Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα

31.08.2010
Το καλοκαίρι μας φέρνει πάντα στο νου όμορφες αναμνήσεις... καλοκαιρινούς έρωτες, οικογενειακές στιγμές, παιδικούς φίλους, παιχνίδια δίπλα στο κύμα. Εμείς ρωτήσαμε τους ανθρώπους της τηλεόρασης και του καλλιτεχνικού χώρου να μας πουν ποιο καλοκαίρι θυμούνται με νοσταλγία, ποιο καλοκαίρι τους στιγμάτισε και θα τους μείνει πραγματικά αξέχαστο!

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Κατερίνα Καινούργιου
Γυναικοπαρέα στην Πάρο

Ένα φρέσκο τηλεοπτικό πρόσωπο, η 25άχρονη Κατερίνα Καινούργιου, μας μίλησε για τα δικά της αξέχαστα καλοκαίρια.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ δύο καλοκαίρια... Το ένα ήταν τη χρονιά που τελείωσα το σχολείο. Ήταν το πρώτο καλοκαίρι που έκανα διακοπές με τις φίλες μου χωρίς τους γονείς μου. Είχαμε πάει γυναικοπαρέα στην Πάρο και είχαμε περάσει καταπληκτικά. Ξενυχτήσαμε, κολυμπήσαμε, εκεί πέρασα τις πρώτες και τελευταίες ανέμελες διακοπές. Εξίσου υπέροχα πέρασα και το καλοκαίρι του 2009 σε ένα φανταστικό γάμο στην Κρήτη, ενός φιλικού μου ζευγαριού. Ήταν μια τριήμερη απόδραση μέσα στον Ιούνιο και το γαμήλιο πάρτι κράτησε τρεις μέρες».

Πηγή Δεβετζή
Μαγικές στιγμές στα ολυμπιακά χωριά

Η ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή, που μας έχει κάνει περήφανους με τις επιδόσεις της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ «έκλεψε» τις εντυπώσεις και σε ρόλο χορεύτριας στο «Dancing with the stars», μας εξομολογήθηκε ποια ήταν τα πιο αγαπημένα καλοκαίρια της ζωής της.

«Δύο καλοκαίρια μου έχουν μείνει αξέχαστα, το καλοκαίρι του 2004 στην Αθήνα και του 2008 στο Πεκίνο. Είχα περάσει τέλεια, και δεν αναφέρομαι μόνο στις διακρίσεις. Αναφέρομαι στο πώς είχαμε περάσει και στα δύο ολυμπιακά χωριά. Είχαμε τόσα πράγματα να κάνουμε μέσα στα ολυμπιακά χωριά και είχαμε περάσει όλοι τόσο καλά, που δεν θα τα ξεχάσω ποτέ».

Αντιγόνη Δρακουλάκη
«Κάθε καλοκαίρι είναι μοναδικό»

Η πρωταγωνίστρια στην επιτυχημένη σειρά «Τα μυστικά της Εδέμ» δεν ξεχωρίζει ένα μόνο καλοκαίρι στη ζωή της, καθώς, όπως μας είπε, κάθε καλοκαίρι είναι γεμάτο από όμορφες, ανεπανάληπτες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα.

«Κάθε καλοκαίρι έχω να θυμάμαι ξεχωριστές στιγμές. Φέτος μάλιστα και λόγω κρίσης θα σταματήσει η απομόνωση, πιστεύω, και όλοι θα βρεθούν με φίλους σε αγαπημένα μέρη και σε εξοχικά σπίτια. Το ίδιο θα κάνω κι εγώ. Να δείτε που στο τέλος το να πηγαίνεις σε σπίτια φίλων, κάτι που το ξεκινήσαμε όλοι σαν αστείο, θα γίνει τρόπος διακοπών και θα μας χαρίσει στιγμές που θα τις θυμόμαστε για πάντα».

Μαρία Νικόλτσιου
Σαφάρι στο Αιγαίο με φουσκωτό

Θαλασσινές αναμνήσεις και περιπέτειες με τα φουσκωτά έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη της παρουσιάστριας ειδήσεων του Alpha Μαρίας |Νικόλτσιου.

«Το καλοκαίρι που θα μου μείνει αξέχαστο ήταν αυτό που πέρασα με τους γονείς μου και τις φίλες μου τη χρονιά που αποφοίτησα από το λύκειο, το 1990. Ήταν ένα καλοκαίρι μαγικό, ήμασταν όλοι με τα φουσκωτά, παίρναμε μέρος στο σαφάρι του Αιγαίου και θυμάμαι ότι είχαμε περάσει τέλεια. Όλη μέρα κολύμπι και ψάρεμα, μεγάλη παρέα, αξέχαστες στιγμές».

Θοδωρής Δρακάκης
«Η πρώτη βουτιά της κόρης μου»

Ο παρουσιαστής ειδήσεων του Star θυμάται με νοσταλγία το πρώτο καλοκαίρι που έκανε διακοπές με το φουσκωτό του.

«Ήταν το καλοκαίρι του 1996 στην Κεφαλλονιά. Είχαμε περάσει υπέροχα, πρώτη χρονιά με το φουσκωτό μας και η πρώτη φορά που η κόρη μου Άντρια έκανε βουτιά στη θάλασσα. Μάλιστα, θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι το παιδί είχε αργήσει να ανέβει στην επιφάνεια της θάλασσας και με τη γυναίκα μου είχαμε φοβηθεί αρκετά».

