Αλ. Ρίμπακ: "Μου αρέσει να φλερτάρω τις Ελληνίδες"

13.08.2009
Τον πετύχαμε στο Παρίσι λίγες μέρες μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής τουρνέ του, και μας μίλησε με άνεση για τη ζωή του, για τον έρωτα αλλά και για το... παραμύθι του, που μάγεψε όλους τους Ευρωπαίους και τον οδήγησε στην πρώτη θέση της Γιουροβίζιον.

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Τον πετύχαμε στο Παρίσι λίγες μέρες μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής τουρνέ του, και μας μίλησε με άνεση για τη ζωή του, για τον έρωτα αλλά και για το... παραμύθι του, που μάγεψε όλους τους Ευρωπαίους και τον οδήγησε στην πρώτη θέση της Γιουροβίζιον.

Πώς άλλαξε η ζωή σου μετά το διαγωνισμό της Γιουροβίζιον;

«Το μόνο που άλλαξε είναι ότι με χαιρετάνε πολλοί άνθρωποι στο δρόμο που δεν ξέρω το όνομά τους, ενώ εκείνοι γνωρίζουν το δικό μου. Κατά τα άλλα, δεν θέλω να αλλάξω ως χαρακτήρας λόγω της επιτυχίας. Θέλω να είμαι αυτό το παιδί που ψήφισε στις 16 Μαΐου το κοινό της Ευρώπης. Δεν θέλω να απογοητεύσω ούτε έναν άνθρωπο που ψήφισε για μένα. Τους ευχαριστώ όλους».

Ποια θεωρείς ότι είναι τα εμπόδια για να κάνει ένας καλλιτέχνης διεθνή καριέρα;

«Είναι δύσκολο να κάνεις διεθνή καριέρα και οι λόγοι είναι πάρα πολλοί. Γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που 2 μήνες μετά τον τελικό σε όσες χώρες πηγαίνω με θυμούνται, ξέρουν τον όνομά μου, αγαπάνε τη μουσική μου και τραγουδάνε το ?Fairytale?. Για μένα είναι σπουδαίο. Δεν ξέρω αν θα συνεχιστεί και στο μέλλον, αλλά κι αυτό που ζω είναι παραμυθένιο».

Ακόμη δεν έχουμε ακούσει κάποιο άλλο τραγούδι σου. Αρκεί μόνο ένα τραγούδι για να σταθείς στο διεθνές στερέωμα; Και πότε ετοιμάζεις κάτι καινούργιο;

«Ο δίσκος μου κυκλοφόρησε σε 22 χώρες σε όλη την Ευρώπη στις 29 Μαΐου. Είναι πολύ δυνατό ακόμα το ?Fairytale? και είναι λογικό να μην αφήνει κάποιο από τα νέα μου τραγούδια να ακουστούν. Από το Σεπτέμβριο θα προχωρήσουμε στο δεύτερο single, που είναι το τραγούδι ?Roll With the Wind?. Έχω εμπιστοσύνη στις δισκογραφικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζομαι και βέβαια στη Universal Music Greece. Αξίζει να αναφέρω ότι ο Γιώργος Αρσενάκος από τη Universal Music Greece ήταν ο πρώτος άνθρωπος δισκογραφικής εταιρείας της Ευρώπης που με προσέγγισε για να συνεργαστούμε το Φεβρουάριο, πολύ πριν ακόμα κερδίσω το νορβηγικό τελικό. Μου είπε ότι του αρέσει το τραγούδι μου και η μουσική μου, ανεξάρτητα αν πάω ή όχι στη Γιουροβίζιον. Αυτό το εκτίμησα βαθιά και χαίρομαι που τον δικαίωσα».

Πώς ένιωσες τη στιγμή που πήρες την πρώτη θέση; Και πώς νιώθεις τώρα, που έχει περάσει τόσος καιρός;

«Τα ίδια συναισθήματα ένιωσα και τώρα και τότε ? χαρά, συγκίνηση, αγάπη για όλο τον κόσμο. Ήταν το δικό μου παραμύθι και το ζω με τον ωραιότερο τρόπο. Είμαι ευτυχισμένος, πολύ τυχερός και ευχαριστώ τους γονείς μου και τον Θεό».

Μήπως η νίκη στη Γιουροβίζιον προσφέρει απλώς ευκαιριακή δόξα;

«Ξέρω ότι δεν θα είμαι τόσο διάσημος ποτέ ξανά στο μέλλον. Αλλά δεν με ενοχλεί, γιατί το ζω τώρα. Λαμβάνω τόση αγάπη, που είναι απίστευτο. Αυτό που θέλω για το μέλλον είναι να καταξιωθώ σαν συνθέτης και να γράφω μουσική που θα αρέσει και σε άλλους, εκτός από μένα».

Το «Fairytale» περιγράφει ένα χαμένο έρωτα. Αυτόν τον καιρό είσαι ερωτευμένος;

«Όχι. Τώρα αφοσιώνομαι στην περιοδεία μου και στη δουλειά. Δεν θα είχα το χρόνο για μια σχέση, δεν θα ήμουν καθόλου συνεπής και αυτό δεν μου αρέσει καθόλου. Όταν έχω μια γυναίκα που αγαπώ, θέλω να της αφιερώνω χρόνο. Στην παρούσα φάση αυτό είναι τουλάχιστον αδύνατον!».

Συναντήθηκες μετά τη Γιουροβίζιον με την κοπέλα για την οποία έγραψες αυτό το τραγούδι; Τι είπατε;

«Δεν συναντηθήκαμε ποτέ, ούτε μιλήσαμε. Την είδα μόνο μέσα από τις κοινές μας φωτογραφίες που πούλησε στον Τύπο. Τελευταία φορά που συναντηθήκαμε ήταν πριν από 2 χρόνια, αλλά δεν ήταν η γυναίκα που αγάπησα, που ερωτεύτηκα, ήταν μια άλλη. Εγώ άλλη αγάπησα, για άλλη έγραψα το τραγούδι και άλλη αγαπώ?».

Πώς νιώθεις όταν ακούς το τραγούδι σου και βλέπεις τον κόσμο να ενθουσιάζεται;

«Χαίρομαι πολύ, γιατί αυτά που περιγράφω στο τραγούδι είναι από τις ωραιότερες στιγμές της ζωής μου!».

Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον;

«Θέλω έπειτα από κάποια χρόνια να βρω μια γυναίκα που να με αγαπάει και να την αγαπώ και να γράφω μουσική».

Ποια είναι η άποψή σου για την Ελλάδα και τους Έλληνες;

«Νιώθω σαν στο σπίτι μου! Έχω έρθει τέσσερις φορές στην Ελλάδα για διακοπές σε κάποια από τα πανέμορφα νησιά σας. Μου αρέσει πολύ το παραδοσιακό φαγητό, ο Παρθενώνας, η ζέστη και, φυσικά, οι κοπέλες... Μου αρέσει να τις φλερτάρω! Θέλω να έρθω να ζήσω στην Ελλάδα κάποιες μέρες. Νιώθω πολύ φιλικά με τους Έλληνες, γιατί είναι πολύ εκδηλωτικοί».

Ποιος τύπος γυναίκας σου αρέσει;

«Όλοι! Λατρεύω τις γυναίκες».