Ο τενόρος με την αισθαντική φωνή

24.07.2009
Μία ξεχωριστή και αναπάντεχα μαγική βραδιά μάς χάρισε ο «νέος Παβαρότι» Juan Diego Florez.

Μία ξεχωριστή και αναπάντεχα μαγική βραδιά μάς χάρισε ο «νέος Παβαρότι» Juan Diego Florez. Ο τενόρος, που έχει συγκλονίσει όλο τον πλανήτη με την αισθαντική φωνή του, εμφανίστηκε στο Ηρώδειο για μία μοναδική συναυλία για τους σκοπούς του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Θώραξ».

Αν και στη χώρα μας δεν είχε φτάσει το μεγαλείο του, ο παραγωγός Στέλιος Κωνσταντινίδης, γνωρίζοντας πολύ καλά τα μουσικά δρώμενα σε παγκόσμιο επίπεδο (μην ξεχνάμε τις πρόσφατες μετακλήσεις του Roberto Bolle και το αφιέρωμα στον Maurice Bejart), κατάφερε να «κλείσει» τη μοναδική ελεύθερη ημερομηνία του ανερχόμενου τενόρου μέχρι το 2015!

Αν και στην αρχή ο περισσότερος κόσμος ήταν λίγο διστακτικός, από στόμα σε στόμα έγινε σούσουρο γύρω από το όνομα του Florez, και έτσι τα «καλά» εισιτήρια έγιναν αμέσως sold out. Την ημέρα της συναυλίας το Ηρώδειο γέμισε από κόσμο, ο οποίος έφυγε φανερά εντυπωσιασμένος. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η παρουσία πολλών ακαδημαϊκών, αλλά και άλλων ατόμων των γραμμάτων και των τεχνών, που δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες... κοσμικές εμφανίσεις.

Πρέπει να σας πω πως τελικά το «αντι-τακουνικό» μέτρο έχει γίνει πλέον συνήθεια και όλες οι κυρίες συνδύασαν τα εντυπωσιακά τους φορέματα με flat παπούτσια, σεβόμενες τα μάρμαρα. Αυτό που δεν σεβάστηκε, βέβαια, μία κυρία από πίσω μου ήταν τα αυτιά μου, και δεν σταμάτησε να μουρμουρίζει «αρμονικά»!

Άντε να βγάλουμε και κανένα μέτρο «αντι-μουρμουρικό», γιατί άρια με «μμμμ» dolby surround δεν ταιριάζει!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