Η Κολωνακιώτισσα και ο ζιγκολό

23.07.2010
«Μία σου και μία μου», σκέφτηκε η πλούσια Κολωνακιώτισσα όταν ο επαγγελματίας ζιγκολό την άφησε στα κρύα του λουτρού. Για να τον εκδικηθεί, λοιπόν, τον έκανε να χάσει πολλά χρόνια από τη ζωή του, να τρέχει και να μη φτάνει μέχρι να εξακριβώσει αν είναι τελικά φορέας του aids.

Aπό τoν Βασίλη Λούκα

Εκείνη περίπου 55άρα και ιδιαίτερα καλοδιατηρημένη. Εκείνος κλασικός τύπος κυνηγού ώριμων κυριών. Ο δεσμός τους, που είχε συζητηθεί από το Κολωνάκι μέχρι την Πάρο και από τη Μύκονο μέχρι το Λονδίνο, είχε άδοξο τέλος, με αποτέλεσμα η κυρία να χάσει μία ολόκληρη περιουσία. Για χάρη του, μάλιστα, η 55χρονη είχε αφήσει μία σχέση χρόνων με έναν πάμπλουτο κύριο που δεν της χαλούσε χατίρι.

Ο νεαρός, που μπήκε ξαφνικά στη ζωή της, έφερε τα πάνω κάτω. Η είδηση της νέας σχέσης της έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον κύκλο της, καθώς ελάχιστοι ήταν εκείνοι που φαντάζονταν ότι θα εγκατέλειπε τη σιγουριά και τα δισεκατομμύρια του καλού της.

Άρχισαν να ζουν, σύμφωνα με εξομολόγησή της, πολλές και όμορφες στιγμές μαζί. Ο τύπος, βέβαια, το μόνο που έκανε ήταν να «τρώει» περιουσίες διάσημων συνοδών. Ούτως ή άλλως τα χρήματα που είχε στη διάθεσή της μετά τους χωρισμούς της από τους πρώην αγαπημένους της αποτελούσαν απόλυτο δέλεαρ για τις διαθέσεις του «φρέσκου» αμόρε της.

Κάποια στιγμή λέγεται πως ένα ιλιγγιώδες ποσό εξανεμίστηκε. Μαζί του έφυγαν κοσμήματα, μπλοκ επιταγών και κάποια κειμήλια. Εκείνη, αφού άφησε να περάσει το πρώτο σοκ, καθώς ήταν απαρηγόρητη, πήρε απόφαση να τον εκδικηθεί.

Από ντετέκτιβ σε ντετέκτιβ
Έχοντας χάσει τα ίχνη του, δεν είχε άλλη λύση από το να καταφύγει στο γραφείο γνωστού ιδιωτικού ερευνητή στη Βρετανία, καθώς ο καλός της είχε διαφύγει στο Λονδίνο. «Μου έφαγε ένα τεράστιο ποσό, αλλά αυτό δεν με νοιάζει τόσο όσο το γεγονός ότι θέλω να τον βρω και να τον εκδικηθώ?» του τόνισε.

Ο ντετέκτιβ, μαθαίνοντας από την παθούσα ότι ο ζιγκολό χρησιμοποίησε όλες τις πιθανές βοήθειες από τις πηγές του, δεν βρήκε αποτέλεσμα και επικοινώνησε μέσω ενός Έλληνα δικηγόρου με τον Γιώργο Τσούκαλη.

«Ήταν θέμα χρόνου να εντοπιστούν τα ίχνη του απατεώνα» λέει ο Γιώργος Τσούκαλης. «Η πορεία του ήταν συγκεκριμένη. Μετά το Κολωνάκι ο τύπος έκανε ένα πέρασμα από μια πρώην αγαπημένη του στη Μύκονο, και από εκεί, αφού έβγαλε κάποιο έξτρα ποσό, ταξίδεψε με τσάρτερ στο Λονδίνο για να χαθούν τα ίχνη του. Την πάτησε όμως, γιατί σε ανύποπτη στιγμή είχε κάνει το λάθος να ενημερώσει την απαρηγόρητη Κολωνακιώτισσα ερωμένη του ότι όταν θέλει να χαλαρώσει πηγαίνει στο Λονδίνο, όπου έχει μια εντυπωσιακή φωλίτσα κοντά στο Χάιντ Παρκ».

Τι έγινε στη συνέχεια; Η κυρία είχε μάθει και από τα δύο γραφεία των ιδιωτικών ερευνητών ότι ο καλός της είναι με το ένα πόδι στην Αθήνα και το άλλο στο Λονδίνο.

Σοκ στο Κολωνάκι
Γνωρίζοντας το αγαπημένο του στέκι στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας, αποφάσισε να του στήσει τη μεγάλη παγίδα. Ψύχραιμη, και αφού παρίστανε την έκπληκτη, τον πλησίασε όλο αγωνία. Εκείνος προσπάθησε να το παίξει έξυπνα ατάραχος και άνετος. Δεν τα κατάφερε για πολύ? Ειδικά όταν η πρώην του άρχισε να του μιλάει δήθεν χαμηλόφωνα, αλλά φροντίζοντας να ακούγεται τουλάχιστον σε όλα τα διπλανά τραπέζια.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης ήταν πραγματικά απείρου κάλλους. «Έχω aids. Μετά το χωρισμό μας κάποια στιγμή έκανα μια εξέταση ρουτίνας και διαπίστωσα ότι είμαι φορέας». Όλο αγωνία, μάλιστα, τον προέτρεψε να πάρει τα απαραίτητα μέτρα λέγοντάς του: «Πήγαινε καλού κακού να δεις τι γίνεται, μήπως κατά λάθος είσαι κι εσύ φορέας?».

Εκείνος κατέρρευσε. Έφυγε σχεδόν λιπόθυμος και πανικόβλητος. Ένιωθε να μην τον κρατάνε τα πόδια του και, υποβασταζόμενος από δύο φίλους του με τους οποίους λίγες στιγμές πριν απολάμβαναν τον ήλιο της Αθήνας, έτρεξε για εξετάσεις. Εκείνη, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα νευρικά γέλια της, τηλεφωνούσε σε φίλες και γνωστές της για να περιγράψει το συμβάν.