H πρωινή μάχη αρχίζει!

25.09.2009
Η πιο ανατρεπτική τηλεοπτική σεζόν όσον αφορά την πρωινή ζώνη ξεκινάει. Με αισθητές απουσίες και νέες παρουσίες που ελπίζουν να κερδίσουν τουλάχιστον το χαρακτηρισμό «ελπιδοφόρες», Mega, ΑΝΤ1 και Alpha μπαίνουν από Δευτέρα στα πρωινά χαρακώματα της AGB.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Η πιο ανατρεπτική τηλεοπτική σεζόν όσον αφορά την πρωινή ζώνη ξεκινάει. Με αισθητές απουσίες και νέες παρουσίες που ελπίζουν να κερδίσουν τουλάχιστον το χαρακτηρισμό «ελπιδοφόρες», Mega, ΑΝΤ1 και Alpha μπαίνουν από Δευτέρα στα πρωινά χαρακώματα της AGB. Τι διαφορετικό έρχεται στις οθόνες μας; Σίγουρα δεν θα ξαναδούμε τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, που ήταν στην ουσία ο άνθρωπος που χάρισε την πρωτιά στο πρωινό του Mega, αλλά ούτε και τον «Πρωινό καφέ», που τερμάτισε (προσωρινά;) την πορεία του στην ελληνική τηλεόραση έπειτα από 18 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Το κανάλια - με εξαίρεση τον Alpha, που συνεχίζει με την ίδια επιτυχημένη συνταγή- αποφάσισαν να επενδύσουν σε πιο φτηνές λύσεις έχοντας κατά νου, όχι απαραίτητα την πρωτιά στους δείκτες τηλεθέασης, αλλά την προσέλκυση των νεανικών κοινών, που, ως γνωστόν, φέρνουν τη διαφήμιση. Πολλοί προβλέπουν ανακατατάξεις και ανατροπές, άλλοι κάνουν λόγο για ένα φαβορί, την Ελένη Μενεγάκη, και δύο νέες εκπομπές, που θα παλέψουν για τη δεύτερη θέση.

Για να δούμε τι θα δούμε...

«10 με 1 μαζί»
«Οι άντρες κατακτούν το πρωινό» είναι το μότο όπως είδαμε στο ευρηματικό πρώτο τρέιλερ του «10 με 1 μαζί», το θέμα όμως για τον Σπύρο Χαριτάτο, τον Γιώργο Καραμέρο και τους υπεύθυνους του ΑΝΤ1 είναι να κατακτηθεί η δεύτερη τουλάχιστον θέση στους πίνακες της AGB. To concept της εκπομπής θα είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο σε σχέση με το καλοκαιρινό, που σημαίνει πως τώρα θα υπάρχουν και οι κλασικές στήλες ενός πρωινάδικου.

Για τη γυναικεία παρουσία στο «10 με 1 μαζί» έχουν ακουστεί τα ονόματα της Θεοφανίας Παπαθωμά και της Εύης Αδάμ, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα μέχρι στιγμής. Από την άλλη, δύο φορές την εβδομάδα θα φροντίζει για την καλή φυσική μας κατάσταση η γυμνάστρια Σόφη Πασχάλη, ενώ η Λίτσα Πατέρα συνεχίζει να αποτελεί σταθερή αξία της πρωινής ζώνης του ΑΝΤ1 ανεξαρτήτως αλλαγής τίτλου και concept. Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και ένα μεγάλο casting με δεκάδες μοντέλα που θα κάνουν τη μόδα, ενώ αυτή που τα «λέει» θα είναι και η παρουσιάστρια της συγκεκριμένης στήλης. Γιώργος Καραμέρος και Σπύρος Χαριτάτος αναζητούν τους ιδανικούς καλεσμένους για ένα δυνατό ποδαρικό, ενώ επρόκειτο να πραγματοποιήσουν και ένα ταξίδι-αστραπή στην Ιταλία για μια συνέντευξη-έκπληξη, ένα ραντεβού όμως που τελικά αναβλήθηκε για αργότερα.

Καλεσμένη στην πρώτη εκπομπή ίσως και να είναι η Ράνια Θρασκιά, που συζητά με τον ΑΝΤ1 να αναλάβει το πρωινό του Σαββατοκύριακου από τον Ιανουάριο. Τώρα, όσον αφορά το φλερτ με τη Νάντια Μπουλέ, όντως αυτό υπήρξε, καθώς η νεαρή παρουσιάστρια συναντήθηκε με το δίδυμο προκειμένου να ενταχθεί στην ομάδα της εκπομπής. Το ραντεβού τους όμως δεν είχε αίσιο τέλος κι έτσι φαίνεται πως η Νάντια ?τουλάχιστον για τη φετινή σεζόν? θα παραμείνει εκτός μικρής οθόνης.

«Καφές με την Ελένη»
«Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις». Η παραπάνω ποδοσφαιρική φράση χρησιμοποιείται κατά κόρον τα τελευταία χρόνια στη γλώσσα της τηλεόρασης. Ωστόσο, στον «Καφέ με την Ελένη» θα υπάρξουν μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι, που στην ουσία θα λειτουργήσουν ως τονωτικές ενέσεις στο πλέον επιτυχημένο τηλεοπτικό προϊόν του Alpha.

