Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου...

29.09.2009
Εκτός από τα spa, τις διάφορες θεραπείες αναζωογόνησης, την υγιεινή διατροφή και τα σύνθετα προγράμματα γυμναστικής, αρκετοί επώνυμοι και ακόμη περισσότερες επώνυμες κυρίες της εγχώριας σοουμπίζ έχουν καταφύγει στο νυστέρι ή έστω στη θαυματουργή ένεση botox ενός πλαστικού χειρουργού.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Εκτός από τα spa, τις διάφορες θεραπείες αναζωογόνησης, την υγιεινή διατροφή και τα σύνθετα προγράμματα γυμναστικής, αρκετοί επώνυμοι και ακόμη περισσότερες επώνυμες κυρίες της εγχώριας σοουμπίζ έχουν καταφύγει στο νυστέρι ή έστω στη θαυματουργή ένεση botox ενός πλαστικού χειρουργού. Ελάχιστοι, βέβαια, είχαν το θάρρος να το παραδεχθούν δημόσια, σε αντίθεση με τους περισσότερους συναδέλφους τους στο εξωτερικό. Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και για την ιστορία η πρώτη που παραδέχθηκε πως έχει κάνει botox είναι η τραγουδίστρια Νατάσα Θεοδωρίδου.

Όλγα Τρέμη
H αλλαγή στην εμφάνιση της γνωστής δημοσιογράφου στις αρχές του μήνα δεν ήταν δυνατόν να περάσει απαρατήρητη. Με σγουρό μαλλί αλλά και ανανεωμένο πρόσωπο η κεντρική παρουσιάστρια ειδήσεων του Mega έδειχνε πολύ νεότερη, πιο φρέσκια και λαμπερή σε σχέση με το τέλος της προηγούμενης τηλεοπτικής περιόδου.

Οι ψίθυροι ότι η Όλγα Τρέμη υποβλήθηκε σε επέμβαση λίφτινγκ σταμάτησαν όταν η ίδια μίλησε δημόσια γι’ αυτό σε συνέντευξή της σε διαδικτυακό κόμβο.

«Πράγματι, το έκανα. Το αποφάσισα στις αρχές του καλοκαιριού, γιατί πιστεύω ότι όλοι έχουμε δικαίωμα να βελτιώνουμε την εμφάνισή μας από τη στιγμή που αυτό μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Πιστεύω πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρύβονται αυτές οι επιλογές. Το θεωρώ επιεικώς γελοίο να θεωρούνται ταμπού ή να αντιμετωπίζονται ως ένοχο μυστικό. Όλα αυτά βέβαια με μια προϋπόθεση: να έχουμε καθαρά στο μυαλό μας ότι καμία επέμβαση δεν μπορεί να μας κάνει νεότερους. Κάποιες επεμβάσεις μπορούν απλώς να μας κάνουν καλύτερους σε σχέση με την πραγματική μας ηλικία». Φυσικά, η κ. Τρέμη δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες όσον αφορά την επέμβαση, το γιατρό ή αν επέλεξε να την κάνει εκτός Ελλάδας.

Μπέτυ Μαγγίρα
Μπορεί να είναι νεότατη και λαμπερή, αλλά είναι υπέρ της λογικής της προληπτικής αισθητικής. Η Μπέτυ Μαγγίρα παραδέχεται πως έχει κάνει ένεση botox και εξηγεί το γιατί: «Δεν είμαι κατά των αισθητικών επεμβάσεων, αρκεί να μην αλλοιώνουν το πρόσωπό σου. Έχω κάνει κι εγώ... κάνω τα γεμισματάκια μου, λίγο botox-άκι στο κούτελο. Νέα πρέπει να τα κάνεις αυτά. Έτσι και γεράσεις δεν θέλεις botox. Αυτό προσπαθούμε να αποφύγουμε, τα νυστέρια».

