"Νεχάντε": Το «50-50» μου άλλαξε τη ζωή

21.02.2007
"Νεχάντε": Το «50-50» μου άλλαξε τη ζωή
Πώς να μην είναι ερωτευμένος ο Νικηφόρος του «50-50» με τη Νεχάντε; Η Πιλάρ Μαρία Εσπίνο Χούσλιν, η Πιλάρ ή σκέτο «Πι» για τους φίλους της, καθώς ολόκληρο το όνομά της είναι «σιδηρόδρομος», αρκεί μόνο μια φορά να σε κοιτάξει για να σε γοητεύσει.

από τη ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ, φωτό: μαρια μαρακη

Ημελαψή καλλονή που πολλοί την αποκαλούν «Ναόμι Κάμπελ του Χορού» ήρθε πριν από περίπου 12 χρόνια στη χώρα μας από την Αβάνα της Κούβας για να μας μυήσει στη μαγεία της salsa και όχι μόνο.

Έλληνας της έκλεψε την καρδιά στα δεκαέξι της χρόνια, όταν την είδε να χορεύει, παντρεύτηκαν και έχουν ένα γιο, τον πεντάχρονο Ιωάννη. Η Πιλάρ δουλεύει στα Duty Free του αεροδρομίου, διδάσκει σε σχολή χορού και εντυπωσιάζει τους θαμώνες του club «Cubanita» όταν λικνίζεται στους κουβανέζικους ρυθμούς μαζί με το καλλιτεχνικό της ταίρι, τον Χουάν Κάρλος.

Όμως, το «50-50» της άλλαξε όλη της τη ζωή, όπως μας είπε η ίδια. Της έδωσε ελπίδες και δύναμη να συνεχίσει τα όνειρά της. Κι έχει πολλά, τα οποία μας αποκάλυψε σε μια συζήτηση από καρδιάς που είχαμε για τη ζωή της, τα μυστικά της και την επιτυχία που της χτύπησε την πόρτα. Για όλα αυτά μαζί με μια αποκλειστική φωτογράφηση στο ΛΟΙΠΟΝ που δείχνει γιατί όποιος γνωρίζει την τηλεοπτική Νεχάντε παθαίνει «ατύχημα»

Είσαι χορεύτρια. Εμείς όμως σε γνωρίσαμε ως ηθοποιό. Μπήκες ξαφνικά στη ζωή του Νικηφόρου Νικοφόρου, όπως τον λες εσύ (Πέτρος Φιλιππίδης) στο «50-50» και υποψιάζομαι ότι θα του τη φέρεις τούμπα

«Αυτό δεν μπορώ να το αποκαλύψω, αλλά κάτι θα κάνω».

Νιώθεις ότι είσαι πολύ όμορφη;

«Δεν θα το έλεγα ότι είμαι όμορφη. Απλώς έχω αυτό το κάτι που κάνει τους άντρες να εντυπωσιάζονται. Ίσως επειδή είμαι μελαψή».

Στη χώρα σου διασκεδάζετε και χορεύετε πάρα πολύ. Το καρναβάλι σας είναι ξακουστό

«Ναι, αλλά δεν γίνεται αυτόν το μήνα, όπως το δικό σας. Εμείς το οργανώνουμε δύο εβδομάδες μετά το μάζεμα του ζαχαροκάλαμου, στα μέσα Ιουλίου και διαρκεί τέσσερις βδομάδες. Όμως, στην Κούβα πάντα έχουμε καρναβάλι, γιατί ο χορός είναι μέσα στο αίμα μας. Στη χώρα μου χορεύουμε όλη την ώρα».

Στην πατρίδα σου πιστεύετε πολύ στον έρωτα και παντρεύεστε μικρές. Έτσι δεν είναι;

«Ναι, πολύ μικρές. Εγώ ερωτεύτηκα Έλληνα στην Κούβα και παντρεύτηκα από 16 χρόνων. Έχουμε κι ένα γιο, τον Ιωάννη, που είναι πέντε χρόνων και λατρεύει τις πολεμικές τέχνες».

