Φώτης Σεργουλόπουλος - Μαρία Μπακοδήμου: Θα σας αφήσουμε άφωνους!

23.02.2007
Με την ανακοίνωση των ονομάτων τους ως παρουσιαστές του μεγάλου ελληνικού τελικού για την Eurovision όλοι έπεσαν να τους «φάνε».

Με την ανακοίνωση των ονομάτων τους ως παρουσιαστές του μεγάλου ελληνικού τελικού για την Eurovision όλοι έπεσαν να τους «φάνε». Πολλοί μίλησαν για την παντελή άγνοιά τους για το μουσικό θεσμό, για τα αστρονομικά ποσά που θα πάρουν και την αναρμοδιότητά τους! Οι «διάδοχοι» του Γιώργου Καπουτζίδη και της Ζέτας Μακρυπούλια απαντούν για πρώτη φορά αποκλειστικά στο ΛΟΙΠΟΝ στους επικριτές τους και υπόσχονται ότι θα μας αφήσουν άφωνους στις 28 Φεβρουαρίου!

Είναι σίγουρα το πιο πετυχημένο τηλεοπτικό ζευγάρι. Και για κάποιον που ασχολείται με τη Eurovision αυτόν τον καιρό θα ήταν πιο πιθανό να «πιάσει» το Τζόκερ, παρά να εξασφαλίσει αποκλειστική συνέντευξη από τον Φώτη και τη Μαρία. Ανάμεσα στις πυρετώδεις πρόβες για τις 28 Φεβρουαρίου, τα εντατικά γυρίσματα για το «TVτιγκλόν» και την υπερκόπωση από την υπερένταση της παρουσίασης των βραβείων «Οι άνδρες της χρονιάς» καταφέραμε να τους «κλέψουμε» για λίγο και να μας παραχωρήσουν την πρώτη αποκλειστική συνέντευξη μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι θα είναι οι κεντρικοί παρουσιαστές του ελληνικού τελικού.

Τελικά είστε fan της Eurovision, γιατί όλοι σας κατηγορούν για «ασχετοσύνη»;

Φώτης: «Παρακολουθώ τη Eurovision εδώ και πολλά χρόνια, όχι βέβαια με θρησκευτική προσήλωση, αλλά ξέρω τα βασικά Μ αρέσει, αλλά fan δεν μπορώ να δηλώσω. Για να είσαι fan, πρέπει να είσαι κινητή εγκυκλοπαίδεια, να καταγράφεις λεπτομέρειες και να ξέρεις τα πάντα. Εγώ πάντως δεν είμαι έτσι. Και πιστεύω ότι, για να είσαι παρουσιαστής, δεν είσαι υποχρεωμένος να γνωρίζεις κάθε λεπτομέρεια!».

Μαρία: «Διασκεδάζω με τη Eurovision. O Φώτης μάλιστα διοργάνωνε από παλιά βραδιές Eurovision σπίτι του!».

Ποιο τραγούδι μας στην ιστορία του διαγωνισμού πιστεύετε ότι αδικήθηκε και έπρεπε να πάει πιο ψηλά;

M.: «Ξεχώριζα πολύ το Die for you των Antique, που πίστευα ότι θα μπορούσε να χτυπήσει και πρωτιά».

Φ.: «Το τραγούδι της Μαριάνας Ευστρατίου Το δικό σου αστέρι. Πιστεύω ότι ήταν από τα ωραιότερα τραγούδια που μας έχουν εκπροσωπήσει. Αλλά και η Άνοιξη της Σοφίας Βόσσου μού είχε αρέσει. Αυτά νομίζω ότι αδικήθηκαν πραγματικά. Άλλα τραγούδια όχι!». (Γέλια.)

Σε τι φάση βρίσκεστε για την τελική βραδιά;

Φ.: «Είμαστε στο τελευταίο στάδιο με τις πρόβες. Τώρα πλέον διορθώνουμε μικρολεπτομέρειες Και έχουμε πολλή αγωνία, γιατί έχει πολύ τρέξιμο όλη αυτή η διοργάνωση».

Όλοι θέλουν να μάθουν τι ετοιμάζετε για τις 28 Φεβρουαρίου

Φ.: «Και τώρα περιμένεις να σου πούμε; (Γέλια.) Το σίγουρο είναι ότι η βραδιά θα έχει εκπλήξεις, ανατροπές και θα είναι πολύ μεγάλο πρόγραμμα. Δεν θα είναι μια απλή παρουσίαση και θα έχει πολλή πλάκα. Να περιμένετε πάντως να σας αφήσουμε άφωνους! Και δεν θα έχει μόνο σκετσάκια αλά TVτιγκλόν!».

