Απαρηγόρητη, αλλά δυνατή η Μαριάννα Λάτση

23.02.2007
Απαρηγόρητη είναι η Μαριάννα Λάτση, που ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει το χαμό του συντρόφου της ζωής της. Ωστόσο, με σιδερένια θέληση και σπουδαία αυτοκυριαρχία πρωτοστάτησε τόσο στα τριήμερα όσο και στα εννιάμερα δίνοντας κουράγιο στα παιδιά και όλη την οικογένεια και τηρώντας πιστά τη θρησκευτική παράδοση

Από την Κατιάνα Ματζαρίδου

Ενωμένοι σαν γροθιά τόσο τα παιδιά από τον πρώτο του γάμο, Άλκις και Μελίτα, όσο και η μεγαλύτερη κόρη της κυρίας Λάτση, η Εριέττα, κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αγκαλιάσουν με στοργή τον Βενιαμίν της οικογένειας, τον Φίλιππο. Μαζί και οι δύο οικογένειες θα δώσουν το «παρών» και στο μνημόσυνο που θα γίνει στις αρχές Μαρτίου. Βαριά το έχει πάρει και ο μεγάλος γιος του αξέχαστου ηθοποιού Άλκις, που θεωρεί υπεύθυνο τον εαυτό του για το ότι δεν έκανε το χατίρι στον πατέρα του και δεν παντρεύτηκε έγκαιρα ώστε να τον καμαρώσει γαμπρό.

«Ο πατέρας μου έφυγε με το παράπονο», μας εξομολογήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του. «Ήθελε να με δει νοικοκυρεμένο και πάνω απ όλα επιθυμούσε να γίνω κι εγώ πατέρας»! Άλκις και Μελίτα συμπαραστέκονται στη μητέρα τους, που, αν και χρόνια χωρισμένη από το σπουδαίο πρωταγωνιστή, δεν έπαψε στιγμή να τον αγαπά.

Όσο για τη Μαριάννα Λάτση, η μοίρα τής επεφύλαξε μια ακόμη δυσάρεστη στιγμή, καθώς λίγες μέρες μετά το θάνατο του συντρόφου της έχασε τη θεία της Ανθή, το γένος Τσουκαλά. Με δύναμη ψυχής και αυτοθυσία παραμέρισε το δικό της πένθος και εμψύχωσε τη μητέρα της Εριέττα, που ήταν απαρηγόρητη.