Μετά τη γέννα: η δίαιτα της Ελένης Πετρουλάκη

01.09.2010
Αν υπήρχε τίτλος για το σώμα της πιο ωραίας Ελληνίδας μητέρας, θα τον κέρδιζε δικαιωματικά η Ελένη Πετρουλάκη. Μόλις 50 ημέρες από τη γέννηση της τέταρτης κόρης της, πέρασε λίγες μέρες στη Λευκάδα, όπου με το μικροσκοπικό της μπικίνι άφησε τους πάντες άφωνους. Το πιο καλλίγραμμο σώμα της παραλίας!

Μόλις 50 ημέρες από τη γέννηση της τέταρτης κόρης της, πέρασε λίγες μέρες στη Λευκάδα, όπου με το μικροσκοπικό της μπικίνι άφησε τους πάντες άφωνους. Το πιο καλλίγραμμο σώμα της παραλίας!

Oσο για τα μυστικά της σιλουέτας της, γρήγορα διέρρευσαν στις καλλιτεχνικές παρέες και σας τα μεταφέρουμε όπως μας τα αποκάλυψαν κυρίες της σοουμπίζ που τα έμαθαν και έσπευσαν να τα αντιγράψουν.

Η Ελένη Πετρουλάκη έχει κάνει τη σωστή και υγιεινή διατροφή τρόπο ζωής της, την οποία ακολουθούσε ακόμα και τους μήνες που ήταν έγκυος. Μόνο μία φορά την εβδομάδα υποκύπτει στον πειρασμό των τηγανητών -ποτέ όμως το βράδυ- ή στις παιδικές σοκολάτες, τις οποίες λατρεύει.

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρόσεχε πολύ τα κιλά της, ενώ δεν παραμέλησε και την power yoga, είτε με μπάλα είτε με βαράκια, 5 φορές την εβδομάδα.

Δεν πιστεύει στις στερητικές δίαιτες, αλλά δεν αφήνει να περάσει δεύτερη μέρα χωρίς να ασκηθεί, για να μη χαλαρώσει το σώμα της. Όσο για το διαιτολόγιό της, είναι εύκολο να το ακολουθήσει κανείς όπου κι αν βρίσκεται.

Πρωινό: Γάλα χαμηλών λιπαρών με δημητριακά ολικής άλεσης ή 2 ασπράδια αβγών χτυπημένα με γάλα και 1 φρυγανιά.

Δεκατιανό: Γιαούρτι 2% λιπαρών και 2 ξερά δαμάσκηνα Καλιφόρνιας.

Μεσημεριανό: Ένα πιάτο όσπρια ή κοτόπουλο βραστό ή ψητό με λαχανικά ή ψάρι ψητό με ρύζι Basmati ή βραστά λαχανικά ή πουρές με μπριζόλα ή φιλέτο μοσχαρίσιο ή 1 μερίδα λαδερά και 1 μερίδα τυρί (ανθότυρο ή κίτρινο χαμηλών λιπαρών) ή 1 μερίδα εστιατορίου ζυμαρικά με 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας και 1 κουταλιά της σούπας τυρί τριμμένο.

Απογευματινό: Τοστ με 1 φέτα γαλοπούλα και 1 φέτα κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών.

Βραδινό (Όχι μετά τις 8 μ.μ.): Ψάρι ψητό με σαλάτα και 1 κουταλιά λάδι.

Σνακ: Φρούτο (1 μήλο ή 1 ακτινίδιο ή 1 μπανάνα) ή 8 με 10 αμύγδαλα ανάλατα ή αγγούρι και καρότο με ξίδι ή ζελέ φρούτων χωρίς ζάχαρη.

Απαγορεύονται τα αναψυκτικά -ακόμα και τα light- και η ζάχαρη, ενώ επιβάλλονται πολύ νερό (2 με 3 λίτρα την ημέρα) και πράσινο τσάι, που είναι αντιοξειδωτικό.