Μιμή Ντενίση
«Ε και; Σιγά το κακό...» είχε πει σε συνέντευξή της σε εβδομαδιαίο περιοδικό η Μιμή Ντενίση όταν ρωτήθηκε αν έχει κάνει botox. H ηθοποιός παραδέχθηκε πως έχει κάνει τη θαυματουργή ένεση ανάμεσα στα φρύδια, λόγω της ρυτίδας έκφρασης που είχε, ενώ, όπως εξήγησε, είναι θεμιτό οι άνθρωποι που κινούνται στο χώρο των media να διατηρούν την εικόνα τους όσο το δυνατόν αναλλοίωτη. Όσο για τη γνώμη της για το λίφτινγκ; «Είχα ρωτήσει κάποτε ένα μεγάλο πλαστικό χειρουργό αν θα χρειαζόταν να κάνω κάποια επέμβαση και μου είπε ότι αν έκανα λίφτινγκ, θα κατέληγε το μάτι μου σαν Κινέζας! Πρέπει, λέει, πρώτα να πέσει λίγο και μετά να το τραβήξουμε. Ευτυχώς, έχω πολύ ανθεκτικό δέρμα. Το κληρονόμησα από τη μαμά μου», είχε αναφέρει.

Μαρία Σταματέρη
Η οικοδέσποινα του λαμπερού «Gala» έχει και αυτή παραδεχθεί σε τηλεοπτική της συνέντευξη ότι υπέκυψε στα θέλγητρα του botox. Ωστόσο, έχει αποφύγει οποιαδήποτε άλλη επέμβαση και εξήγησε το γιατί: «Πράγματι έχω κάνει botox και ίσως στο μέλλον να χρειαστεί να κάνω και κάποια άλλη επέμβαση. Δύσκολο βέβαια, γιατί φοβάμαι. Μακάρι να ξυπνούσα ένα πρωί και το πρόσωπό μου να ήταν τσίτα», ανέφερε με αρκετά χιουμοριστική διάθεση η γνωστή δημοσιογράφος.

Άντζελα Δημητρίου
Η «λαίδη» του λαϊκού πενταγράμμου έχει επίσης αναφερθεί στο φλέγον θέμα των αισθητικών επεμβάσεων. Σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε πει ότι, όταν έκανε εγχείρηση στη μύτη για το διάφραγμα, είχε αλλάξει και το σχήμα της κάνοντάς την ελαφρώς γαλλική. Επίσης, έχει κάνει επέμβαση στο ντεκολτέ, botox στο λαιμό και κάθε 8-9 μήνες κάνει μια ένεση στο πρόσωπο. Παλαιότερα είχε μάλιστα παραδεχθεί πως δεν αποκλείεται να έφτανε μέχρι το νυστέρι για πλαστική στα μάτια, προκειμένου να αλλάξει το σχήμα τους, αλλά και κοιλιοπλαστική. Φυσικά, ήταν από τις λίγες που μίλησαν τόσο ανοιχτά!

Έφη Κυριάκου
Από μικρή στα βάσανα η φετινή playmate Έφη Κυριάκου. Όπως παραδέχθηκε η πανέμορφη κοπέλα σε τηλεοπτική της συνέντευξη, έχει κάνει ρινοπλαστική αλλά και πλαστική στήθους. Δεν είναι η μόνη, αλλά σίγουρα από τις πολύ λίγες που το παραδέχονται σε τόσο νεαρή ηλικία. Για την ιστορία, και η Νίκη Κάρτσωνα, που φέτος θα παρουσιάζει το «Life Style» στο Alter, έχει παραδεχθεί στο παρελθόν πως υποβλήθηκε σε ρινοπλαστική επέμβαση.

Μαρία Μπακοδήμου
Πρεμιέρα με αποκαλύψεις έκανε στο νέο της τηλεοπτικό εγχείρημα στο Star η αγαπημένη παρουσιάστρια. Παραδέχθηκε ανοιχτά πως έκανε πλαστική με τη μέθοδο του κορδονιού. Πρόκειται για τη γνωστή παραλλαγή του face lift, όπου με τη βοήθεια νήματος που μπαίνει στο μάγουλο και βγαίνει στο κεφάλι τεντώνεται το δέρμα. Μάλιστα, η Μαρία για πλάκα είπε πως και ο Φώτης Σεργουλόπουλος υπέκυψε στη διαδικασία του botox!

