«Μη φοβάστε τις εκλείψεις»

21.03.2007
Η γνωστή αστρολόγος μάς αποκαλύπτει τα μυστικά από τον κόσμο του «Stars System» κάθε Σαββατοκύριακο στο Μega, που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα όταν οι εκλείψεις μάς «απειλούν». Είναι όμως έτσι; Πρέπει να φοβόμαστε τις εκλείψεις; Τι μας έμαθε η πρώτη έκλειψη στις 4 Μαρτίου και τι μας επιφυλάσσει αυτή που θα γίνει στις 19 του μήνα;

Από τη Χρύσα Αντωνίου

Οι «must» και «dont» λοιπόν συμβουλές από την Άση Μπήλιου για όλα τα ζώδια ξεχωριστά για να αντιμετωπίσουμε τη δυνατή ηλιακή έκλειψη στις 19 Μαρτίου και να μην «τσουρουφλιστούμε» αστρολογικά από την ενέργειά της. Και ψυχραιμία, έκλειψη είναι, θα περάσει

Τι μας έμαθε η πρώτη έκλειψη, που έγινε στις 4 Μαρτίου, και ποια ζώδια επηρέασε περισσότερο;

«Η πρώτη έκλειψη ήταν σεληνιακή, στο ζώδιο της Παρθένου. Επηρέασε κυρίως τα ζώδια τα μεταβλητά, δηλαδή τους Παρθένους, Ιχθύς, Τοξότες και Διδύμους που έχουν γεννηθεί στην αρχή του δεύτερου δεκαημέρου. Ήταν σε αντίθεση με τον Ουρανό και γι αυτό σε κάποιους έφερε μεγαλύτερη ανησυχία, τους έκανε να νιώθουν σαν να είχαν μπει στην πρίζα, αλλά αυτό συνέβη λίγο-πολύ σε όλους μας, καθώς νιώσαμε μεγαλύτερη ανησυχία μέσα στη βδομάδα της πρώτης έκλειψης. Μπορεί να υπήρξαν και ανατροπές ή ουρανοκατέβατα γεγονότα που μάθαμε, επειδή όμως είχαμε ταυτόχρονα και ανάδρομο Ερμή φαίνεται ότι γενικά υπήρξαν προβλήματα με την επικοινωνία και μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις μας. Αυτή η έκλειψη στο ζώδιο της Παρθένου μπορεί να οδήγησε πάρα πολλούς σε ακραίες αντιδράσεις, π.χ. κάποιοι να το έριξαν στο πολύ φαγητό, στο αλκοόλ κ.ά. για να ξεπεράσουν προβλήματα και άγχη της καθημερινότητας. Η Παρθένος συνδέεται με το στρες και σ' αυτή την έκλειψη ήταν πολύ έντονο. Πάντως, λίγο ως πολύ επηρεαστήκαμε όλοι, γιατί οι εκλείψεις είναι ενέργεια, ειδικά όταν έχουμε μια έκλειψη Σελήνης, που είναι ο δορυφόρος της Γης. Ξέρουμε ότι η Σελήνη επηρεάζει τον πλανήτη μας, τις παλίρροιες κ.ά. Ακόμη χτυπάει στην ψυχολογία μας, τα συναισθήματά μας και όλοι το νιώσαμε αυτό. Οι εκλείψεις ουσιαστικά δείχνουν σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας. Είναι δείκτης προόδου. Ανάλογα λοιπόν με το ζώδιο όπου πέφτει η έκλειψη, επηρεάζει συγκεκριμένα ζώδια και μπορεί να δείξει αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων, πρόοδο και εξέλιξη στα πιο σημαντικά τους θέματα».

