Όποιος ψαχνει... βρίσκει

02.09.2010
Η Νέλλη Παρασκευοπούλου φέρνει την Αθήνα πάνω κάτω και ανακαλύπτει cozy μαγαζιά, υπέροχες γωνιές δημιουργικότητας που κρύβουν ευκαιρίες για φθηνές αγορές. Ιδιαίτερα αντικείμενα, εικαστικές δημιουργίες, ξεχωριστά είδη για προσωπική χρήση ή διακόσμηση προκαλούν το ενδιαφέρον σας κάθε βδομάδα.

Ένας βάτραχος στην Ιπποκράτους
Το «Kiss the Frog» (Ιπποκράτους 40) παραμένει εδώ και αρκετά χρόνια σημείο αναφοράς για το χειροποίητο κόσμημα και τα εικαστικά αντικείμενα. Φτιαγμένα με πολύ κέφι και κυρίως πρωτότυπη φαντασία, στη μικρή γκαλερί/κατάστημα θα βρείτε λεπτοδουλεμένες δημιουργίες σε ασήμι και σμάλτο, υφασμάτινες τσάντες και πορτοφόλια από καμβά, καθρέφτες με μορφές από φανταστικά βασίλεια, πανέμορφα ζωγραφισμένα t-shirts με απλές, εκφραστικές παραστάσεις. Ξεχωρίζουν επίσης οι minimal προτάσεις με καουτσούκ της Ελίνας Χατζηελευθεριάδη και τα εικαστικά κοσμήματα της Άρτεμης Βαλσαμάκη με τις πολύ ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Ραντεβού με τα ’50s
Η «Theia» μας ταξιδεύει σε μια εποχή όπου η θηλυκότητα πρωταγωνιστούσε. Η δεκαετία του ’50 και του ’60 αποτελεί έμπνευση για μια κολεξιόν σχεδιασμένη για γυναίκες. Η Θεοδώρα Προβοπούλου, το όνομα πίσω από την υπογραφή, εκφράζει την πολύπλευρη προσωπικότητά της μέσα από τις δημιουργίες υψηλής μόδας και μας προτείνει να φορέσουμε κορσέδες που είναι μικρά έργα τέχνης. Ραμμένοι στα μέτρα μας, από προσεγμένα υλικά και υφάσματα, τονίζουν τη γυναικεία σιλουέτα και συνδυάζουν το κοριτσίστικο με το βαμπ, ενώ μπορούν να φορεθούν με πολλούς τρόπους. Στον κομψό χώρο στην Ιπποκράτους 66 θα βρείτε επίσης ρομαντικές καπελίνες από ύφασμα, φορέματα σε αποκλειστικά σχέδια και φωτεινές αποχρώσεις, με σημαντικές λεπτομέρειες, και εντυπωσιακά αξεσουάρ, όπως τα τσαντάκια από σκουφάκια θάλασσας. Τα περιζήτητα παπούτσια United Nude συμπληρώνουν μια άψογη εμφάνιση μινιμαλιστικού σικ, που ταιριάζει σε όσες επιμένουν «γυναικεία» (http://www.theialab.com).

Τα χρώματα της «Ίριδας»
Η «Ίριδα» βρίσκεται σε ένα από εκείνα τα γοητευτικά στενά γύρω από το Σύνταγμα που κρύβουν εκπλήξεις κάθε είδους, στη Διομείας 7. Χειροποίητα κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους και άψογη τεχνική από την Αγγελική και τον Κώστα Καρδαμίτση, με τιρκουάζ, κορνεόλη, φεγγαρόπετρες, αμέθυστους, κοράλλια, αχάτες. Απλά αλλά δουλεμένα με αίσθηση αρμονίας, πολλά από τα σχέδια προέρχονται από τον κόσμο της φύσης, με περίτεχνα λουλούδια, πεταλούδες, απαλές αποχρώσεις με διαχρονική αξία. Σε πιο απλό ύφος τα λουλουδάκια από σμάλτο περασμένα σε ένα μονόχρωμο κορδόνι, που ταιριάζουν ακόμα και με το σπορ ντύσιμο.

Παραμυθοχώρος της αίσθησης
Η «Έβδομη αίσθηση» (Χαρ. Τρικούπη 77) είναι ένας παραμυθοχώρος όπου μπορείτε να βρείτε τεράστια ποικιλία από αντικείμενα για όλες τις εποχές του χρόνου. Στην πρώτη θέση ο Μικρός Πρίγκιπας, που στολίζει μπλουζάκια, τσάντες, σχολικά είδη, κούπες, ενώ ακολουθούν οι νεράιδες σε κάθε εκδοχή. Θα βρείτε ακόμα μια ενδιαφέρουσα συλλογή από μουσικά κουτιά, τσαγιέρες και φλιτζάνια για όλα τα ροφήματα σε χαρούμενα σχέδια και πρακτικά lunch box για το γραφείο, το σχολείο, το πικνίκ. Εντελώς ξεχωριστά τα είδη Filippi inox design, που περιλαμβάνουν σετ γραφείου, αλλά και avantgarde διακοσμητικές προτάσεις, όπως το «κηροπήγιο του απείρου». Τα σφηνάκια Ritzenhof, με υπογραφές επώνυμων designers, δίνουν μια άλλη νότα στο τραπέζι, όπως και τα φλιτζανάκια του εσπρέσο. Σημειώστε ότι προσφορές γίνονται όλο το χρόνο σε διαφορετικά είδη, με εκπτώσεις 30-50%.

Άρωμα Βραζιλίας
Μπορεί η Βραζιλία να πέφτει μακριά, αλλά αν θέλετε να ζήσετε τη βραζιλιάνικη εμπειρία δεν έχετε παρά να πάτε στη στοά της Ερμού 56, όπου βρίσκεται το πολύχρωμο «Brazil by Brasil». Φούξια, πορτοκαλί, παπαγαλί, κίτρινο, μπλε ελεκτρίκ, ένας χείμαρρος από έντονα, ζωηρά χρώματα που στολίζουν τα ρούχα, τις τσάντες, τα μαγιό, όλα φυσικά από τη Βραζιλία, που τα τελευταία χρόνια προτείνει πολύ ενδιαφέρουσες δημιουργίες. Ζωγραφισμένα και κεντημένα μπλουζάκια, χειροποίητα παπούτσια, κοσμήματα από κουκούτσια φρούτων και τα απαραίτητα κορδελάκια «φίτα», που πραγματοποιούν τις ευχές μας! Αν αγαπάτε το χρώμα όλο το χρόνο, σίγουρα θα σας αρέσει, ενώ αν το Φάληρο σας είναι πιο βολικό, θα το βρείτε και στην οδό Αγίου Αλεξάνδρου 31 (www.shopbrazilbybrasil.com.br).