Μαρία Ιωαννίδου: "Μου τέλειωσαν τα λεφτά του Φρέντυ"!

23.03.2007
Μια γυναίκα που «γεννάει» και θέλει να επιβεβαιώνεται μέσα από την τέχνη, η Μαρία Ιωαννίδου, μίλησε στο ΛΟΙΠΟΝ με παράπονο γι αυτήν και για τους ανθρώπους της τηλεόρασης που την έχουν ξεχάσει. Αναπολώντας στιγμές από τη ζωή της με τον Φρέντυ Γερμανό, ομολόγησε ότι δεν διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα που της άφησε ο αγαπημένος της σύντροφος.

Από τη Στέλλα Γεωργίου

Γνωρίζεις καλά τη showbiz. Πώς και δεν συμμετέχεις στην επιτροπή κάποιου talent show;

«Είναι θέμα επιλογής των καναλιών. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου τον πλέον κατάλληλο, λόγω εμπειρίας και εξειδίκευσης. Έχω κάνει πορεία χορεύτριας, έχω σχολές χορού και είμαι διπλωματούχος υποκριτικής, ενώ έχω και μεγάλη πορεία στο θέατρο».

Δεν δέχτηκες ποτέ κάποια πρόταση;

«Για επιτροπή όχι. Μήπως τελικά δεν πουλάω πια; Τελευταία έγιναν κάποιες συζητήσεις για να συμμετέχω στο καινούργιο talent show του ΑΝΤ1, μου ζήτησαν μάλιστα και παιδιά από τη σχολή μου, κι ενώ βρισκόμασταν σε καλό δρόμο, ξαφνικά έπεσε σιωπή».

Μήπως έπαιξε ρόλο και η παλιά σου αντιπαράθεση με τον Ψινάκη και τον Περρή, που είναι μέλη της επιτροπής;

«Δεν το ξέρω αυτό. Σε σχέση με τον Ψινάκη, είχα ασκήσει κριτική όσον αφορά τη δουλειά του. Το ότι δηλαδή κάποια στιγμή πέρασε το πρότυπο του Μαρτάκη. Αντέδρασα, γιατί εγώ είμαι δασκάλα χορού και διαμορφώνω συνειδήσεις. Έρχονταν τα παιδιά της σχολής και με ρωτούσαν: Έτσι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε;. Ήταν απαράδεκτο. Εγώ λοιπόν ασχολήθηκα με τη δουλειά του, ενώ εκείνος προσέβαλε τη μνήμη του Φρέντυ και επενέβη σε μια στιγμή που ήμουν έτοιμη για το ψυχιατρείο. Εκμεταλλεύτηκε λοιπόν την αδυναμία μου και βρήκε υποστηρικτές τον Θέμο και τον Περρή, για τους οποίους δήλωσα ότι δεν είναι αρσενικά».

Είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός. Εξάλλου, ο Θέμος είναι γνωστός για το ανατρεπτικό του χιούμορ.

«Γιατί βαρύς χαρακτηρισμός; Κανονικός ήταν! Όταν τρεις άντρες τα βάζουν με μια γυναίκα και μετά δεν την καλούν να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε κάποια επόμενη εκπομπή, τι είναι αυτό, αντρικό; Ο Θέμος δεν με κάλεσε ποτέ!».

Πώς κρίνεις την επιτροπή του «So you think you can dance»;

«Οι άνθρωποι είναι κατάλληλοι. Τουλάχιστον οι δύο που γνωρίζω.

Ο Μεταξόπουλος έχει κάνει καλές σπουδές, έχει μια σχετική εμπειρία, αλλά όχι σαν τη δική μου. Απλώς ήταν απαράδεκτο το ύφος του. Πιστεύω πως ήταν κατευθυνόμενο από το κανάλι για την τηλεθέαση.

Η Παπούλια έχει γνώσεις, έχει σπουδάσει και είναι λαίδη του χορού. Όσο για τον Ναλμπάντη, δεν τον ξέρω. Και με τη συμπεριφορά του ούτε που θέλω να τον γνωρίσω. Πάντως, είναι γοητευτικός».

Πότε έκανες τις σχολές χορού;

«Τις δύο σχολές τις έκανα πριν από 10 χρόνια, όταν πέθανε ο Φρέντυ. Ήταν μια ευλογημένη στιγμή, πριν φύγει, όπου μου άφησε κάποια χρήματα και μου είπε: Αυτά να τα φυλάξεις και να κάνεις τη σχολή χορού. Μου είπε μάλιστα και πώς οραματιζόταν τις σχολές, με μαρμάρινες σκάλες, με φωτεινές ροζ αίθουσες, με πολυέλαιο, όπως ακριβώς τις έκανα. Ήταν προφητικός ο Φρέντυ και μου άφησε μια διέξοδο, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά».

Ποια είναι η σχέση σου με το χρήμα;

«Πριν φύγει μου είπε: Σου αφήνω τόσα χρήματα, που μπορείς να ζήσεις άνετα ακόμα και στο εξωτερικό, ακόμα και χωρίς να δουλέψεις. Αρκεί να τα διαχειριστείς σωστά. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να πω ότι τα διαχειρίστηκα τέλεια».

Σε τι αποδίδεις την κακοδιαχείριση;

«Ειλικρινά είναι πολύ προσωπικά θέματα αυτά. Τι νόημα έχει να τα βγάλουμε όλα στη φόρα».

