Put the cigarette down slowly

15.07.2009
Τι κι αν η απαγόρευση του καπνίσματος ισχύει μόλις από την προηγούμενη εβδομάδα; Έλληνες και ξένοι celebrities έχουν πετάξει τα πακέτα τους και έχουν κρύψει τα τασάκια. Άλλωστε, οι μη καπνίζοντες είναι η πλειοψηφία εδώ και χρόνια στη σοουμπίζ.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Τι κι αν η απαγόρευση του καπνίσματος ισχύει μόλις από την προηγούμενη εβδομάδα; Έλληνες και ξένοι celebrities έχουν πετάξει τα πακέτα τους και έχουν κρύψει τα τασάκια. Άλλωστε, οι μη καπνίζοντες είναι η πλειοψηφία εδώ και χρόνια στη σοουμπίζ. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που προσπαθούν. Με τσίχλες, κομπολόγια, τσιρότα, αλλά και το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ποιοι είναι αυτοί που έχουν απεξαρτηθεί από τη νικοτίνη και ποιοι το κόβουν και το ξαναρχίζουν; Το ΛΟΙΠΟΝ μπήκε στα καπνιστήρια και στους χώρους που απαγορεύεται αυστηρά το τσιγάρο...

Άννα Βίσση
Η πλέον φανατική αντικαπνίστρια της ελληνικής σοουμπίζ! Κάπνιζε τη δεκαετία του ’80, αλλά το έκοψε... μαχαίρι όταν άρχισε να υιοθετεί το healthy style με το οποίο την έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε, γυμναστική, χορός και υγιεινή διατροφή δεν ταιριάζουν καθόλου με σβησμένες γόπες σε τασάκια!

Ναταλία Γερμανού
Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια ανήκει πλέον στο κλαμπ των αντικαπνιστών. Αν και κάπνιζε για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατάφερε με πολλή προσπάθεια να το σταματήσει και σήμερα απαγορεύει διά ροπάλου το τσιγάρο στους προσωπικούς της χώρους, όπως το σπίτι και το καμαρίνι της στον Alpha. Επίσης, δεν θέλει να την «ντουμανιάζουν» όταν παίζει μουσική στο «Villa Mercedes», κάτι που είναι βέβαιο μετά την εφαρμογή του νέου αυστηρού νόμου.

Μάρθα Καραγιάννη
Ποιος δεν θυμάται τη γοητευτική ηθοποιό πότε με τα λευκά Παλλάς και πότε με τις μακριές πίπες να προκαλεί τα σκληρά αγόρια του ελληνικού κινηματογράφου; Η μεγάλη μας σταρ κάπνιζε για πολλά χρόνια, ωστόσο, κατάφερε να απαλλαγεί από το τσιγάρο αντικαθιστώντας το με το ηλεκτρονικό. Έτσι, πλέον καπνίζει μόνο ατμό αντί για νικοτίνη και πίσσα. Άσε που επιτρέπεται και σε όλους τους κλειστούς χώρους!

Ελένη Μενεγάκη
Τα πρώτα χρόνια του «Πρωινού καφέ» η «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» είχε κρυμμένα το τασάκι και τα τσιγάρα πίσω από τον καναπέ. Η πρώτη προσπάθεια να το κόψει έγινε όταν έμεινε έγκυος στον Άγγελο. Σήμερα και αφού έχει αποκτήσει τρία παιδιά, έχει κόψει σχεδόν οριστικά το κάπνισμα και σπάνια θα τη δει κάποιος να καπνίζει. Δεν ισχύει το ίδιο όμως για τον Γιάννη Λάτσιο, ο οποίος βέβαια κατά καιρούς κάνει προσπάθειες να απεξαρτηθεί από τη νικοτίνη και αυτός είναι ο λόγος που συχνά παίρνει και χάνει κιλά. Ε, δεν είναι και λίγο το άγχος της AGB?

Διονύσης Σχοινάς
Ο Διονύσης ανήκει κι αυτός στην κατηγορία των καπνιστών, που όμως αντιμετωπίζουν κυρώσεις όχι από το νόμο, αλλά από τη γυναίκα τους! Η Καίτη με πολλούς τρόπους έχει προσπαθήσει να του κόψει αυτή την «κακή» συνήθεια και ένας από αυτούς ήταν κάποτε να του ζητάει να βγαίνει έξω από το σπίτι για να καπνίζει. Ο συμπαθής τραγουδιστής προσπαθεί διαρκώς να πετάξει το πακέτο, δεν τα καταφέρνει όμως πάντα.