Σου έχει συμβεί να συνειδητοποιήσεις ότι αυτό που έπαθε ο Νικηφόρος όταν σε είδε το παθαίνουν όλοι οι άντρες στο πέρασμά σου;

«Τι να σου πω. Ο πρώτος που το έπαθε είναι ο άντρας μου. Με γνώρισε στην Κούβα που χόρευα και έφαγε πενήντα τριαντάφυλλα! Έτσι με συγκίνησε και τον ερωτεύτηκα κι εγώ παράφορα».

Θέλεις να συνεχίσεις ως χορεύτρια ή ως ηθοποιός;

«Θα μου άρεσε να συνεχίσω ως ηθοποιός, αλλά ο χορός είναι η μεγάλη μου αγάπη. Πάντα θα υπάρχει ο χορός στη ζωή μου. Σπούδασα 9 χρόνια σε σχολή χορού στην Κούβα και μέσα εκεί έκανα και θέατρο και τραγούδι. Το καλύτερο θα ήταν να μπορούσα να τα συνδυάσω όλα».

Ποιο είναι το ίνδαλμά σου;

«Ήθελα πάρα πολύ να δω τον Χοακίν Κορτέζ. Η τύχη το έφερε να γίνει το όνειρό μου πραγματικότητα. Όταν ήρθε στην Ελλάδα, ήθελα να πάω στην παράστασή του στο Ηρώδειο. Τότε είχα ένα μαγαζί στην Πλάκα με είδη λαϊκής τέχνης. Τυχαία πέρασε από εκεί η μακιγιέζ του. Γνωριστήκαμε και μου έφερε πρόσκληση να πάω. Τον γνώρισα και ξετρελάθηκα. Μου είπε ότι μοιάζω με τη Ναόμι Κάμπελ.Τότε τα είχε με τη Ναόμι».

Πιστεύεις ότι μοιάζεις με τη Ναόμι Κάμπελ;

«Πολλοί μου το λένε αυτό. Κάποτε και εγώ τη θαύμαζα. Από τότε όμως που καβάλησε το καλάμι κι έγινε δύστροπη δεν μ αρέσει. Είναι όμως πολύ όμορφη και με κολακεύει που μου λένε ότι της μοιάζω».

Στην Ελλάδα πώς σε αντιμετωπίζουν;

«Πάρα πολύ καλά. Χωρίς ίχνος ρατσισμού. Οι Έλληνες είναι πολύ φιλόξενος λαός».

Δουλεύεις πολύ. Παρόλο που είσαι πολύ όμορφη, η ζωή δεν ήταν εύκολη για σένα. Παλεύεις

«Ποτέ δεν ήταν εύκολη η ζωή για μένα. Ζούσα σε μια φτωχή χώρα και ο πατέρας μου πέθανε όταν ήμουν πέντε χρόνων. Ευτυχώς που έχω τη μητέρα μου, η οποία μου συμπαραστέκεται, για να κάνω αυτό που αγαπώ, και όλη την οικογένειά μου. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ανθρώπους που σε αγαπούν πραγματικά».

Πώς κατάφερες να μπεις στο σίριαλ «50-50»;

«Με οντισιόν και χωρίς μέσον».

Πώς είναι να παίζεις με τον Πέτρο Φιλιππίδη;

«Φανταστικά. Κι εδώ στάθηκα πολύ τυχερή. Είναι πολύ ευγενικός και με βοήθησε πάρα πολύ. Τον ευχαριστώ γιατί μου έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία να δείξω το ταλέντο μου. Στο 50-50 νιώθω με όλους σαν να είμαι με την οικογένειά μου».

Ζηλεύεις τον άντρα σου;

«Πάρα πολύ. Να σου πει ο άντρας μου πόσο. Όποιος αγαπάει ζηλεύει».

