Μάγεψε ο Ίθαν Χοκ

31.08.2009
Ένα «Χειμωνιάτικο παραμύθι» με λάμψη από Χόλιγουντ εκτυλίχτηκε στην Επίδαυρο. Κι ενώ η Αττική «στέναζε» από την πύρινη λαίλαπα, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου κατέφθασε η ελίτ των celebrities για να απολαύσει το έργο του Σέξπιρ με τον Ίθαν Χοκ σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες.

Ένα «Χειμωνιάτικο παραμύθι» με λάμψη από Χόλιγουντ εκτυλίχτηκε στην Επίδαυρο. Κι ενώ η Αττική «στέναζε» από την πύρινη λαίλαπα, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου κατέφθασε η ελίτ των celebrities για να απολαύσει το έργο του Σέξπιρ με τον Ίθαν Χοκ σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες. Ανάμεσά τους και ο Τζέρεμι Άιρονς, που απόλαυσε τη σύζυγό του Σινέντ Κιούζακ, η οποία συμμετείχε στην παράσταση.

Ηταν το σπουδαιότερο θεατρικό γεγονός της χρονιάς, η πολυαναμενόμενη φεστιβαλική παράσταση. Τα εισιτήρια αλλά και οι προσκλήσεις για το «Χειμωνιάτικο παραμύθι» του Σέξπιρ είχαν εξαντληθεί εδώ και καιρό. Τέτοια κοσμοσυρροή από Έλληνες και ξένους celebrities είχε αρκετά χρόνια να δει η Επίδαυρος. Ούτε στην παράσταση πριν από λίγες μέρες με την Έλεν Μίρεν δεν είδαμε τόσους επώνυμους. Και όλοι είχαν να το λένε για τη χωρίς βεντετισμούς συμπεριφορά του Ίθαν Χοκ, που - σε αντίθεση με την Έλεν Μίρεν - μετά το τέλος της παράστασης φωτογραφήθηκε και μοίρασε αυτόγραφα στους Έλληνες θαυμαστές του.

Κατά τα άλλα, αυτή η παράσταση δεν απογοήτευσε όπως η «Φαίδρα»... το αντίθετο! Εντυπωσίασε το κοινό, που έφερε τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης πολλές φορές στη σκηνή.

Ανάμεσα σε αυτούς που θαύμασαν ένα σεξπιρικό έργο με άρωμα Χόλιγουντ ήταν η Μελίσσα Βαρδινογιάννη, φορώντας μια εντυπωσιακή κόκκινη τουαλέτα, ο Χολιγουντιανός ηθοποιός Κέβιν Σπέισι με funky εμφάνιση, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος με την κόρη του Μαρία-Ελένη, ο Νικήτας Τσακίρογλου με τη σύζυγό του Χρυσούλα Διαβάτη, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, η Μίνα Αδαμάκη, η Δήμητρα Ματσούκα, πάντα εκθαμβωτική, η Βίκυ Καγιά με τον Νίκο Κριθαριώτη, ο Σήφης και η Μίνα Βαλυράκη, ο Διονύσης Φωτόπουλος, ο Γιάννης Μπέζος με τη Ναταλία Τσαλίκη, ο Γιάννης Βούρος με τη σύζυγό του Λένα και πολλοί άλλοι.