Τι βλέπουν στον καφέ

27.07.2009
Τα παίζουν όλα για όλα πατέρας και γιος Κυριακού: Θα πάρουμε την πρωινή ζώνη τώρα! Σε παιχνίδι για γερά νεύρα εξελίσσεται η κατάσταση στο κανάλι του Αμαρουσίου μετά το υπερατλαντικό «κόψιμο» της Βίκυς Καγιά από τον «Καφέ». Ιδού λοιπόν: Πληροφορίες πάνε κι έρχονται μέσα κι έξω από τον ΑΝΤ1.

Από τον Γιάννη Πολέμη

Τα παίζουν όλα για όλα πατέρας και γιος Κυριακού: Θα πάρουμε την πρωινή ζώνη τώρα! Σε παιχνίδι για γερά νεύρα εξελίσσεται η κατάσταση στο κανάλι του Αμαρουσίου μετά το υπερατλαντικό «κόψιμο» της Βίκυς Καγιά από τον «Καφέ». Ιδού λοιπόν: Πληροφορίες πάνε κι έρχονται μέσα κι έξω από τον ΑΝΤ1.

1. Λέγεται ότι η απόφαση της απομάκρυνσης της Βίκυς Καγιά προκάλεσε έντονη ρήξη μεταξύ του Μίνωα και του Θοδωρή Κυριακού. Ο δεύτερος, στα δοκιμαστικά της περασμένης άνοιξης, ήταν αυτός που έδωσε το τελικό «ΟΚ» στην ξανθιά παρουσιάστρια μετά την έντονη παρότρυνση του γενικού διευθυντή Τηλεόρασης Γιώργου Λεβέντη. Τελικά η Βίκυ κόπηκε με εντολή του προέδρου, που επιθυμεί να ξαναδεί τη μακροβιότερη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης στην πρώτη θέση της τηλεθέασης.

2. Έπειτα από μια έντονη συζήτηση με πολύ παρασκήνιο ο υιός Κυριακού συνειδητοποίησε ότι η λύση της Βίκυς δεν ήταν αυτή που θα έφερνε και πάλι τον «Πρωινό καφέ» στις χρυσές εποχές του. Έτσι, συμφώνησε με τον πατέρα του για λύση εδώ και τώρα! Ποια θα είναι αυτή;

3. Η Τατιάνα Στεφανίδου ποτέ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθεί κάποια στιγμή στην πρωινή ζώνη. Άλλωστε, το φετινό καλοκαίρι το όνομά της συζητήθηκε έντονα και στους διαδρόμους του MEGA μετά την αποχώρηση του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αυτή είναι και η εκλεκτή Μίνωα και Θοδωρή Κυριακού. Άλλωστε, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΑΝΤ1 γνωρίζουν πως είναι η μόνη που μπορεί να χαρίσει και πάλι στον «Καφέ» την πρώτη θέση της τηλεθέασης.

4. Η Τατιάνα προς το παρόν το σκέφτεται, καθώς το όλο θέμα «κολλάει» στο οικονομικό. Η παρουσιάστρια ναι μεν ανανέωσε για δύο χρόνια το συμβόλαιό της, ωστόσο σ’ αυτό προβλέπεται ωριαία εκπομπή στην απογευματινή ζώνη. Είναι λογικό οι απαιτήσεις τόσο για την ίδια όσο και για την ομάδα της σε περίπτωση που αναλάβει το τρίωρο πρωινό πρόγραμμα να είναι αυξημένες. Απ’ την άλλη, στον ΑΝΤ1 θέλουν πάση θυσία μείωση του budget σε όλες τις ζώνες. Περικοπές παντού.

5. Λόγο, φυσικά, στις εξελίξεις έχει και η Μαρί Κυριακού. Και εδώ φαίνεται πως κερδίζει πόντους η Ευγενία Μανωλίδου. Αν και το πρώτο δοκιμαστικό δεν ικανοποίησε απόλυτα τον Στέλιο Αντωνιάδη, η σύζυγος του Άδωνη Γεωργιάδη δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί. Φρέσκο τηλεοπτικό πρόσωπο, χωρίς προς το παρόν υψηλές οικονομικές απαιτήσεις, είναι η δεύτερη επικρατέστερη υποψήφια για τη θέση της οικοδέσποινας του «Πρωινού καφέ». Η Ευγενία Μανωλίδου είχε πάντα τη συμπάθεια της κυρίας Μαρί Κυριακού, της οποίας η γνώμη έχει καθοριστικό ρόλο στα τεκταινόμενα του καναλιού του Αμαρουσίου.

6. Η οικογένεια Κυριακού έχει δώσει εντολή το όνομα της παρουσιάστριας να ανακοινωθεί το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και, σε κάθε περίπτωση, πριν τα επιτελικά στελέχη του καναλιού αναχωρήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Αυτονόητο είναι πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και τα δοκιμαστικά συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

7. Από τις 20 Αυγούστου θα ξεκινήσουν δοκιμαστικά και στην ομάδα που θα πλαισιώνει τη νέα παρουσιάστρια. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι από τους ρεπόρτερ και το πανέλ μέχρι και τους υπεύθυνους σε ειδικές ενότητες όλοι αλλάζουν. Εάν τελικά επιλεγεί η Ευγενία Μανωλίδου, δίπλα της θα δοκιμαστεί ο Γιώργος Λιανός.

8. Όποια κι αν είναι η νέα παρουσιάστρια, ποδαρικό στην εκπομπή θα κάνει ο Γιώργος Παπαδάκης και ένα από το μεγάλα ονόματα της Heaven όπως ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Αγγελική Ηλιάδη ή η Δέσποινα Βανδή.

9. Στους διαδρόμους του ΑΝΤ1, πάντως, ψιθυρίζουν πως το μεγάλο λάθος που έκανε η Βίκυ Καγιά ήταν πως ακολούθησε το παράδειγμα του Νίκου Μουτσινά. Ήθελε να επιβάλει στην παραγωγή τους δικούς της ανθρώπους, με τελευταίο παράδειγμα τη γραμματέα της, που προωθούσε στη θέση του προηγούμενου αρχισυντάκτη, Άγγελου Φώσκολου.

10. Πού βρήκε η είδηση του «κοψίματος» της Βίκυς Καγιά τις δύο υποψήφιες διαδόχους της; Η Τατιάνα Στεφανίδου ετοιμαζόταν για το ταξίδι της σε εξωτικό προορισμό με το σύζυγό της, ενώ η Ευγενία Μανωλίδου και ο Άδωνης Γεωργιάδης ήταν στη Μύκονο, φιλοξενούμενοι στο σπίτι της γνωστής τηλεοπτικής παραγωγού Ανθής Τούμπη.