Από δω και πέρα τι θέλεις;

«Να πετύχω στο χορό, που είναι η αναπνοή μου. Τον λατρεύω το χορό. Όμως, θα ήθελα να μου δοθούν ευκαιρίες και μετά το 50-50 να δείξω το ταλέντο μου και ως ηθοποιός. Θα παλέψω για τα όνειρά μου. Από τη στιγμή που είμαι καλά με την οικογένειά μου και νιώθω ευτυχισμένη δεν με σταματάει τίποτα».

Τι κορίτσι είναι η Πιλάρ Μαρία Εσπίνο Χούσλιν;

«Ένα κορίτσι γλυκό και αθώο που γελάει πάντα».

Το lifestyle της
Της αρέσουν οι μεταμορφώσεις. Από πολύ μικρή άλλαζε κάθε μέρα χτένισμα στα μαλλιά της.

Στα 15 της χρόνια δοκίμασε να γίνει ξανθιά, αλλά της αρέσει περισσότερο το φυσικό της χρώμα.

Γενικά έχει αδυναμία στα μαλλιά της και προσέχει πολύ την εμφάνισή της.

Ψωνίζει πολλά υφάσματα και εμπιστεύεται τη ραπτική της μητέρας της Εουχένια Ντόρις.

Αγοράζει χρυσά κοσμήματα κάτι που αρέσει πολύ στις Κουβανέζες και κυρίως σκουλαρίκια-κρίκους, δαχτυλίδια και ρολόγια.

Αγαπημένο φετίχ της είναι οι μπότες με τα κορδόνια αλλά και τα ακριβά παπούτσια και οι τσάντες.

Λατρεύει το κίτρινο χρώμα, που στην πατρίδα της είναι το χρώμα της χαράς και της Παναγίας.

Το ζώδιό της είναι Δίδυμος.

Τα τελευταία χρόνια δεν προλαβαίνει να πάει γυμναστήριο, αλλά πριν φύγει το πρωί από το σπίτι της κάνει οπωσδήποτε δέκα κοιλιακούς.

Δεν αποχωρίζεται ποτέ τα πούρα Αβάνας.

Τα καλύτερά της
Χαμογελάει πάντα.

Είναι πολύ αθώα και εμπιστεύεται τους ανθρώπους.

Χορεύει όλη την ώρα ακόμα και στο δρόμο που περπατάει.

Ήρωάς της είναι ο Φιντέλ Κάστρο, γιατί υπάρχει ιστορία στην οικογένειά της, αλλά και η αγαπημένη της γιαγιά, που ζει στην Αβάνα, ήταν αντάρτισσα.

Τώρα που τη γνωρίζει ο κόσμος και της δείχνει την αγάπη του.

Τα ελληνικά γεμιστά και τα κουβανέζικα φαγητά «αρός μόρο» (ρύζι με μαύρα φασόλια), «μπιστέ» (κρέας τηγανητό στην κατσαρόλα), «πλάτανο φρίτο» (τηγανητή μπανάνα) και γλυκό καρύδα, της γιαγιάς της Μπέρτα-Αντρέα.

Τα χειρότερά της
Δεν συγχωρεί τους ανθρώπους που θα την κοροϊδέψουν.

Είναι ευέξαπτη. Παίρνει «φωτιά» πολύ γρήγορα και παρεξηγιέται εύκολα.

Το μυστικό της
«Από την πρώτη στιγμή μού πρότειναν να κάνω γυμνή φωτογράφηση και είπα όχι. Ιδιαίτερα τώρα που είμαι στην αρχή της καριέρας μου δεν το βρίσκω σωστό. Αργότερα, αν καθιερωθώ, ίσως κάνω μια αισθησιακή, καλλιτεχνική φωτογράφηση. Γυμνό όμως ποτέ».

Τελευταία τροποποίηση στις 22.08.2024 - 04:19