M.: «Θα σας δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Και θα έχει πολλές δόσεις γέλιου».

Να περιμένουμε «μεταμορφώσεις»; Eσύ, Φώτη, προκάλεσες και αμφιλεγόμενα σχόλια με την τιάρα που φόρεσες στους «Άνδρες της χρονιάς».

Φ.: «Αμάν πια μ αυτή την τιάρα! Πάντως, αν προκάλεσε η τιάρα, θα πρέπει να τους πω να ετοιμαστούν για τρισχειρότερα! (Γέλια.) Τα αξεσουάρ που χρησιμοποιούμε στην παρουσίαση τα βάζουμε για κάποιο λόγο. Την τιάρα τη φόρεσα επειδή παρουσιάζαμε το βραβείο styling και καθώς ήταν και ο Ηλίας Ψινάκης ταίριαζε γάντι! Πάντως, θα έχουμε πολλά κοστούμια για τον τελικό, να είστε σίγουροι».

Για τους «προκατόχους» σας, τον Γιώργο Καπουτζίδη και τη Ζέτα Μακρυπούλια, τι έχετε να πείτε;

Φ.: «Μου άρεσαν πολύ! Η ζωντάνια τους, η ευρηματικότητά τους, η ιδέα να μιμηθούν μερικές από τις πιο ωραίες ελληνικές συμμετοχές. Και πάνω απ όλα ήταν ακομπλεξάριστοι».

Από τα τρία τραγούδια ποιο θα διαλέγατε να ακούσετε στον ελεύθερό σας χρόνο; Ποιο από τα τρία είναι πιο κοντά σ' εσάς;

M.: «Έλα την επομένη της επιλογής να με ρωτήσεις! Δεν μπορώ να σου πω!».

Φ.: «Είσαι τρελός που νομίζεις ότι θα ακούσεις απάντηση! Έχω κάποια προτίμηση, αλλά δεν είναι τίμιο για κανέναν από τους τρεις υποψήφιους».

Θα σας διευκολύνω, ρωτώντας σας ποιο θεωρείτε το «όπλο» κάθε συμμετοχής.

Φ.: «Η Τάμτα από μόνη της είναι ένα πολύ μεγάλο ατού. Είναι μια πολύ όμορφη και δροσερή κοπέλα. Και τη βοηθάει επίσης και η όμορφη μελωδία του τραγουδιού της. Ο Δάντης, από την άλλη, έχει στα χέρια ένα απίστευτα ρυθμικό κομμάτι που μπορεί να ξεσηκώσει και με τις πρώτες νότες κιόλας ακόμη και το μεγαλύτερο ξενέρωτο του κόσμου. Και μπορεί να κερδίσει και το ξένο κοινό, αφού αναφέρεται στον Elvis και τη Madonna. Τέλος, ο Σαρμπέλ έχει όπλο την κίνησή του και ο ρυθμός του τραγουδιού του είναι ο ethnic-pop ήχος της Eurovision μετά τη Σερτάμπ εποχή που θεωρείται οικείος και πολύ επιτυχημένος σαν μουσική συνταγή».

Μ.: «Όλα έχουν πολλά καλά στοιχεία και πιστεύω ότι η επιλογή θα παιχτεί στον πόντο! Θα είναι βραδιά-θρίλερ».

Μαρία, τα παιδιά σου ποιο τραγούδι προτιμούν;

«Δεν μπορούν να ξεπεράσουν τον Σάκη Ρουβά και την Έλενα Παπαρίζου! Πάντως, δεν ακούμε και πολλά τραγούδια μέσα στο σπίτι!».

Θα θέλατε να είστε στο Ελσίνκι εσείς και να συνοδέψετε την ελληνική αποστολή;

Φ.: «Θα μου άρεσε να το κάνω, αλλά από την άλλη δεν κόβομαι κιόλας! Δηλαδή δεν είναι αυτοσκοπός μου και όνειρο ζωής. Και σίγουρα δεν θα έβαζα λυτούς και δεμένους για να μας βάλουν στην παρουσίαση (Γέλια.) Θα μ άρεσε πάντως να πάω στο Ελσίνκι και, αν μας γίνει πρόταση, εγώ τουλάχιστον θα τη σκεφτώ σοβαρά και μάλλον θετικά!».

M.: «Είμαστε τόσο αγχωμένοι με αυτή τη βραδιά, που δεν σκεφτόμαστε για τόσο μακρινά ενδεχόμενα».

