Με μέτρο φέτος οι... βουτιές!

23.07.2010
Λίγο τα νέα φορολογικά μέτρα, λίγο η κρίση που χτύπησε την πόρτα μας, αλλά και η ανασφάλεια για το αύριο, οδήγησαν τους ανθρώπους της σοουμπίζ να κάνουν περικοπές ακόμη και στις... βουτιές.

Κατερίνα Παπακωστοπούλου

Λίγο τα νέα φορολογικά μέτρα, λίγο η κρίση που χτύπησε την πόρτα μας, αλλά και η ανασφάλεια για το αύριο, οδήγησαν τους ανθρώπους της σοουμπίζ να κάνουν περικοπές ακόμη και στις... βουτιές. Διακοπές με μέτρο και σύνεση προβλέπονται γι’ αυτό το καλοκαίρι, κυρίως σε φιλικά σπίτια και εξοχικά, ενώ αρκετοί θα συνδυάσουν δουλειά με ξεκούραση κατά τις συναυλίες ή τις περιοδείες τους. Εμείς ζητήσαμε από τους ανθρώπους της τηλεόρασης, του θεάτρου και του τραγουδιού να μας πουν πώς θα περάσουν φέτος τις διακοπές τους και αν η οικονομική κρίση άλλαξε τα σχέδια στον προγραμματισμό τόσο σε ό,τι αφορά τα χρήματα που θα ξοδέψουν όσο και τις μέρες που θα βρίσκονται μακριά από το «κλεινόν άστυ».

Άννα Ανδριανού: Ήρεμες διακοπές στο Πήλιο
Η γνωστή ηθοποιός και σεναριογράφος Άννα Ανδριανού θα προτιμήσει να ξεκουραστεί στο σπίτι όπου περνάει εδώ και χρόνια τα καλοκαίρια της στο Πήλιο.

«Πάω στο Πήλιο εδώ και πολλά χρόνια. Εδώ οι διακοπές μου δεν είναι πολυέξοδες. Έχω μια συγκεκριμένη ζωή, τους φίλους μου, τα περνάω οικογενειακά. Το καλοκαίρι έχουμε το προνόμιο να είμαστε σε αυτό το σπίτι, να απολαμβάνουμε τη φύση και τη θάλασσα χωρίς να χαλάμε πολλά λεφτά» μας είπε.

Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Δουλειά και διακοπές
Ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης σε ρόλο της dj θα ανεβάσει το θερμόμετρο της διασκέδασης και αυτό το καλοκαίρι. Η δουλειά θα συνδυαστεί με το ξεφάντωμα και τις διακοπές, αφού, όπως παραδέχεται και ο ίδιος, οι μέρες είναι δύσκολες?

«Λόγω κρίσης περιόρισα τις διακοπές μου, αλλά ευτυχώς με σκληρή προσπάθεια αυξήθηκε η δουλειά μου. Έτσι, θα συνδυάσω δουλειά και διακοπές. Διακοπές με αγώνα όμως, γιατί τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα από ό,τι παλιότερα. Τρέχεις, όμως, και ανταμείβεσαι. Σίγουρα θα πάω για μια βδομάδα με την παρέα μου στα Κουφονήσια για μπόλικη ηρεμία, φρέσκο ψάρι και όλη μέρα με το μαγιό στη θάλασσα».

Ρένια Λουιζίδου: Διακοπές και περιοδεία
Η ηθοποιός θα βρίσκεται όλο το καλοκαίρι σε περιοδεία για τη θεατρική παράσταση «Η λοκαντιέρα» του Κάρλο Γκολντόνι με τον Κώστα Κόκλα.

«Εγώ έτσι κι αλλιώς δεν θα έκανα διακοπές φέτος. Όμως δεν ζω ούτως ή άλλως σε μια τρομερή πολυτέλεια. Δεν κάνω ακρότητες γενικά, οπότε δεν χρειάστηκε να κάνω περικοπές. Ωστόσο, τα νέα οικονομικά δεδομένα θα μας κάνουν όλους να επανεξετάσουμε πολλά θέματα, και αυτά των διακοπών μας. Μέτρο χρειάζεται σε όλα. Εγώ πάντως φέτος θα συνδυάσω τις διακοπές με την περιοδεία».

Ρίτσα Μπιζόγλη: «Δεν είμαι της υπερβολής»
Η γνωστή δημοσιογράφος, που φέτος ανέλαβε την πρωινή ενημέρωση της ΝΕΤ μαζί με τον Κώστα Αρβανίτη, μας είπε ότι πάντα η διάρκεια των διακοπών της εξαρτάται άμεσα από τις συνθήκες δουλειάς και τα γεγονότα της ειδησεογραφίας. Όμως και η κρίση είναι ένας παράγοντας που, όπως όλοι, λαμβάνει υπόψη της.

«Οι δημοσιογράφοι, όπως ξέρεις, είναι δύσκολο να προγραμματίσουμε τις διακοπές μας. Όμως δεν είμαι της υπερβολής, οπότε και φέτος θα κανονίσω κάτι όχι μεγάλο ή υπερβολικό. Γιατί σαφώς η κρίση μέσα σε όλα αλλάζει τα δεδομένα, μας επηρεάζει όλους, όμως ούτως ή άλλως εγώ δεν κάνω υπερβολές».

