Θρίλερ για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη

11.12.2006
Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του; Ακόμα και οι τηλεοπτικοί «θεοί» πέφτουν από το θρόνο τους και χρειάζονται μια ανάπαυλα για να ξαναποκτήσουν τη δύναμή τους. Έτσι και ο Χριστόφορος προετοιμάζει μεθοδικά το επόμενο χτύπημά του: ένα θρίλερ για τον κινηματογράφο.

Από πολλούς ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έχει λατρευτεί κι από άλλους έχει αμφισβητηθεί. Το σίγουρο πάντως είναι ότι στη 14χρονη καριέρα του η επιτυχία δεν ήταν «τσιγκούνα» μαζί του καθώς του χάρισε μεγάλες δόξες. Όμως η φετινή χρονιά δεν στάθηκε και ιδιαίτερα «γούρικη» για το μέχρι πρότινος «χρυσό» παιδί της τηλεόρασης, που βλέπει το τελευταίο του τηλεοπτικό «παιδί», «Δυο μέρες μόνο» να μαραζώνει κατρακυλώντας στον πίνακα μετρήσεων της ΑGB. Μάλιστα, η σειρά κόπηκε απότομα πέρσι, μετά την αδυναμία παραγωγής και τα αλλεπάλληλα τεχνικά προβλήματα παρά την ανταπόκριση που βρήκε σε χιλιάδες τηλεθεατές. Η σειρά έδωσε ραντεβού μαζί τους για τη νέα σεζόν, όμως οι τηλεθεατές δεν μοιάζουν να είναι ιδιαίτερα «πιστοί» στο ραντεβού τους. Αν και τα πρώτα επεισόδια της σειράς ξεκίνησαν κατακτώντας συμπαθητικά νούμερα, από την επόμενη κιόλας εβδομάδα το τηλεοπτικό κοινό της μειώθηκε δραματικά.

Μάλιστα, σε μια μάλλον «αμήχανη» προσπάθεια των υπευθύνων του καναλιού να δώσουν το «φιλί της ζωής» στη σειρά που προβλήθηκε και διαφημίστηκε ως το «γκανιάν» της φετινής τηλεοπτικής σεζόν άλλαξαν ημέρα προβολής. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα ήταν ακόμη πιο απογοητευτικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νούμερα της σειράς ποτέ δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις τελευταίες ημέρες το ψυχολογικό φράγμα του 12-14%, φαινόμενο ασυνήθιστο για την πορεία του Χριστόφορου, που μας είχε συνηθίσει σε μεγαλοπρεπή 40άρια. Τώρα όλοι μιλούν για το άδοξο τέλος της σειράς πριν από την ολοκλήρωση της σεζόν. Έτσι ο δημοφιλής ζεν πρεμιέ και σεναριογράφος προσπαθεί να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και χωρίς σπασμωδικές κινήσεις να δει αν μπορεί αφενός να διορθώσει την πλοκή της σειράς, ώστε να ανέβει η τηλεθέαση κι αφετέρου να αποφασίσει για τις μετέπειτα κινήσεις του. Άτομα από το στενό φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον λένε ότι άμεση πρόθεσή του είναι να εγκαταλείψει το χώρο της τηλεόρασης για ένα χρονικό διάστημα ικανό για να «ξεχαστεί» και να αρχίσει να «λείπει» από τους θαυμαστές του. Σκέφτεται μάλιστα να αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στη συγγραφή σεναρίου και την παραγωγή κινηματογραφικής ταινίας, όνειρο ζωής για εκείνον, με θέμα την περιπέτεια-θρίλερ μιας οικογένειας που βιώνει πολλά ανεξήγητα φαινόμενα. Βλέπετε, το μυστήριο, η αγωνία και η περιπέτεια είναι σήμα-κατατεθέν του Χριστόφορου.

Τελευταία τροποποίηση στις 06.08.2024 - 21:15