Ο έρωτας δεν κάνει διακρίσεις

11.08.2009
Έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αφού καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα ονόματα σέξι κυριών που φέρονται να είχαν μια θέση στο «χαρέμι» του. Όμως, τέτοια ροζ σκάνδαλα είναι, όπως έχει αποδειχτεί τελευταία, κομμάτι της πολιτικής ζωής.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΝΘΕΑΚΗ

Έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αφού καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα ονόματα σέξι κυριών που φέρονται να είχαν μια θέση στο «χαρέμι» του. Όμως, τέτοια ροζ σκάνδαλα είναι, όπως έχει αποδειχτεί τελευταία, κομμάτι της πολιτικής ζωής. Φυσικά, δεν κάνουν κομματικές διακρίσεις, καθώς όλα τα μεγάλα κόμματα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν εμπλακεί σε αυτά. Ας θυμηθούμε κάποια που προκάλεσαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Άλλη για το «χαρέμι» του;

Νέα ονόματα σέξι μοντέλων και ηθοποιών έγιναν γνωστά τις τελευταίες μέρες, οι οποίες φέρονται να ήταν στο «στόχαστρο» του... ακούραστου Ιταλού πρωθυπουργού. Όπως φαίνεται από δημοσίευμα της εφημερίδας «La Reppublica», ο Σίλβιο φέρεται να είχε «κλείσει» ραντεβού ?μεταξύ άλλων? με το φωτομοντέλο Μαριάνα Γιούσακ και τις ηθοποιούς Εβελίνα Μάνα και Αντονέλα Τροΐζε. Από την άλλη, στο τρίτο πακέτο των απομαγνητοφωνημένων διαλόγων που δημοσιεύτηκαν η «συνοδός πολυτελείας» Πατρίτσια ντ’ Αντάριο ακούγεται να κάνει κολακευτικά σχόλια για τις επιδόσεις του Καβαλιέρε! Το σκάνδαλο στη γειτονική Ιταλία, που συνεχίζεται εδώ και μήνες, αρχικά προκλήθηκε από την ομιχλώδη σχέση του με τη 18άχρονη στάρλετ Νοέμι Λετίτσια. Ακολούθησαν το διαζύγιο που ζήτησε μέσω του Τύπου η σύζυγός του Βερόνικα Λάριο, λέγοντας ότι δεν μπορεί να είναι με έναν άντρα που συναναστρέφεται ανήλικες, και οι γυμνές φωτογραφίες από τη βίλα Τσερτόζα. Τελευταίο... κατόρθωμα του Ιταλού πρωθυπουργού οι καταγγελίες για γυναίκες επί πληρωμή σε «ροζ» πάρτι. «Δεν είμαι άγιος, το έχετε καταλάβει», διευκρίνισε πρόσφατα ο Μπερλουσκόνι, αναφερόμενος κυρίως στους διαλόγους του με την Πατρίτσια ντ’ Αντάριο. Η ίδια έχει δηλώσει στον Τύπο ότι πήγε δύο φορές στην κατοικία του Καβαλιέρε μαζί με άλλες κοπέλες, αφού της υποσχέθηκαν ότι θα έπαιρνε το ποσό των 2.000 ευρώ. Ο ίδιος δεν έχει αρνηθεί ότι η κοπέλα ήταν προσκεκλημένη σε πάρτι στην κατοικία του, έχει δηλώσει όμως κατηγορηματικά ότι δεν πλήρωσε ποτέ στη ζωή του για σεξ!

Τζάκι Κένεντι-Ωνάση
7 χρόνια φαγούρα στους Κένεντι

Οι φήμες ήθελαν τον Τζον Φ. Κένεντι να έχει ανάρμοστες ερωτικές σχέσεις με πολλές όμορφες υπάρξεις, παράλληλα, φυσικά, με το γάμο του. Μεταξύ των γυναικών που πέρασαν από τη ζωή του Αμερικανού προέδρου ήταν και η διάσημη ηθοποιός Μέριλιν Μονρόε, ενώ οι κακές «γλώσσες» αναφέρουν πως όταν ο Τζον Φ. Κένεντι τη βαρέθηκε, την «πάσαρε» στον αδερφό του Μπόμπι. Το προεδρικό ζεύγος είχε φτάσει αρκετές φορές στη διάσταση και στα πρόθυρα διαζυγίου. Όμως, η Τζάκι διατήρησε την αξιοπρέπειά της, δεν έδωσε κανένα δικαίωμα για σχόλια και υπήρξε πρότυπο μητέρας και συζύγου. Συνέχισε να μαγνητίζει τα βλέμματα με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της, ενώ η στάση της εντυπωσίασε την αμερικανική κοινωνία.

