Μοιραίο ζευγάρι στη σκηνή!

26.03.2007
Η πρόσφατα χωρισμένη ηθοποιός από τον Κωνσταντίνο Καζάκο υιό έβαλε πλώρη τώρα για έναν άλλο γιο σπουδαίου ηθοποιού;

Η πρόσφατα χωρισμένη ηθοποιός από τον Κωνσταντίνο Καζάκο υιό έβαλε πλώρη τώρα για έναν άλλο γιο σπουδαίου ηθοποιού; Το σίγουρο είναι ότι η Τάνια Τρύπη και ο Άλκης Κούρκουλος θα προξενήσουν σάλο με την κοινή τους εμφάνιση ως ζευγάρι όχι στη ζωή, αλλά σε ένα θρυλικό έργο, που θα αποτελέσει την «παράσταση της χρονιάς».

Ο λόγος για την περίφημη «Στέλλα με τα κόκκινα γάντια», ομώνυμος ρόλος που έχει συνδεθεί αναμφισβήτητα με τη Μελίνα Μερκούρη. Τώρα Στέλλα «ντύνεται» η Τρύπη και φαβορί για τον αντίστοιχο ρόλο του σπουδαίου Γιώργου Φούντα είναι ο γιος του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου, ο Άλκης! Το έργο που αναμένεται να «ανάψει» φωτιές και να δημιουργήσει ουρές στα ταμεία ετοιμάζεται εδώ και καιρό με κάθε μυστικότητα, αλλά και προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια. Όπως μας ενημερώνουν συντελεστές της παράστασης, «πρόκειται για μια πολύ δαπανηρή θεατρική υπερπαραγωγή». Από την πρώτη στιγμή μάλιστα που κυκλοφόρησε η είδηση για το ανέβασμα αυτής της παράστασης δημοσιεύτηκε και το όνομα της Τάνιας Τρύπη στον ομώνυμο ρόλο. Άνθρωποι που εργάζονται γι αυτό το εγχείρημα μας λένε: «Η Τάνια είναι πάρα πολύ αγχωμένη, γιατί νιώθει ότι θα πρέπει να αντέξει τον αδυσώπητο ανταγωνισμό με την πρώτη διδάξασα στη θρυλική πλέον ταινία». Αξίζει να πούμε ότι το συγκεκριμένο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη αποτέλεσε και τη βάση του σεναρίου της παγκοσμίως διάσημης κινηματογραφικής «Στέλλας» του Μιχάλη Κακογιάννη το 1955, με την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη να υποδύεται το ρόλο με τέτοιον τρόπο που έκανε το Φεστιβάλ των Καννών να παραμιλάει αλλά και να κερδίζει εύκολα τη Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Και αν το τοπίο για το ποια ηθοποιός θα ενσαρκώσει τη «Στέλλα» ήταν ξεκάθαρο εξαρχής, δεν συμβαίνει το ίδιο με εκείνον που θα κληθεί να παίξει το ρόλο του Μίλτου. Αν και το θέμα αυτό έχει καταντήσει σίριαλ, το ΛΟΙΠΟΝ κατάφερε να τρυπώσει στα παρασκήνια των κύριων συντελεστών του μεγαλεπήβολου αυτού θεατρικού εγχειρήματος και να μάθει το φαβορί για το ρόλο, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι λέξεις. Ρωτήσαμε τον επιτυχημένο θεατρικό επιχειρηματία Γιώργο Λεμπέση και μας εκμυστηρεύτηκε με κάθε επιφύλαξη ότι «για το συγκεκριμένο ρόλο θα έβλεπα πολύ θετικά τον Άλκη Κούρκουλο, στον οποίο έχει ήδη γίνει πρόταση. Το θέμα του πρωταγωνιστή προβληματίζει πάντως και τον ίδιο το σκηνοθέτη, τον Θέμη Μουμουλίδη, και σίγουρα στην αρχή υπήρχαν κάποιες σκέψεις για ηθοποιούς που όμως δεν μπόρεσαν λόγω υποχρεώσεων». Άνθρωποι της παράστασης μας είπαν ότι ο σκηνοθέτης ήθελε για Μίλτο τον Φάνη Μουρατίδη, αλλά εκείνος αρνήθηκε, αφού θα επαναληφθούν και του χρόνου οι «Νύχτες ραδιοφόνων» με την Ελένη Ράντου, που σπάνε κυριολεκτικά ταμεία. Παράλληλα, ακούστηκε και το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη, αλλά καλά γνωρίζοντες το διέψευσαν. Οι συζητήσεις που έγιναν σε πολύ πρώιμο στάδιο και με τον Αλέξανδρο Σταύρου εγκαταλείφθηκαν γρήγορα, ίσως λογικά σκεπτόμενοι οι υπεύθυνοι και το φετινό «παρατράγουδο» του διάσημου Στράτου της «Βέρας στο δεξί», που αποφάσισε να εγκαταλείψει το ρόλο του στο έργο «Χορεύοντας στη σιωπή» με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου μόλις 15 ημέρες πριν ανέβει! Η θέση του όμως καλύφθηκε επιτυχώς από τον πολύ ανερχόμενο Χρήστο Βασιλόπουλο του «Έρωτα». Επίσης, πρόταση είχε γίνει και στον Γιώργο Καραμίχο, αλλά ο ηθοποιός λόγω πιεσμένου προγράμματος δεν ήταν δυνατόν να προετοιμαστεί και να φανεί αντάξιος ενός τέτοιου ρόλου. «Οι ηθοποιοί που θέλουμε δεν είναι πάντα διαθέσιμοι», υποστηρίζει άνθρωπος του θεάτρου. Άλλα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν αυτά του Απόστολου Γκλέτσου και του Πασχάλη Τσαρούχα, αλλά δεν προχώρησε η ιστορία. Πάντως, αν τελικά πει το «ναι» ο Άλκης Κούρκουλος, τότε σίγουρα θα μιλάμε για παράσταση-θρίαμβο!