Η επόμενη έκλειψη στις 19 Μαρτίου είναι ηλιακή. Τι διαφορά έχει αστρολογικά από την προηγούμενη που ήταν σεληνιακή;

«Η σεληνιακή, που είναι και Πανσέληνος, δείχνει συνήθως το τέλος ή το αποκορύφωμα μιας κατάστασης, επηρεάζει πιο πολύ τον ψυχισμό και το συναισθηματικό κομμάτι, ενώ η ηλιακή, που είναι ταυτόχρονα Νέα Σελήνη, μπορεί να δείξει πάλι το τέλος κάποιων καταστάσεων και το ξεκίνημα καινούργιων».

Οι εκλείψεις στη συνείδηση των περισσοτέρων από εμάς έχουν μόνο αρνητικό χαρακτήρα. Είναι όμως έτσι; Πρέπει να τις φοβόμαστε γιατί επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή μας;

«Όχι. Οι εκλείψεις μπορούν να δείξουν σημαντικά πράγματα που αλλάζουν τη ζωή μας. Για παράδειγμα, τη γέννηση ενός παιδιού, μια απόφαση για ένα γάμο, μια προαγωγή, αγοραπωλησία ενός σπιτιού, ένα διαζύγιο κ.ά.».

Δηλαδή οι αλλαγές που σηματοδοτούν οι εκλείψεις δεν είναι απαραίτητα αρνητικές στη ζωή μας;

«Ακριβώς. Και κακώς συνδέουμε τις εκλείψεις μόνο με αρνητική επιρροή».

Λέγεται ότι, αν κάνουμε κάτι μέσα στις εκλείψεις, δεν θα έχει διάρκεια. Είναι αλήθεια αυτό;

«Υπάρχει μια τέτοια οδηγία ότι τις μέρες των εκλείψεων δεν πρέπει να παίρνουμε σοβαρές αποφάσεις ή να υπογράφουμε συμβόλαια κ.λπ., όμως αυτό δεν ισχύει πάντα. Εξαρτάται από το ωροσκόπιο του καθενός. Σαν γενική συμβουλή πάντως θα έλεγα ότι ανήμερα της έκλειψης, καλού-κακού, να αποφύγουμε σοβαρές αποφάσεις και δεσμεύσεις. Πάντως, δεν θα πρέπει να φοβόμαστε τις εκλείψεις, γιατί μπορεί να μας φέρουν και καλά πράγματα».

Τι θα φέρει η έκλειψη της 19ης Μαρτίου αστρολογικά;

«Είναι μια έκλειψη ηλιακή, στο τέλος του ζωδίου των Ιχθύων. Επηρεάζει κυρίως τα μεταβλητά ζώδια Παρθένους, Διδύμους, Τοξότες και Ιχθύς που έχουν γεννηθεί τις τελευταίες τρεις- τέσσερις μέρες των ζωδίων τους. Να δούμε λοιπόν αναλυτικά πώς θα επηρεάσει η έκλειψη της 19ης Μαρτίου το κάθε ζώδιο ξεχωριστά και τι πρέπει να προσέξουν».

ΚΡΙΟΣ
Για τους Κριούς αυτή η έκλειψη της 19ης Μαρτίου είναι μέσα στο 12ο οίκο του ηλιακού τους ωροσκοπίου, που σημαίνει ότι επηρεάζει τα μυστικά τους, την ψυχολογία τους, το παρασκήνιο στη ζωή τους, ενώ έχει να κάνει και με θέματα υγείας. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τη δύναμη αυτής της έκλειψης και για να μοιραστούν μυστικά που έχουν ώστε να ελαφρύνουν την ψυχή τους ή ακόμη να βρουν χρόνο να ασχοληθούν περισσότερο με τον εαυτό τους για να διώξουν το στρες και το άγχος. Να φροντίσουν το σώμα τους και την ψυχή τους. Αυτή \η έκλειψη τους καλεί να αφήσουν για λίγο στην άκρη τη δράση και την περιπέτεια που τους αρέσει να έχει η ζωή τους και να ασχοληθούν με την ψυχή τους.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Να προσέξουν να μην ανακατευθούν σε παρασκηνιακές καταστάσεις στα επαγγελματικά τους και να αποφύγουν τις καταχρήσεις.

