Το δράμα του Αντώνη Καλογιάννη

20.02.2007
Κάθε άνθρωπος πριν από τον ερχομό του καινούργιου χρόνου κάνει όνειρα για το μέλλον και θέτει νέους στόχους για τη νέα χρονιά. Δεν συνέβη το ίδιο όμως και με τον Αντώνη Καλογιάννη, αφού η τύχη του επιφύλασσε ένα άσχημο παιχνίδι λίγο πριν από την εκπνοή του 2006. Ο ερμηνευτής που συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες του Μίκη Θεοδωράκη έχασε το μονάκριβο γιο του, το 46χρονο Βαγγέλη, από ανεύρυσμα εγκεφάλου.

Τίποτα δεν προμήνυε ότι θα συνέβαινε αυτή η τραγωδία και όλα έγιναν εντελώς ξαφνικά, βυθίζοντας την οικογένεια Καλογιάννη σε βαρύ πένθος. Τη γυναίκα του Ελένη, που έπαθε σοκ καθώς μπροστά στα μάτια της συνέβη το μοιραίο, την κόρη του Δέσποινα, σύζυγο γνωστού εκδότη αθλητικής εφημερίδας, αλλά ακόμη περισσότερο τον ίδιο τον Αντώνη Καλογιάννη, που έχασε το μονάκριβο γιο.

Η απώλεια είναι μεγάλη για τον αγαπημένο τραγουδιστή, ο οποίος βρίσκεται στη δύσκολη θέση να αναλάβει και το κόστος της φροντίδας των δύο εγγονιών του, των παιδιών που άφησε ορφανά πίσω ο γιος του, συνεισφέροντας από κοινού με τη μητέρα τους. Και η δυσκολία δεν είναι μόνο στο ότι θα πρέπει να σταθεί δίπλα τους παππούς και πατέρας μαζί, αλλά κυρίως στο γεγονός ότι η οικονομική κατάστασή του δεν είναι και τόσο καλή. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι εξαιτίας κάποιων λανθασμένων επενδύσεων αλλά και χρόνων αποχής από το χώρο ο επιτυχημένος σε παλιότερες εποχές ερμηνευτής έχει μια μέτρια οικονομικά κατάσταση. Συγκεκριμένα, ζει με τη γυναίκα του στα νότια προάστια σε ένα μικρό διαμέρισμα ιδιοκτησίας του ποδοσφαιριστή Στέλιου Γιαννακόπουλου το οποίο νοικιάζουν.

Μεγάλη ήταν η έκπληξη αλλά και ο πόνος και για το ευρύτερο κοινωνικό και φιλικό περιβάλλον της οικογένειας, καθώς ο εκλιπών είχε ιδιαίτερες επαγγελματικές και φιλικές σχέσεις με πολλούς συναδέλφους του πατέρα του. Από την πρώτη στιγμή αρκετοί συνάδελφοι του γνωστού τραγουδιστή έσπευσαν να βρεθούν στο πλευρό του, με πρώτους από όλους τον Γιάννη Πάριο και τον Γιώργο Νταλάρα.

Γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αντώνης Καλογιάννης, τα οποία με τον ξαφνικό θάνατο του γιου του έγιναν δυσβάσταχτα, ο Γιώργος Νταλάρας έτρεξε κοντά του από την πρώτη στιγμή να τον συνδράμει.

Ο γνωστός για την ευαισθησία του Γιώργος αλλά και η γυναίκα του Άννα πήραν την πρωτοβουλία προκειμένου να τον στηρίξουν οικονομικά να οργανωθούν δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής. Μέσω των διασυνδέσεών του εξασφάλισε στον αγαπητό συνάδελφό του τις δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 30 και 31 Μαϊου, ενώ την παραγωγή τους έχει αναλάβει η εταιρεία της Άννας Νταλάρα.

Στις δύο μοναδικές αυτές συναυλίες οι θαυμαστές του Αντώνη Καλογιάννη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη χαρακτηριστική φωνή του να ερμηνεύει τραγούδια από την «Επιφάνεια» του Μίκη αλλά και πλήθος άλλες μελωδίες που αγαπήσαμε. Εκτός όμως από το ζεύγος Νταλάρα, ς αυτή την προσπάθεια άξιοι συμπαραστάτες θα είναι και η Μαρία Φαραντούρη με τον Ζορζ Μουστακί, που θα πλαισιώσουν ερμηνευτικά τον Αντώνη Καλογιάννη. Σε μια τέτοια εκδήλωση συμπαράστασης για έναν αγαπημένο τους φίλο και συνάδελφο δεν θα μπορούσαν να πουν «όχι» και μάλιστα ο Ζορζ Μουστακί θα έρθει από το Παρίσι για να δώσει το «παρών».