Όθωνας Μεταξάς
«Το καλοκαίρι που ανακάλυψα το Φεστιβάλ Αθηνών»

Ο ανερχόμενος και πολλά υποσχόμενος ηθοποιός Όθωνας Μεταξάς εξομολογείται ότι το καλοκαίρι που άλλαξε τη ζωή του ήταν αυτό που είδε για πρώτη φορά ως θεατής τις ευρωπαϊκές θεατρικές παραστάσεις που ήρθαν στην Ελλάδα με το Φεστιβάλ Αθηνών.

«Ήταν πριν από 3-4 χρόνια που ερχόμουν για πρώτη φορά σε επαφή με ξένες παραστάσεις και πραγματικά είχα μείνει άφωνος. Ένιωσα ότι άνοιξε ένας νέος κόσμος μέσα μου. Σε προσωπικό επίπεδο, θα θυμάμαι πάντα το καλοκαίρι του 2006 στη Ζάκυνθο, όπου τότε ζούσα ένα μεγάλο έρωτα. Βέβαια, οι έρωτες του καλοκαιριού είναι πλασματικοί, αλλά όταν τους ζεις έχουν μια μαγεία».

Έφη Παπαθεοδώρου
Παιδικές αναμνήσεις στη λίμνη Τριχωνίδα

Η γλυκύτατη Έφη Παπαθεοδώρου, η θρυλική «Θεοπούλα» του «Παρά πέντε», που από τη νέα σεζόν θα τη δούμε στο Θέατρο «Κουν» στην παράσταση «Το αρχαιότερο επάγγελμα», αλλά και σε αναλόγια κάθε Δευτέρα στο Θέατρο της Ημέρας, εξομολογήθηκε στο ΛΟΙΠΟΝ ότι τα καλοκαίρια που θα της μείνουν αξέχαστα είναι αυτά που περνούσε με τα αδέλφια και τους φίλους της στον τόπο καταγωγής της, τα Σιταράλωνα Αιτωλοακαρνανίας.

«Εκείνα τα καλοκαίρια ήταν ειδυλλιακά για εμάς τα μικρά παιδιά. Μπορεί οι καιροί να ήταν δύσκολοι, όμως για εμάς όλα φάνταζαν τότε μοναδικά. Παίζαμε, πηγαίναμε στη λίμνη Τριχωνίδα και κάναμε τα πρώτα μπάνια, μαθαίναμε να κολυμπάμε. Καθόμασταν κάτω από τη συκιά, η μητέρα μου έστρωνε ψάθες κάτω από το δέντρο κι εμείς με σεντονάκια πιάναμε μικρά ψαράκια μέσα από το νερό. Η ζωή μας με το τίποτα ήταν όμορφη. Ήταν η αποκάλυψη της φύσης και της ήβης. Ζούσαν οι γιαγιάδες μου, οι συγγενείς μου, γίνονταν τα πανηγύρια, πηγαίναμε στο περιβόλι. Κάθε καλοκαίρι στην Τριχωνίδα ήταν ένα όνειρο για μένα».

Ρένια Λουιζίδου
Αξέχαστες στιγμές στη Σύμη

Η δημοφιλής ηθοποιός θυμάται πως έμεινε για ένα ολόκληρο καλοκαίρι στη Σύμη κάνοντας γυρίσματα για γνωστή τηλεοπτική σειρά και εκείνο ήταν το ωραιότερο της ζωής της.

«Το καλοκαίρι του 2006 το πέρασα στη Σύμη παίρνοντας μέρος στα γυρίσματα της σειράς "Ιωάννα της καρδιάς" της Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Πέρασα τόσο όμορφα, ήρθα τόσο κοντά με τους κατοίκους, αισθάνθηκα λες και είμαι ντόπια. Ήταν ένα καλοκαίρι που θα το θυμάμαι για πάντα».

Κωνσταντίνος Αγγελίδης
Κεραυνοβόλος έρωτας στη Μύκονο

Ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης αποκαλύπτει στο ΛΟΙΠΟΝ ότι το καλοκαίρι του 2005 ήταν το πιο καυτό της ζωής του, αφού τότε γνώρισε τον πιο μεγάλο του έρωτα.

«Κάθε καλοκαίρι φροντίζω να είναι καυτό. Όμως, αυτό του 2005 ήταν μοναδικό για μένα, αφού έκανα διακοπές σε πολλούς προορισμούς. Πήγα Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Χαλκιδική, Σαντορίνη, Χανιά και στο τέλος κατέληξα στη Μύκονο, όπου πήγα μόνος και έφυγα με το μεγαλύτερο έρωτα της ζωής μου».

Έρρικα Πρεζεράκου
Με καλή παρέα στο Αιγαίο

Μπορεί η Μάνη να είναι ο αγαπημένος της προορισμός, όμως η Έρρικα Πρεζεράκου θυμάται με νοσταλγία ένα καλοκαίρι που πέρασε μαζί με φίλους κάνοντας βόλτες και βουτιές στα ελληνικά νησιά.

«Εκείνο το καλοκαίρι κάναμε tour στα Κουφονήσια, τα Χανιά και τα Κύθηρα. Ήταν ένα καλοκαίρι με καλή παρέα και καλούς φίλους. Πραγματικά εκείνο το καλοκαίρι το σκέφτομαι με φοβερή νοσταλγία».