ΤΑΥΡΟΣ
Η έκλειψη για τον Ταύρο είναι μέσα στο κομμάτι που έχει να κάνει με τις επιθυμίες, τους στόχους και τους φίλους του. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνουν σε μια διαδικασία να διευρύνουν το φιλικό τους κύκλο, να γνωρίσουν καινούργιους ανθρώπους. Πιθανώς να πάρουν μέρος σε κάποια ομάδα ή σε κάποια κοινή δραστηριότητα με άλλους. Αν έχουν βαρεθεί τους ανθρώπους με τους οποίους κάνουν παρέα γιατί οι Ταύροι είναι πολύ της ρουτίνας, είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξουν τα φιλικά τους πρόσωπα. Από την άλλη πλευρά, αν έχουν προβλήματα με τους φίλους τους, βλέπουν ότι κάτι υπάρχει και δεν ξεκαθαρίζει, είναι η κατάλληλη περίοδος να κάνουν μια ανοιχτή συζήτηση. Ακόμα είναι μια καλή περίοδος να θέσουν καινούργιους στόχους επαγγελματικούς ή προσωπικούς καθώς η έκλειψη αυτή τούς βοηθάει σ' αυτό.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Να ανοίξουν τους ορίζοντές τους και να ανανεώσουν τον κύκλο των γνωριμιών τους.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Τους επηρεάζει αρκετά, κυρίως στα επαγγελματικά τους, ειδικά αν είναι γεννημένοι στις τελευταίες μέρες του ζωδίου τους. Ίσως κάποιοι απ αυτούς να έχουν μπει στη διαδικασία να κάνουν ένα καινούργιο ξεκίνημα στη δουλειά, πιθανώς ακόμα να συζητιέται στη δουλειά τους να τους δώσουν μια προαγωγή κ.ά. Γενικά φαίνεται να αναγνωρίζεται η δουλειά που κάνουν. Αυτή η έκλειψη τους κάνει να εστιάζουν στα επαγγελματικά τους, αν είναι στη σωστή κατεύθυνση για να πετύχουν τους στόχους τους ή, αν βλέπουν ότι δεν γίνεται τίποτα, να δουν πώς μπορούν να αλλάξουν αυτή την κατάσταση.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Να σχεδιάσουν τις κινήσεις για την καριέρα τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Τους δείχνει ότι πρέπει να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν και να κοιτάξουν το μέλλον. Οι Καρκίνοι προσκολλώνται πάρα πολύ σε καταστάσεις και αυτό δεν τους αφήνει πολλές φορές να δουν τους ανοιχτούς ορίζοντες. Αυτή η έκλειψη θα τους διδάξει την περιπέτεια. Ότι στη ζωή δεν μπορεί όλα να είναι ασφαλή και μετρημένα, γιατί έτσι μπορεί και να μην προοδεύσουμε. Κολλάμε σε καταστάσεις που νιώθουμε ότι δεν μας απειλούν, αλλά δεν μας πάνε και πουθενά. Αυτή η έκλειψη μπορεί να τους βοηθήσει να εξελιχθούν προσωπικά, αρκεί να πιστέψουν σ' αυτό.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Να επανεξετάσουν τη φιλοσοφία τους απέναντι στη ζωή. Επίσης, να διώξουν τη ρουτίνα και να αφήσουν στη ζωή τους περισσότερη ελευθερία.