Δέσποινα Βανδή
Στο καμαρίνι της Δέσποινας απαγορεύεται αυστηρά το τσιγάρο. Στα φοιτητικά της χρόνια και λίγο αργότερα κάπνιζε. Για πρώτη φορά το έκοψε πριν από τη γέννηση της Μελίνας, ενώ το ξέχασε μια για πάντα όταν έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί της, τον Γιώργο. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για το σύζυγό της, Ντέμη Νικολαΐδη, που καπνίζει light τσιγάρα γνωστής εταιρείας και κατά περίσταση πούρα. Ωστόσο, προσπαθεί και αυτός τον τελευταίο καιρό να το κόψει για χάρη των παιδιών, αλλά και για τη Δέσποινά του.

Ναταλία Δραγούμη
Φανατική καπνίστρια, η συμπαθής ηθοποιός τα προηγούμενα χρόνια έχει καταφέρει να απεξαρτηθεί οριστικά από τη βλαβερή συνήθεια. Με ποιον τρόπο; Τα γνωστά σε όλους μας Nicorette, που έχουν βοηθήσει αρκετούς να κόψουν το κάπνισμα.

Αντώνης Ρέμος
Ο δημοφιλής τραγουδιστής ανήκει στην κατηγορία του «το κόβω και το ξαναρχίζω», αφού έχει κάνει πολλές προσπάθειες στο παρελθόν να απεξαρτηθεί από αυτή τη βλαβερή συνήθεια. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που έβαλε αρκετά κιλά πριν από μερικά χρόνια. Σήμερα λέει «όχι» στο τσιγάρο, δεν αρνείται όμως και τα αγαπημένα του πούρα, αν βρίσκεται έξω για διασκέδαση με παρέα.

Απαγορεύεται το κάπνισμα
Πολλοί είναι και οι ξένοι celebrities που σταμάτησαν το κάπνισμα. Ο 39χρονος Ματ Ντέιμον συγκαταλεγόταν στους φανατικούς καπνιστές. Αυτό όμως μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας «Η συμμορία των 12», αφού επισκέφθηκε μέχρι και υπνωτιστή για να σταματήσει την «κακή» συνήθεια.

Η Τζένιφερ Άνιστον δεν σταμάτησε μόνο το τσιγάρο αλλά και τον καφέ. Το 2007 κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος detoxing η 40χρονη Τζεν πήρε τη μεγάλη απόφαση, και μάλιστα για να μην ξανακυλήσει ξεκίνησε και εντατικά μαθήματα γιόγκα.

Πρώην καπνιστής είναι και ο πρώην της Άνιστον, ο Μπραντ Πιτ, ο οποίος έκοψε μαχαίρι το τσιγάρο για χάρη των παιδιών του, ευχαριστώντας μάλιστα δημόσια τη σύντροφό του Αντζελίνα Τζολί, η οποία, όπως είπε, τον βοήθησε πολύ στην απόφασή του αυτή.

Από τους πιο φανατικούς θεριακλήδες του Χόλιγουντ και ο Άντονι Χόπκινς. Όπως τον βλέπουμε στις ταινίες με το τσιγάρο, έτσι ήταν και στην προσωπική του ζωή. Όμως, ένα μικρό πρόβλημα υγείας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κάπνιζε από πολύ μικρή ηλικία τον οδήγησαν σε γνωστό υπνωτιστή, που τον βοήθησε να απαλλαγεί οριστικά από τον καπνό.

Οπαδός της healthy life πλέον και η Ντρου Μπάριμορ. Από την ηλικία των 12 η Ντρου είχε εθιστεί στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά και στο κάπνισμα. Αφού αρχικά κατάφερε να απεξαρτηθεί από τα δύο πρώτα, στα 25 της έκοψε και το κάπνισμα με τη μέθοδο του βελονισμού. Έχει να βάλει τσιγάρο στο στόμα της εδώ και 8 χρόνια!