Έλενα Παπαρίζου
Η... number one Ελληνίδα ποπ σταρ, αν και μόλις 28 χρόνων, δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι υποβλήθηκε σε πλαστική επέμβαση στήθους. Μέχρι τότε οι φήμες έλεγαν για κολλαγόνα, ανόρθωση γλουτών και διάφορα άλλα, αλλά τελικά η ίδια απάντησε στη φημολογία με συνέντευξή της σε μηνιαίο γυναικείο περιοδικό. «Έχω κάνει πλαστική στο στήθος μου. Ήθελα να το κάνω, το έκανα και δεν θεωρώ ότι έπρεπε να το κρύψω. Βέβαια, η πλάκα είναι ότι έλεγαν πως έχω κάνει πλαστική πριν την κάνω! Και όταν τελικά την έκανα, δεν ρώτησε κανένας!» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η δημοφιλής τραγουδίστρια. Μάλιστα, δεν απέκλεισε και το γεγονός και άλλης επέμβασης σε μεγαλύτερη ηλικία. «Θα τολμήσω να κάνω ένα face lift, αν νιώσω ότι το χρειάζομαι. Και πιστεύω ότι αν κάποιος πιστεύει ότι μια επέμβαση μπορεί να κάνει καλό στην ανασφάλειά του, ας το κάνει».

Και οι άντρες... κάνουν πλαστική
Δεν είναι φυσικά μόνο οι επώνυμες κυρίες την εγχώριας σοουμπίζ που έχουν παραδεχθεί κατά καιρούς πως έχουν υποβληθεί σε αισθητικές επεμβάσεις. Είναι αρκετοί και οι άντρες σταρ που έχουν δοκιμάσει το νυστέρι του πλαστικού χειρουργού.

? Ο Ηλίας Ψινάκης ήταν ο πρώτος Έλληνας, που, όχι μόνο παραδέχθηκε πως έχει κάνει λίφτινγκ, αλλά επέλεξε να δώσει και τις φωτογραφίες της επέμβασης στη δημοσιότητα. Μάλιστα, μετά τις πρώτες ημέρες ανάρρωσης υποδέχθηκε τους φίλους του σε ένα μεγάλο πάρτι, για να τους δείξει το... ολοκαίνουργο πρόσωπό του. «Δεν το έκανα για να δείξω πιο νέος ή πιο ωραίος. Το λίφτινγκ άρχισε από μια κύστη. Είχα στα μάτια μου κάτι σακούλες λόγω ηλικίας και, αφού θα μου έβγαζε την κύστη (σ.σ.: ο Ανδρέας Φουστάνος) και τις σακούλες και θα έτρωγα την ένεση, δεν βαριέσαι... Εξάλλου, είχε πλάκα. Και δεν πονάει καθόλου. Όλο αυτό το τραγικό που είδατε στις φωτογραφίες δεν το καταλαβαίνεις. Απλώς γίνεσαι για λίγες ημέρες τούμπανο από το πρήξιμο», είχε δηλώσει σε μηνιαίο αντρικό περιοδικό λίγες ημέρες μετά την επέμβαση.

Σε ρινοπλαστική έχουν υποβληθεί ο νεαρός τραγουδιστής Σταύρος Κωνσταντίνου και ο συνάδελφός του Χρήστος Μενιδιάτης, ενώ τον τίτλο του «Έλληνα Μάικλ Τζάκσον» κατέχει αδιαμφισβήτητα ο Γιάννης Φλωρινιώτης. Όπως έχει κατ’ επανάληψη αναφέρει σε συνεντεύξεις του, έχει υποβληθεί συνολικά σε 44 αισθητικές επεμβάσεις, που περιλαμβάνουν πλαστικές, botox κ.ά. Άλλωστε, όπως και ο ίδιος παραδέχεται, δεν ήταν όλες επιτυχημένες.