέχρι πρότινος "μελένια" σχέση της με τον εργοδότη της.

Η συνεργασία της Μος με τον Γκριν υπήρξε "ανθηρή" και για τους δύο με το μοντέλο να έχει κερδίσει από αυτή περίπου £3 εκατομμύρια (σχεδόν €4 εκατομμύρια) και τον επιχειρηματία πολλά εκατομμύρια περισσότερα χάρη στην απήχηση που είχαν στο κοινό τα ρούχα που υπέγραφε και διαφήμιζε το μοντέλο. Ήταν μάλιστα τόσο στενή η σχέση μεταξύ τους που κάποια στιγμή ο Σερ Φίλιπ είχε ισχυριστεί το έχει "δύο κόρες, την Κλόι και την Κέιτ". Οι δύο γυναίκες μάλιστα περνούσαν πολύ χρόνο μαζί ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαν εμφανιστεί μαζί σε επιδείξεις μόδας.

Ωστόσο, όπως λέει και ο λαός μας, προβλήματα υπάρχουν ακόμη και στις καλύτερες οικογένειες! Έτσι για την Κλόι, ήρθε η στιγμή να πραγματοποιήσει το όνειρό της, το οποίο καλλιεργούσε από τα 10 της χρόνια, από τότε δηλαδή που άρχισε να βοηθά τον πατέρα της να διαλέξει ρούχα για τις κολεξιόν του: Ήθελε να γίνει σχεδιάστρια μόδας.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πέρσι, η δεσποινίς Γκριν είχε εκφράσει τον διακαή της πόθο πολύ συγκεκριμένα: "Ελπίζω μια μέρα να μπορέσω να σχεδιάσω μια σειρά με το όνομα 'Chloe Green at Topshop'. Δεν έχω σκεφτεί λεπτομέρειες ακόμη, αλλά δεν νομίζω ότι ζητάω και πολλά".

Ωστόσο, παρά την έντονη φημολογία ο ίδιος ο Σερ Φίλιπ Γκριν αρνήθηκε ότι υπάρχει ρήξη στην σχέση του με το σουπερμόντελ. Απλά ισχυρίστηκε ότι η Μος ήταν υπερβολικά απασχολημένη με άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις και δεν θα της ήταν δυνατό να συνεχίσει να εργάζεται για το Topshop.

Σημειώνουμε ότι εκτός από ρούχα, στη σειρά της Μος υπήρχαν ακόμη τσάντες, παπούτσια, ζώνες και φορέματα, σε τιμές που κυμαίνονται από £12 για ένα γιλέκο μέχρι £150 για ένα δερμάτινο τζάκετ.

"Η Κέιτ έχει κάνει 14 κολεξιόν μαζί μας. Ήταν όλες φανταστικές τόσο για μας όσο και για εκείνη, αλλά απαιτούν όλο περισσότερο χρόνο και δεν φαίνεται να μπορεί να ανταπεξέλθει", εξήγησε ο Σερ Φίλιπ.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η Κέιτ Μός σχεδιάζει επίσης τσάντες για τη Longchamp, έχει το δικό της άρωμα και έχει υπογράψει συνεργασία με τον ισπανικό οίκο Balenciaga και τη γαλλίδα σχεδιάστρια Ιζαμπέλ Μαράντ (Isabel Marant).

Επίσης, παρά τα 36 της χρόνια, το διάσημο μοντέλο, ποζάρει ακόμη μια φορά για τον σχεδιαστή κοσμημάτων Ντέιβιντ Γιούρμαν (David Yurman) και μάλιστα γυμνή, σε πόζες που τη δείχνουν σαφώς πιο ώριμη, έχοντας αφήσει πίσω της τα χρόνια της υπερβολικής -έως και αρρωστημένης- αδυναμίας της.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα