Σίσσυ Χρηστίδου: Σε ποιον αγρότη θα έστελνε γράμμα

24.07.2009
Αναμφισβήτητα αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι το γέλιο της, η ευγένειά της και, φυσικά, το... βορειοελλαδίτικο ταμπεραμέντο της! Ο λόγος για τη Σίσσυ Χρηστίδου, που με αφορμή το νέο πολυσυζητημένο ριάλιτι του Alpha «Αγρότης μόνος ψάχνει», αλλά και το φινάλε της τηλεοπτικής σεζόν 2008-2009, μιλάει στο ΛΟΙΠΟΝ για όλα...

Συνέντευξη στη Νάνσυ Σταματίου

Αναμφισβήτητα αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι το γέλιο της, η ευγένειά της και, φυσικά, το... βορειοελλαδίτικο ταμπεραμέντο της! Ο λόγος για τη Σίσσυ Χρηστίδου, που με αφορμή το νέο πολυσυζητημένο ριάλιτι του Alpha «Αγρότης μόνος ψάχνει», αλλά και το φινάλε της τηλεοπτικής σεζόν 2008-2009, μιλάει στο ΛΟΙΠΟΝ για όλα...

Αγρότης μόνος ψάχνει»... Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη σου εκπομπή... Πώς αισθάνεσαι;

«Κάπως έτσι μπορεί να φαίνεται, όμως "ευτυχώς!" στην ουσία δεν είναι έτσι. Έχω μία απίστευτα δυνατή ομάδα που με στηρίζει και έτσι δεν νιώθω ανασφάλεια».

Ναι, αλλά δεν παύει το «Αγρότης μόνος ψάχνει» να είναι η πρώτη δική σου εκπομπή. Οπότε;

«Έτσι είναι και καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς. Όμως ξέρεις κάτι; Η τηλεόραση ποτέ δεν ήταν για μένα αυτοσκοπός. Απλώς μου προέκυψε και, επειδή περνάω καλά και αμείβομαι καλά, εξακολουθώ να ασχολούμαι μαζί της».

Το όνειρό σου, δηλαδή, δεν ήταν να αποκτήσεις τη δική σου εκπομπή;

«Όχι. Το όνειρό μου είναι να κάνω πάντα δουλειές στις οποίες να υπάρχει μια καλή παρέα για να περνάμε όλοι μας καλά. Είμαι άνθρωπος που λειτουργεί με τις παρέες. Νιώθω καλά, νιώθω ασφάλεια».

Μου έχεις μιλήσει δύο φορές μέχρι τώρα για ασφάλεια. Είσαι ανασφαλής;

«Είμαι λιγάκι ανασφαλής και φοβητσιάρα. Γι’ αυτό και δεν βιάζομαι. Είμαι του ?αργά και σταθερά? (γέλια)».

Τι είναι για σένα το «Αγρότης μόνος ψάχνει»;

«Είναι μία τρυφερή, αγαπησιάρικη εκπομπή...».

Είναι ριάλιτι...

«Όχι, δεν είναι ριάλιτι... Το πιστεύω αυτό που σου λέω. Είναι μια γλυκιά, ρομαντική εκπομπή, με στοιχεία ντοκιμαντέρ, της οποίας η μοναδική σχέση με ριάλιτι είναι ότι αποτελεί ένα... real πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που έχει να κάνει, δηλαδή, με την πραγματική ζωή».

Τι στοιχεία ντοκιμαντέρ μπορεί να έχει;

«Γιατί το λες αυτό; Το να δούμε πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι, πώς δουλεύουν, ποιες είναι οι ομορφιές της Ελλάδας, δεν είναι χαρακτηριστικά ντοκιμαντέρ;».

Πιστεύεις πως δύο άνθρωποι μπορούν να φτιάξουν τη ζωή τους μέσω ενός τηλεοπτικού προγράμματος;

«Φυσικά... Γιατί όχι; Το θέμα είναι δύο άνθρωποι να έρθουν κοντά, να επικοινωνήσουν και να υπάρξει αυτή η μαγική χημεία ανάμεσά τους. Άμα υπάρξει χημεία και επικοινωνία, όλα μπορούν να γίνουν. Το θέμα είναι να αποφασίσεις τι λείπει από τη ζωή σου και πώς θα το αντιμετωπίσεις».

Αν δεν είχες φτιάξει τη ζωή σου, θα έπαιρνες μέρος στον «Αγρότη»;

«Γιατί να μην έπαιρνα; Αν ήμουν μόνη μου και ήθελα να φτιάξω τη ζωή μου, γιατί όχι; Άσε που είναι κι ένας παίκτης από τους ?Αγρότες? μας που... έχε χάρη που με πρόλαβε άλλος (γέλια). Σίγουρα θα τον είχα εντοπίσει και θα του έστελνα γράμμα, δεν το συζητώ (γέλια)».

Να ρωτήσω ποιος είναι;

«Δεν πρόκειται να σου πω. Γνωρίσατε, όμως, τους "Αγρότες" και νομίζω πως μπορείτε να καταλάβετε».

Θα τα παρατούσες όλα και θα πήγαινες σε μία πόλη της επαρχίας για να ζήσεις;

«Δεν λέω ότι είναι εύκολο μία γυναίκα να αλλάξει εντελώς τη ζωή της. Από την άλλη, βέβαια, είναι θέμα επιλογών και προτεραιοτήτων, όπως σου είπα και πιο πάνω. Έτσι κι αλλιώς, από τη στιγμή που είμαι από τη Θεσσαλονίκη και δεν είμαι παιδί της Αθήνας, ξέρω πολύ καλά πώς είναι το να μη ζεις στο επίκεντρο».

Ναι, αλλά θα τα παρατούσες όλα;

«Ναι θα τα παρατούσα όλα και θα πήγαινα να ζήσω στην περιφέρεια για το καλό του γιου μου και της οικογένειάς μου. Με τον Θοδωρή (Μαραντίνης) το έχουμε συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο...».

Όλον αυτό τον καιρό ακούγονται απίστευτα σενάρια για σένα και για το «Μες στην καλή χαρά». Τελικά τι γίνεται;

«Είναι πολύ πιο απλό απ’ ό,τι ακούγεται και απ’ ό,τι παρουσιάζεται (γέλια). Ο στόχος και ο δικός μου και του καναλιού είναι να παραμείνω στην εκπομπή. Το θέμα είναι πρακτικό. Ο μόνος λόγος για να μην είμαι τελικά μαζί με τη Ναταλία είναι να μην μπορούμε να συνδυάσουμε τα γυρίσματα και τις υποχρεώσεις που θα έχω με τον Αγρότη με το ?Μες στην καλή χαρά?».

Η παρουσία σου στο «Μες στην καλή χαρά» ήταν πραγματικά έκπληξη σε σχέση με τον «Όμορφο κόσμο»...

«Η αλήθεια είναι πως τη φετινή εκπομπή την ένιωσα περισσότερο δικιά μου. Ένιωθα να ταιριάζω απόλυτα μέσα σε αυτή. Μου δόθηκαν περισσότερες αρμοδιότητες, μεγαλύτερος ρόλος και χώρος. Στον Όμορφο κόσμο ήταν μικρότερο το δικό μου κομμάτι».

Τόλμησες να δηλώσεις κάποια στιγμή πως δεν είστε φίλες με τη Ναταλία και προκλήθηκε ο κακός χαμός. Το μετάνιωσες;

«Όχι, γιατί να το μετανιώσω; Αυτή ήταν η αλήθεια. Ήταν τόσο κακό που είπα την αλήθεια και έγινε ολόκληρο σίριαλ; Δηλαδή, δεν μπορεί ένας άνθρωπος να είναι απλώς ειλικρινής και αυτό που λέει να σταματάει απλώς σε αυτό που λέει και να μην κρύβει τίποτα; Εγώ όλο το χειμώνα μαζί με το μωρό έμενα στη Θεσσαλονίκη και πηγαινοερχόμουν τα Σαββατοκύριακα. Πότε να προλάβω να γνωριστώ με τη Ναταλία, να εξοικειωθώ μαζί της και να γίνουμε και φίλες;».

Άλλο μια καλή χημεία και συνεργασία και άλλο η φιλία...

«Ακριβώς, αυτό λέω κι εγώ. Ναι μεν η Ναταλία είναι ένας φοβερός άνθρωπος, είναι ένα κορίτσι ακομπλεξάριστο, έχουμε μία τέλεια συνεργασία, όμως φιλία δεν είχαμε. Οι λέξεις αγάπη και φιλία είναι ιερές στη ζωή μου, γι’ αυτό και θέλω να τις χρησιμοποιώ μόνο όταν ισχύουν. Φέτος που θα κατέβω στην Αθήνα, τι να πω; Μπορεί να γίνουμε και φίλες με την κυριολεκτική έννοια της λέξης».

Θα κατέβεις στην Αθήνα;

«Ναι, αποφασίσαμε με τον Θοδωρή να εγκατασταθούμε μόνιμα εδώ, γιατί τα πάντα θα είναι πιο εύκολα για μας. Όλο αυτό το πράγμα με τα αεροπλάνα και τα πηγαινέλα ήταν εξοντωτικό. Όμως ήθελα και ο Φίλιππος-Ραφαήλ και εμείς να βρισκόμαστε κοντά στους φίλους μας, στους γονείς μου, να μην αλλάξουμε τίποτα στη ζωή μας, αλλά δεν γίνεται. Έτσι, είπαμε να κάνουμε μια νέα αρχή εδώ στην Αθήνα».

Αν και σου έχουν πάει πολύ καλά τα πράγματα στην τηλεόραση, διαπιστώνω πως είσαι πολύ συγκρατημένη μαζί της.

«Η αλήθεια είναι πως στη ζωή μου το επίκεντρο δεν είναι η τηλεόραση. Η τηλεόραση με αφορά σε επαγγελματικό και μόνο βαθμό. Δεν με αφορά καθόλου μα καθόλου στο βαθμό της προβολής, της κοσμικότητας, της σοουμπίζ. Καταλαβαίνεις τι εννοώ... Δεν ζω για την τηλεόραση, αλλά ζω από την τηλεόραση. Γι’ αυτό και για το χατίρι της δεν θυσίασα και πολλά πράγματα».

Για να κάνεις μεγαλεπήβολα τηλεοπτικά σχέδια, χρειάζονται περισσότερες θυσίες;

«Εννοείται... Χρειάζονται περισσότερες και πιο γενναίες θυσίες. Γι’ αυτό και δεν ονειρεύομαι ούτε τα φαντασμαγορικά σόου ούτε το να γίνω λαμπερή παρουσιάστρια και να βγάλω τα τρελά εκατομμύρια από τα οποία θα ζήσουν και τα εγγόνια μου. Αυτό που κάνω μου αρκεί. Μου αρκεί μία καλή τηλεοπτική πορεία με δουλειές αγαπησιάρικες».

Νιώθεις τυχερή;

«Από μικρή ήμουν τυχερή. Από μικρή είχα το δικό μου αγγελάκι. Τώρα; Μετά και από το παιδί μου; Νιώθω ευλογημένη».

Αισθάνεσαι τύψεις όταν τρέχεις πανικόβλητη και δεν βρίσκεσαι μαζί του;

«Δεν αφήνω τον Φίλιππο-Ραφαήλ στιγμή μόνο του. Μόλις πέρασαν οι τρεις τέσσερις πρώτοι μήνες, ξεκίνησα να τον παίρνω παντού μαζί μου. Να σκεφτείς, το μωρό το έχω μαζί μου ακόμα και στα γυρίσματα του "Αγρότη", για τα οποία διασχίζουμε όλη την Ελλάδα, και θα τον πάρουμε μαζί μας με τον Θοδωρή και σε όλη την καλοκαιρινή περιοδεία. Τι να κάνουμε; Αυτή είναι η μορφή της δουλειάς μας και θέλουμε να τον μεγαλώσουμε εμείς και όχι οι νταντάδες ή οι γιαγιάδες. Άσε που, μ’ αυτά και μ’ αυτά, έχει γίνει και απίστευτα κοινωνικός».

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα της ζωής σου είναι ο γιος σου;

«Ακριβώς... Το μεγαλύτερο κατόρθωμα της ζωής μου είναι ο γιος μου! Είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί. Ξέρεις, λατρεύω τα μωρά... Τα λάτρευα από μικρή... Μάλιστα, όταν με ρωτούσαν τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις, έλεγα μαμά! Απίστευτο; Θέλω να κάνω κι άλλα παιδιά».