ΛΕΩΝ
Αυτή η έκλειψη θα «χτυπήσει» στο συναίσθημά τους. Είναι στον 8ο οίκο τους και τους βοηθάει να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους. Δείχνει ότι μπορούν να μεταμορφωθούν, δηλαδή αν είχαν κάποιες ήττες, απογοητεύσεις ή κάποια προβλήματα, μπορούν τώρα να αλλάξουν τον τρόπο που συμπεριφέρονται και γενικά να σκεφτούν ότι δεν γίνονται όλα με τη λογική, αλλά μερικές φορές πρέπει να ακολουθούμε και τις προσταγές της καρδιάς μας για να παίρνουμε αποφάσεις.Να μην πάρουν κανένα μεγάλο οικονομικό ρίσκο και να επανεξετάσουν τα οικονομικά τους.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Να αξιολογήσουν τις συναισθηματικές και τις οικονομικές τους επιλογές.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Επηρεάζεται περισσότερο από όλους μαζί με τους Ιχθύς και πρέπει να κοιτάξει τον τομέα των σχέσεων. Αυτό σημαίνει ότι είναι καιρός για τους Παρθένους να σκεφτούν τις παρελθοντικές, τις παρούσες και τις μελλοντικές σχέσεις τους. Δηλαδή, αν είναι δεσμευμένοι ή παντρεμένοι, τι μπορούν να κάνουν για να ανανεώσουν τη σχέση τους ή, αν υπήρχαν προβλήματα σε αυτή τη σχέση ή το γάμο, μήπως πρέπει να κάνουν ένα βήμα παρακάτω και να πουν το «αντίο», κι ας πονέσουν. Τους κάνει να έχουν αυτοπεποίθηση για την ικανότητά τους να αγαπάνε και να δεσμεύονται αλλά τους οδηγεί και σε ξεκαθαρίσματα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, γιατί είναι από τα ζώδια που πλήττονται περισσότερο στην έκλειψη. Να εξετάσουν εις βάθος τις ερωτικές τους σχέσεις και να πουν «αντίο» εκεί που πρέπει ή να ανανεώσουν τις προηγούμενες σχέσεις τους.

ΖΥΓΟΣ
Η έκλειψη έχει να κάνει με το σώμα τους, με τη φυσική τους κατάσταση. Αν λοιπόν οι Ζυγοί έχουν παραιτηθεί από το να φροντίζουν τον εαυτό τους και την εξωτερική τους εικόνα και κοιτάνε μόνο τη δουλειά τους ή τα προβλήματα των άλλων, η έκλειψη τους δίνει μια καλή ευκαιρία να ξαναθυμηθούν ότι προηγείται ο εαυτός τους. Η υγεία τους τους «φωνάζει» αυτή τη στιγμή «πρόσεξέ με». Είναι η καταλληλότερη στιγμή για να πάνε γυμναστήριο, να ξεχάσουν το πολύ φαγητό, το κάπνισμα και γενικά τις καταχρήσεις που κάνουν κακό στην υγεία τους. Είναι η πιο σωστή στιγμή να αρχίσουν δίαιτα. Επίσης, εκτός από την υγεία και την ευεξία, τους καλεί να βάλουν στο «μικροσκόπιο» τη δουλειά τους και το πώς θα προοδεύσουν σ' αυτήν.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προσέξτε ιδιαίτερα την υγεία και τη δουλειά σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η έκλειψη τους επηρεάζει στον έρωτα, το ρομάντζο, τη δημιουργία και τα παιδιά. Μπορεί να φέρει μια καινούργια ερωτική ιστορία ή την αναθέρμανση κάποιας παλιάς. Είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσουν ένα χόμπι, γιατί η έκλειψη γίνεται και στον τομέα της δημιουργίας και της καλλιτεχνίας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Να βγουν από το καβούκι τους και να κοιτάξουν την προσωπική τους ζωή. Επίσης, είναι καιρός να κάνουν πράγματα που αγαπούν και σχετίζονται με την Τέχνη.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η έκλειψη είναι μέσα στο κομμάτι που έχει σχέση με το σπίτι και την οικογένεια. Θα μπορούσε σ' αυτή την έκλειψη να συμβεί μια αλλαγή σπιτιού ή ένα παιδί τους να παντρεύεται και να φεύγει από το πατρικό σπίτι. Επίσης, είναι η κατάλληλη εποχή να αλλάξουν τη διακόσμηση στο σπίτι τους και να πετάξουν καθετί παλιό και άχρηστο. Να πουλήσουν ένα σπίτι ή να οργανώσουν μια συγκέντρωση φίλων στο σπίτι τους. Να προσέξουν λίγο περισσότερο τους γονείς τους. Αυτή η έκλειψη δέχεται όψη από τον Πλούτωνα και γι αυτό πρέπει να «πετάξουν» τις εμμονές από τις σχέσεις τους.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Να αποτοξινωθούν από μια ερωτική σχέση που δεν τους κάνει καλό ή να ανάψουν και πάλι τη σπίθα σε κάτι παλιό που αξίζει. Μπορούν όμως να τρελαθούν μ αυτή την έκλειψη και να ξεκινήσουν μια καινούργια ερωτική σχέση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Έχει να κάνει πάρα πολύ με την επικοινωνία. Δηλαδή, αυτή η έκλειψη τους βάζει σε μια διαδικασία να σκεφτούν πώς τα πηγαίνουν σ' αυτό το κομμάτι της ζωής τους κι αν τα μηνύματα που θέλουν να στείλουν στο περιβάλλον τους είναι τα σωστά. Είναι η αίσθηση της αυτοπεποίθησης όταν λένε κάτι, η έκφραση των συναισθημάτων τους και το πόσο μπορούν να πείσουν τους άλλους. Επίσης, σ' αυτή την έκλειψη μπορούν να έχουν πολλά ραντεβού, συζητήσεις, επαγγελματικές προτάσεις και ταξίδια.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Να επανεξετάσουν τον τρόπο επικοινωνίας τους με τους άλλους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Αυτή η έκλειψη σηματοδοτεί την πίστη που έχουν στον εαυτό τους. Το να πιστεύουν και να εκτιμούν τον εαυτό τους θα τους βοηθήσει και στον οικονομικό τομέα. Όπως και οι Λέοντες, έτσι και οι Υδροχόοι είναι σε μια διαδικασία να επανεξετάσουν τα οικονομικά τους, ώστε να τα βελτιώσουν. Να αποπληρώσουν χρέη και γενικά να βάλουν μια τάξη σ' αυτό το κομμάτι της ζωής τους.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Να αγαπήσουν περισσότερο τον εαυτό τους και να φροντίσουν τα οικονομικά τους.

ΙΧΘΥΕΣ
Αυτή η έκλειψη γίνεται στο ζώδιό τους κι αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν γεννηθεί κοντά στις 19 Μαρτίου θα έχουν καινούργια ξεκινήματα στη ζωή τους. Αυτή η έκλειψη θα τους βοηθήσει να παρουσιάσουν έναν καινούργιο εαυτό, απαλλαγμένο από φοβίες και ανασφάλειες. Τους δίνει ευκαιρίες να κάνουν καινούργια ξεκινήματα αλλά ακόμη και να αλλάξουν την εμφάνισή τους. Επίσης, είναι μια καλή στιγμή, αν θέλουν να αλλάξουν δουλειά ή να μετακομίσουν.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Τολμήστε τώρα να αλλάξετε την εικόνα σας.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
«Να μη φοβόμαστε τις εκλείψεις. Είναι μύθος ότι είναι πάντα πολύ αρνητικές στη ζωή μας. Ίσα ίσα, είναι μια καλή ευκαιρία, ένας μοχλός πίεσης για να κάνουμε τις αλλαγές που χρειαζόμαστε στη ζωή μας. Ακόμα κι αν ξεβολευτούμε εκείνη τη στιγμή που γίνεται η αλλαγή, στο τέλος θα μας βγει σε καλό.

ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΗΣ 19ης ΜΑΡΤΙΟΥ:
Παρθένοι και Ιχθύες και κατά δεύτερο λόγο Δίδυμοι και Τοξότες.

ΠΟΙΑ ΖΩΔΙΑ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ Μ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  • Στη δουλειά: Τοξότες, Δίδυμοι, Αιγόκεροι.
  • Στον έρωτα: Σκορπιοί, Παρθένοι, Ιχθύες.
  • Στη διάθεση και την υγεία: Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι.
  • Στο πορτοφόλι: Υδροχόοι, Λέοντες, Ταύροι.