Υπόθεση Ζαχόπουλου
Σεξ, ψέματα και DVD

Ένα σκάνδαλο, του οποίου μπορεί το χρώμα να είχε αμφισβητηθεί, καθώς άλλοι το ήθελαν ροζ, άλλοι γαλάζιο, άλλοι προσπάθησαν να το κάνουν πράσινο, οι διαστάσεις του όμως ήταν αδιαμφισβήτητα σημαντικές, όπως άλλωστε και οι επιπτώσεις του. Μια απόπειρα αυτοκτονίας, ένα ροζ DVD και οι υποψίες για την πιθανή εμπλοκή άλλων προσώπων της πολιτικής ζωής στο σκάνδαλο. Όλα αυτά κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του ελληνικού λαού και επί μήνες ?σχεδόν καθημερινά? ήταν το πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.

Μπιλ Κλίντον - Μόνικα Λεβίνσκι
Ο πλανητάρχης, ο... λεκές και ο Λευκός Οίκος

Το μεγαλύτερο ροζ σκάνδαλο όλων των εποχών αφορά τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον και την 22άχρονη υπάλληλο του Λευκού Οίκου Μόνικα Λεβίνσκι. Η γνωριμία της με τον παντρεμένο πλανητάρχη έγινε το 1995 και η συντηρητική αμερικάνικη κοινωνία συγκλονίστηκε όταν αποκαλύφθηκε ο δεσμός τους, ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για μήνες ολόκληρους, είχαν ως πρώτο θέμα τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν μια φίλη της Λεβίνσκι, στην οποία είχε εξομολογηθεί την ιστορία της, αποφάσισε να την αποκαλύψει στον Κένεθ Σταρ, τον εισαγγελέα που ερευνούσε μια σειρά από θέματα σχετικά με τον πρόεδρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στις 17 Ιανουαρίου 1998 να διοχετεύσει την υπόθεση στον Τύπο. Στις 26 του ίδιου μήνα ο Κλίντον, με δημόσια δήλωσή του, διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τη Λεβίνσκι. Έξι μήνες αργότερα, όμως, εκείνη έλυσε τη σιωπή της και παρουσίασε το περιβόητο μπλε φόρεμα, προκειμένου να γίνει εξέταση DNA, καθώς υποστήριζε ότι πάνω του βρισκόταν γενετικό υλικό του προέδρου των ΗΠΑ. Ο Κλίντον αντιμετώπιζε πλέον κατηγορίες ότι παραπλάνησε τη Δικαιοσύνη, οι ρεπουμπλικανοί ξεκίνησαν τη διαδικασία αποπομπής του και, τελικά, ο πλανητάρχης δικάστηκε και αθωώθηκε από μια επιτροπή της Γερουσίας, αφού έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τον? ορισμό της ερωτικής πράξης, προκαλώντας βέβαια ειρωνικά χαμόγελα σε όλο τον κόσμο.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα
Οι «αταξίες» του Κάρολου έβαλαν «φωτιά»

Η γλυκιά πριγκίπισσα Νταϊάνα πρωταγωνίστησε σε ένα από τα πολυσυζητημένα σκάνδαλα όλων των εποχών, καθώς ο σύζυγός της Κάρολος διατηρούσε παράλληλα δεσμό με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1969 και ερωτεύτηκαν αμέσως, αν και η Καμίλα ήταν ήδη παντρεμένη. Αυτός ήταν ο λόγος που το παλάτι δεν δέχτηκε το δεσμό του ζευγαριού, οδηγώντας τον πρίγκιπα Κάρολο να παντρευτεί την Νταϊάνα Σπένσερ. Η σχέση τους, όμως, δεν διακόπηκε όταν ο διάδοχος του θρόνου αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης με την Νταϊάνα ? ή τουλάχιστον διακόπηκε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η πριγκίπισσα να έχει διάφορες εξωσυζυγικές σχέσεις, ενώ σε μια συνέντευξη-φωτιά που έδωσε το 1992 ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Η στάση της Νταϊάνα τόσο στη σχέση του Κάρολου με την Καμίλα όσο και στις απαρχαιωμένες αντιλήψεις του παλατιού προκάλεσαν την πτώση της δημοτικότητας της βασιλικής οικογένειας και, λίγο αργότερα, την αμφισβήτηση του ίδιου του θεσμού της βασιλείας.