Ο Χατζηστεφάνου έκανε την TV καφενείο
Πώς κρίνεις το τηλεοπτικό τοπίο γενικά;

«Κοίταξε, περνάει η φτήνια. Ό,τι φτηνότερο, μετράει, πουλάει, διασκεδάζει. Όποιος βρίζει, φτύνει, φωνάζει αυτός κάνει εξώφυλλα. Πάρε παράδειγμα τον Χατζηστεφάνου. Αυτός ο άνθρωπος έβρισε, μούντζωσε και είπε στον αέρα τις φράσεις που όλοι ακούσαμε. Δηλώνει μάλιστα με παρρησία ότι είναι ομοφυλόφιλος. Δεν έχω απολύτως τίποτα με τους ομοφυλόφιλους, αλλά από ένα σημείο και μετά πιστεύω ότι δεν μπορεί να περνάει κατευθύνσεις στα παιδιά μας».

Πολλοί όμως συμφωνούν μαζί του. Μήπως βρίζει δίκαια;

«Τι θα πει δίκαια; Αυτό το μέσον δεν είναι για να βρίζεις. Τι το κάναμε, καφενείο; Θεωρώ ότι περνάμε μια εποχή που θηλάζουμε ασxήμια, φτήνια, αναξιοκρατία. Θυμώνω πολύ».

Εσύ πώς τοποθετείς τον εαυτό σου μέσα σ' αυτό το κλίμα;

«Είμαι μια γυναίκα που γεννάει. Θέλω να επιβεβαιώνομαι μέσα από την τέχνη, αλλά η τέχνη πολλές φορές είναι αχάριστη. Είμαι μόνη μου και μου κάνουν συνέχεια πόλεμο».

Κατά καιρούς έχεις χτυπηθεί και για τη σχέση σου με τον Φρέντυ Γερμανό.

«Ναι, δέχτηκα κάποια πυρά. Ήθελα να υπερασπιστώ την υστεροφημία του Φρέντυ. Ο ίδιος έφυγε πολύ νέος και δεν πρόλαβε να αφήσει παραπάνω κληρονομιά απ όση άφησε ήδη τόσο γενναιόδωρα.

Ήθελε λοιπόν να συνεχίσω εγώ».

Με ποιον τρόπο θεώρησες ότι έπρεπε να συνεχίσεις το έργο του;

«Κυρίως με βιβλία. Ήθελε να κατευθύνει νέους δημοσιογράφους. Το ημιτελές βιβλίο του για τον Ζαχαριάδη θεώρησα πως ήταν χρέος μου να το ολοκληρώσω. Συμβουλεύτηκα αγαπημένους του φίλους, όπως ο Σεραφείμ Φυντανίδης και ο Κυρ, και το έβγαλα. Ο Φρέντυ με διαμόρφωσε κι εγώ τον αγάπησα και τον πίστεψα. Σηματοδότησε τη Μαρία κι εγώ του έδωσα χαρά».

Οι σχέσεις σου με τη Ναταλία;

«Τη Ναταλία έχω να τη δω ένα χρόνο. Εμένα δεν με καλύπτουν τα μηνύματα που μου στέλνει. Θα προτιμούσα να είχαμε άμεση επαφή».

Θα ήθελες να τη συμβουλεύσεις κάτι;

«Η Ναταλία δεν παίρνει από συμβουλές. Αν δεν ήταν Γερμανού, δεν θα είχα να τη συμβουλεύσω κάτι. Εφόσον όμως είναι Γερμανού, θα είχα να της πω, αλλά προτιμώ να το κάνει η μαμά της».

Θέλω να ερωτευτώ ξανά
Θα ξανάφτιαχνες τη ζωή σου;

«Δεν ζω καλά πια. Δεν έχω τόσους φίλους όσους είχα παλιά και όσο για την προσωπική μου ζωή, μάλλον είναι δύσκολο στους άλλους να με πλησιάσουν. Θέλω να ερωτευτώ διαφορετικά, όχι φρεντικά»! Είμαι ανοιχτή στην προσωπική μου ζωή. Θέλω έναν άνθρωπο που να έχει επίπεδο, να είναι τρυφερός και με χιούμορ. Πολλά είναι; Πάντως έχω αποκλείσει το γάμο, γιατί θέλω να παραμείνω Γερμανού. Δεν θα έλεγα όμως όχι στη συμβίωση».

Τα άμεσα επαγγελματικά σου σχέδια;

«Γράφω ένα βιβλίο που έχει τίτλο Μνήμες και έχει έντονα αυτοβιογραφικά στοιχεία, φωτογραφικό υλικό από την παιδική μου ηλικία, τους γονείς μου και άλλα πολλά. Θέλω με αυτόν τον τρόπο να πω ένα ευχαριστώ στη μητέρα μου και στον Φρέντυ. Ετοιμάζουμε και κάτι σημαντικό με το δήμο Αμαρουσίου, που θα είναι πολύ δημιουργικό. Θα είμαι υπεύθυνη στα πολιτιστικά του δήμου, όπου υπάρχουν πολλά θεατρικά σχέδια, ανάμεσα στα οποία και η παράσταση Μαριχουάνα στοπ που θα ανεβάσουμε το καλοκαίρι στο θέατρο Αναβρύτων».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