Μεγάλος ντόρος έγινε τις προηγούμενες ημέρες με το τρέιλερ και την απουσία κάποιων συνεργατών της Ελένης. Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, Γρηγόρης Γκουντάρας, Φαίδωνας Κεφαλέας και Άση Μπήλιου πρωταγωνίστησαν στο ομολογουμένως επιτυχημένο τρέιλερ με τις κλασικές απορίες της «βασίλισσας» της πρωινής ζώνης.

Μέχρι να πέσουν οι τίτλοι έναρξης της εκπομπής τη Δευτέρα κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά η Χρύσλα Γεωργακοπούλου θα παραμείνει στο team του «Καφέ με την Ελένη». Άλλοι υποστηρίζουν πως θα είναι, κάποιοι άλλοι πως τελικά θα αποχωρήσει από την εκπομπή.

Τώρα, όσον αφορά το θέμα της μαγείρισσας, που μας απασχόλησε όλο το καλοκαίρι μετά την αποχώρηση της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, τελικά δεν θα είναι ούτε ο Έκτορας Μποτρίνι, όπως αρχικά είχε ακουστεί, αλλά ούτε και η Πολίτισσα μαγείρισσα από την ταβέρνα του «Παντελή», όπως φημολογούνταν μέχρι την τελευταία στιγμή. Φαβορί μέχρι και χθες ήταν η κυρία Βασιλική, μια καστανή μεσήλικη κυρία, που μαγειρεύει βέβαια καλά, αλλά έχει και το προφίλ της γυναίκας της διπλανής πόρτας.

Το στούντιο στο Πικέρμι, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν υπέστη ριζική ανακαίνιση, αλλά μερική: κάποιες νέες πινελιές προστέθηκαν στο ντεκόρ του πλατό από το οποίο θα μας καλημερίζει καθημερινά η Ελένη Μενεγάκη. Ποιες θα κάνουν ποδαρικό; Η νιόπαντρη Σίσσυ Χρηστίδου, που θα βλέπουμε φέτος στο «Αγρότης μόνος ψάχνει» αλλά και στο «Μες στην καλή χαρά», και η κουμπάρα της Ελένης, η Νατάσσα Θεοδωρίδου, που θα τραγουδήσει το τελευταίο της σουξέ, την «Κόκκινη γραμμή», αλλά και άλλες επιτυχίες της.

«Όμορφος κόσμος το πρωί»
Στο Mega, λόγω της συνύπαρξης των πέντε νέων παρουσιαστών, σκέφτηκαν να μετονομάσουν τον «Όμορφο κόσμο» σε «Πεντάμορφο», αλλά τελικά αποφασίστηκε ο τίτλος να παραμείνει ως έχει. Ίδιο θα είναι και το πλατό από το οποίο θα βγει η εκπομπή, το οποίο βέβαια έχει ανακαινιστεί. Το κλίμα μεταξύ των 5 νεαρών παιδιών είναι πάρα πολύ καλό, αν και τις πρώτες ημέρες υπήρχε ένα μικρό μούδιασμα όσον αφορά την απόφαση του σταθμού ο Νίκος Παπαδάκης και η Μαρία Αραμπατζή να είναι ένα βήμα πιο μπροστά, λόγω της μεγαλύτερης τηλεοπτικής εμπειρίας που διαθέτουν σε σχέση με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, τη Δούκισσα Νομικού και την Κατερίνα Καινούριου.

Όπως δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο Νίκος Παπαδάκης, αυτός θα έχει το συντονισμό των θεμάτων της εκπομπής, χωρίς βέβαια να σημαίνει πως με αυτόν τον τρόπο θα έχει και την πρωτοκαθεδρία. «Δεν υπάρχει πρώτος, δεύτερος και τρίτος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο συμπαθής παρουσιαστής. Από τα πιο σημαντικά νέα πρόσωπα την καινούργιας εκπομπής του Mega είναι βέβαια η έμπειρη αστρολόγος του περιοδικού «Astra & Όραμα» Βίκυ Παγιατάκη, με πολύχρονη επιτυχία στο γυαλί.

Τώρα, όσον αφορά τους καλεσμένους της πρεμιέρας, ελάχιστα πράγματα έχουν διαρρεύσει. Αν και είχε ακουστεί ότι ποδαρικό θα κάνει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, μέχρι στιγμής η παρουσία του στο πλατό από το οποίο μας καλημέριζε τόσα χρόνια δεν έχει «κλείσει». Έχει «κλείσει», όμως, ο Σάκης Ρουβάς. Φυσικά, όχι live, αλλά μαγνητοσκοπημένος. Για πολλά χρόνια τις δημόσιες σχέσεις του διασημότερου Έλληνα ποπ σταρ είχε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος κι έτσι στην πρώτη εκπομπή θα τον απολαύσουμε σε ένα μεγάλης διάρκειας βίντεο να μιλάει για όλους και για όλα. Την πρώτη «καλημέρα» θα μας την πει ο Νίκος Παπαδάκης και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι παρουσιαστές. Από τη Δευτέρα και για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα περάσουν από το πλατό του «Όμορφου κόσμου» όλα τα μεγάλα ονόματα που θα δούμε φέτος να πρωταγωνιστούν στις σειρές του Mega.