Τα ενθέματα στήθους έδειξαν τον δολοφόνο της

24.08.2009
Το σώμα του μοντέλου, Γιασμίν Φιόρ (Jasmine Fiore)βρέθηκε διαμελισμένο μέσα σε μια βαλίτσα, στο πάρκο Μπουένα της Καλιφόρνια στις 15 Αυγούστου ενώ τα δάχτυλα της είχαν κοπεί αλλά και τα δόντια της είχαν όλα αφαιρεθεί,στην προσπάθεια του δολοφόνου να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του πτώματος.

Το σώμα του μοντέλου, Γιασμίν Φιόρε (Jasmine Fiore) ηλικίας 28 ετών, βρέθηκε διαμελισμένο μέσα σε μια βαλίτσα, στο πάρκο Μπουένα της Καλιφόρνια στις 15 Αυγούστου, με ακρωτηριασμένα δάχτυλα και όλα τα δόντια της βγαλμένα, στην προσπάθεια του δολοφόνου να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του πτώματος.

Παρ’ όλα αυτά οι αρχές μπόρεσαν να αναγνωρίσουν το μοντέλο από τα εμφυτεύματα στήθους που είχε και πιο συγκεκριμένα από τον κωδικό τους αριθμό, που όλα τα ενθέματα φέρουν υποχρεωτικά για το ενδεχόμενο της απόσυρσης κάποιας παρτίδας.

Αυτός ο τρόπος αναγνώρισης του πτώματος όπως εξηγεί στο περιοδικό People, η περιφερειακή εισαγγελέας Σούζαν Σρόντερ δεν ήταν κάτι καινούργιο: «είχαμε και στο παρελθόν περιπτώσεις που αναγνωρίσαμε το θύμα ή τον κατηγορούμενο κατ’ αυτόν τον τρόπο».

Οι υποψίες της αστυνομάις αναφορικά με την ταυτότητα του δράστη, εξαρχής είχαν στραφεί στον σύζυγο του θύματος, Ράιαν Τζένκινς (Ryan Jenkins). Ο Τζένκινς ήταν Καναδός, ηλικίας 32 ετών, γιος ενός επιτυχημένου αρχιτέκτονα και πλούσιος επιχειρηματίας ο ίδιος, που του άρεσε να παίρνει μέρος σε ριάλιτι σε ένα από τα οποία είχε συναντήσει την Φιόρε.

Όπως επιβεβαίωσαν οι καναδικές αρχές, ο σύζυγος του δολοφονημένου μοντέλου βρέθηκε νεκρός στο ξενοδοχείο Θάντερμπερντ κοντά στο Βανκούβερ του Καναδά και όπως φαίνεται αυτοκτόνησε, χωρίς όμως να αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Η Φιόρε, φοβόταν πραγματικά το σύζυγο της και σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην αρραβωνιαστικού της, Τρέιβις Χέινριτς, δεν υπάρχει τίποτα καλό να πει κανείς εκείνον:"χτυπούσε τη γυναίκα του, η οποία διατηρούσε μια κρυφή τηλεφωνική γραμμή από τον άντρα της, γιατι εκείνος διάβαζε τα μηνύματα της τα βράδια", λέει ο Χέινριτς.

Οι δύο τους παντρεύτηκαν τον περασμένο Μάρτιο στο Λας Βέγκας, μετά από ολιγοήμερη γνωριμία, αλλά η σχέση τους δεν πήγαινε καθόλου καλά, γιατί εκείνος τη ζήλευε αφόρητα. Μάλιστα, η Γιασμίν τον Μάιο του έκανε μύνηση για ξυλοδαρμό και η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί τον Δεκέμβριο.

Ο Τζένκινς είχε ήδη στο μητρώο του μια καταδίκη για εξύβριση το 2007, αλλά η πρώην αρραβωνιαστικιά του, Πολίνα Σμιελέκα με την οποία είχε σχέση δυόμιση χρόνια, δεν μπορεί να πιστέψει ότι σκότωσε την γυναίκα του: "Ήταν πολύ καλός. Μπορεί να καυγαδίζαμε, όπως όλοι, αλλά με τίποτα δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι θα μπροούσε να φτάσει στον φόνο".