Στην τελευταία επίσημη συνέντευξη Τύπου έγινε ντόρος ακόμη και για τα λεφτά που θα πάρετε. Δεν νιώσατε άβολα;

Φ.: «Θα έπρεπε να υποψιαστούν ότι δεν πρόκειται να απαντούσα σ' αυτή την ερώτηση ποτέ! Αν ήθελαν, ας ρωτούσαν την ΕΡΤ και να βάλουν ακόμη και εισαγγελέα να διερευνήσει τα οικονομικά! Δεν με αφορά αυτή η ιστορία. Και πιστεύω ότι κανείς δεν σκέφτεται ότι οι παρουσιαστές δεν θα πάρουν ούτε δραχμή! Και να σας πω ότι το έλλειμμα της ΕΡΤ δεν οφείλεται στην αμοιβή που θα πάρουμε εμείς για τη συγκεκριμένη βραδιά. Η δική μας αμοιβή δεν ρίχνει έξω την ΕΡΤ! Ποιος δηλαδή φανταζόταν ότι εγώ και η Μαρία θα δουλεύαμε δωρεάν; Οποιοσδήποτε κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά οφείλει να αμείβεται. Και το πόσο βγάζει ο καθένας είναι η πιο αγενής ερώτηση που μπορεί να κάνει κάποιος. Είναι ένα προσωπικό δεδομένο που πρέπει να το σέβονται».

M.: «Είναι τουλάχιστον άκομψο να ρωτάς την αμοιβή κάποιου. Όπως άκομψο είναι όταν καλείσαι να μιλήσεις για τη Eurovision και σε ρωτούν για την προσωπική σου ζωή. Πάντως, επειδή η Eurovision πουλάει σαν θέμα δυο μήνες πριν και δυο μετά προσπαθούν να πιαστούν από το οτιδήποτε. Θυμάσαι άλλωστε τι είχε γίνει και με το εσώρουχο της Έλενας».

Πώς θα σας βρει η επόμενη τηλεοπτική σεζόν; Θα σας ξαναδούμε στο «TVτιγκλόν»;

Φ.: «Νομίζω ότι το λέει και το συμβόλαιό μας ότι αυτή η εκπομπή θα συνεχιστεί. Είναι πετυχημένη και διασκεδάζουμε πολύ. Νομίζω ότι αυτό θέλουμε να κάνουμε και αυτό θα κάνουμε».

Τελικά τι σας ωθεί να δουλεύετε συνέχεια μαζί και να μην ακολουθείτε σόλο καριέρα;

Φ.: «Την αγαπώ πολύ τη Μαρία. Και επειδή έχει αποδειχθεί ότι ποτέ κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι ολομόναχος. Η επιτυχία έρχεται μέσα από τη συνεργασία σου με άλλους. Και η Μαρία για μένα είναι η ιδανικότερη συνεργάτιδα που θα μπορούσα να είχα σε ολόκληρο τον κόσμο!».

Μ.: «Δεν θα ήμουν τίποτα στην τηλεόραση, αν δεν είχα τον Φώτη. Είναι για μένα πολύ μεγάλη ασφάλεια. Δεν είναι καθόλου ανταγωνιστικός μαζί μου και με στηρίζει στα πάντα».

"Να είστε σίγουροι ότι το έλλειμμα της ΕΡΤ δεν οφείλεται στην αμοιβή μας!" "θα θέλαμε να πάμε στο Ελσίνκι, αλλά δεν θα βάλουμε λυτούς και δεμένους για να είμαστε εμείς εκεί"

Eurovision trivia
Αυτά που θα δούμε στις 28 Φεβρουαρίου στο «Αθηνών Αρένα»:
Η διάρκεια του show θα αγγίξει τις τρεις και πλέον ώρες.
Τα κείμενα της βραδιάς τα επιμελείται η Κατερίνα Μπέη.
Γκεστ σταρ θα είναι η Νατάσα Θεοδωρίδου.
Ο Δημήτρης Κοργιαλάς και η Ευρυδίκη θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά την κυπριακή συμμετοχή «Comme Ci comme Ca».
Tην παγκόσμια πρώτη (!) εμφάνιση του τραγουδιού του θα κάνει στο «Αθηνών Αρένα» ο Ελβετός Dj Bobo.
Bραδιά-θρίλερ δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στο Internet. Στο oikotimes.com η Τάμτα προηγείται με 45%, ακολουθεί ο Σαρμπέλ με 30% και ο Χρήστος Δάντης με 25%.
Το ελληνικό ραδιόφωνο του Λονδίνου ψηφίζει Σαρμπέλ με 50%, Τάμτα με 28% και Δάντη με 22%.
To fanclub.gr βγάζει Δάντη με 47%, ο Σαρμπέλ παίρνει 27% και η Τάμτα 26%.