Παναγιώτης Πετράκης: Διακοπές και συναυλίες
Ο πρωταγωνιστής των «Μυστικών της Εδέμ» Παναγιώτης Πετράκης βρίσκεται σε περίοδο εντατικών προβών για τις συναυλίες με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μίμη Πλέσσα στις οποίες θα συμμετάσχει. Όπως μας είπε, θα συνδυάσει διακοπές και συναυλίες και ανάμεσα στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις θα φύγει για λίγες μέρες με την παρέα του.

«Οι διακοπές μου δεν είναι ποτέ εκκεντρικές ή πολυέξοδες. Σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων δεν έχω πάει ποτέ στη ζωή μου. Επιλέγω χώρους που να είναι καθαροί, να έχουν ζεστό νερό και να είναι κοντά στο σημείο που έχουμε επιλέξει να πηγαίνουμε με την παρέα μου. Φέτος θα φύγω μόνο για ένα δεκαήμερο και σίγουρα λόγω κρίσης και στις διακοπές θα υπάρχει περισσότερος αυτοέλεγχος».

Αντιγόνη Δρακουλάκη: Με αυτοσυγκράτηση
Η γλυκιά ηθοποιός Αντιγόνη Δρακουλάκη μάς εκμυστηρεύτηκε ότι είναι πάντα συγκρατημένη και προσεκτική στο πώς διαχειρίζεται τις διακοπές της και τα έξοδα που προκύπτουν.

«Πάντα προσέχω. Ποτέ δεν κάνω ανεξέλεγκτα πράγματα. Έχω συνηθισμένη τρέλα. Δεν είμαι άνθρωπος που θα χρησιμοποιήσει πιστωτικές κάρτες για τις διακοπές του. Μπορεί, ωστόσο, να προτιμήσω να κάνω διακοπές σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων κάποια στιγμή από το να χαλάσω τα χρήματά μου για να κάνω ψώνια».

Δαβίδ Σαμαράς: ...περικοπές στις διακοπές
Το όμορφο μοντέλο, ηθοποιός και επιχειρηματίας Δαβίδ Σαμαράς εξομολογείται στο ΛΟΙΠΟΝ ότι η οικονομική κρίση έφερε? περικοπές και στις δικές του διακοπές, που μέχρι και πέρυσι ήταν διαρκείας.

«Έχουν περιοριστεί οι διακοπές μου. Παλιότερα έλειπα δύο μήνες. Τώρα θα λείψω για είκοσι μέρες. Θα φιλοξενηθώ σε σπίτια φίλων και θα πάω στο εξοχικό μου στην Αιδηψό. Δεν είναι πια εποχή για μεγάλες διακοπές, τα πράγματα έχουν γίνει δύσκολα».

Έρρικα Πρεζεράκου: Οικογενειακές διακοπές στη Μάνη
Η όμορφη πρωταθλήτρια Έρρικα Πρεζεράκου, η νικήτρια του «Dancing With the Stars» θα περάσει φέτος τις διακοπές της στη Μάνη, στο εξοχικό της σπίτι μαζί με την οικογένειά της...

«Πάντα πηγαίνω στη Μάνη, γιατί εκεί είναι σαφώς πιο οικονομικά, αφού μένω στο δικό μου σπίτι, τρώω τα φαγητά της μαμάς μου, δεν βγαίνω έξω και δεν κυκλοφορώ γενικά. Αυτό το έκανα πάντα και λόγω πρωταθλητισμού, πόσο μάλλον τώρα. Ακολουθούσα πάντα έναν υγιεινό τρόπο ζωής και στις διακοπές, οπότε η κρίση ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι και στο φετινό μου πρόγραμμα διακοπών» μας είπε.

Θάνος Πετρέλης: Διακοπές και συναυλίες
Ο δημοφιλής τραγουδιστής Θάνος Πετρέλης δεν έχει κάνει ακόμα σχέδια για τις καλοκαιρινές του διακοπές, αφού θα δώσει μια σειρά συναυλιών, ενώ βρίσκεται στο στούντιο με τον Φοίβο ετοιμάζοντας ένα άλμπουμ με νέα δέκα τραγούδια.

«Το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να πάμε λίγες μέρες κάπου και με τα παιδιά. Ωστόσο, ακόμα δεν έχουμε προγραμματίσει τίποτα και γενικά δεν προγραμματίζω. Αυτό το καλοκαίρι θα έχω συναυλίες και βρίσκομαι στο στούντιο, οπότε θα συνδυάσω συναυλίες με διακοπές μάλλον. Βέβαια, η κρίση σε γενικές γραμμές όλους μάς έχει επηρεάσει, σαν αίσθηση περισσότερο. Μας έχει κάνει πιο επιφυλακτικούς για το αύριο και πιο μετρημένους στις κινήσεις μας, πόσο μάλλον στις διακοπές. Βέβαια, και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι σχετική στις διακοπές. Μπορεί να πας, υποτίθεται, σε ξενοδοχείο 5 αστέρων και να σου πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες και να πας κάπου αλλού, πολύ πιο απλά, και να είναι πολύ καλύτερα. Πολλά πράγματα είναι υπερτιμημένα».