Νίκος Οικονομόπουλος: "Με καλεί η μαμά πατρίδα"

13.07.2009
Τον γνωρίσαμε πριν από δυόμισι χρόνια μέσα από το μουσικό ριάλιτι «Dream Show» και ο Ηλίας Ψινάκης τον αποκάλεσε «Έλληνα Τζον Μπον Τζόβι», αφού μοιάζει αρκετά εμφανισιακά με το διάσημο ροκ σταρ. Ο Νίκος Οικονομόπουλος απέδειξε περίτρανα ότι ήρθε για να μείνει
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τον γνωρίσαμε πριν από δυόμισι χρόνια μέσα από το μουσικό ριάλιτι «Dream Show» και ο Ηλίας Ψινάκης τον αποκάλεσε «Έλληνα Τζον Μπον Τζόβι», αφού μοιάζει αρκετά εμφανισιακά με το διάσημο ροκ σταρ. Ο Νίκος Οικονομόπουλος απέδειξε περίτρανα ότι ήρθε για να μείνει, αφού έχει ήδη συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες και είναι από τους νέους τραγουδιστές που ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη φωνή, αλλά και το ήθος τους.

Νίκο, που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή επαγγελματικά;

«Μέχρι και τον Ιούλιο θα είμαι στο Θέα με τον Θάνο Πετρέλη. Από εκεί και πέρα τον Αύγουστο με καλεί η μαμά πατρίδα!».

Είσαι ένας τραγουδιστής που πριν γίνεις γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από το ριάλιτι ήσουν ήδη γνωστός στην περιφέρεια.

«Μεγάλωσα στην Πάτρα, αλλά από τα 17 μου χρόνια λείπω. Μένω μόνος και γυρίζω όλη την Ελλάδα τραγουδώντας. Τραγουδάω επαγγελματικά εδώ και 8 χρόνια. Από τον Πύργο Ηλείας μέχρι την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, τη Δράμα και την Ξάνθη, έχω τραγουδήσει σε αρκετά μαγαζιά και έχω πάει παντού. Μου άρεσε από παιδάκι η νύχτα και ποτέ δεν τη φοβήθηκα! Έχω μάθει να προστατεύομαι από τους κινδύνους».

Θεωρείς ότι γεννήθηκες τραγουδιστής;

«Ναι, νομίζω ότι γεννήθηκα τραγουδιστής. Από πολύ μικρός, ήμουν μόλις 6 ετών, ήθελα να γίνω τραγουδιστής. Δεν πήγα ποτέ σε σχολή. Μια χρονιά πήγα απλώς σε μια σχολή τραγουδιού να δω πως είναι και κατάλαβα ότι δεν θα μου προσφέρει τίποτα. Μπορεί να ακούγεται λάθος αυτό που λέω, αλλά έτσι αισθάνομαι. Είμαι αυτοδίδακτος. Ίσως ευθύνεται και η κληρονομικότητα, αφού ο πατέρας της μητέρας μου ήταν ψάλτης, αλλά και ο μπαμπάς μου τραγουδούσε μικρός».

Πώς προέκυψε η ιδέα να πάρεις μέρος σε ένα ριάλιτι;

«Από την περίοδο που εμφανιζόμουν σε νυχτερινά κέντρα της επαρχίας όλοι οι φίλοι μου μου έλεγαν να πάρω μέρος. Όμως, εγώ δεν ήθελα να πάω, λόγω του ριάλιτι της υπόθεσης. Δεν ήταν ακριβώς talent show. Έπειτα από τόσο ψηστήρι, όμως, έγινε το εξής καταπληκτικό: ένα βράδυ στον ύπνο μου είδα ότι είχα μπει σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Ξύπνησα από το όνειρο, άνοιξα την τηλεόραση και είδα τη διαφήμιση για τη συμμετοχή στο Dream Show. Το θεώρησα σημαδιακό. Πήρα αμέσως τηλέφωνο, δήλωσα συμμετοχή, πέρασα από αρκετές οντισιόν και όλα έγιναν όπως τα ξέρετε».

Ο Ηλίας Ψινάκης και η Ναταλία Γερμανού έδειχναν ξεκάθαρα τότε ότι σε συμπαθούν.

«Ναι, ήταν από την αρχή πολύ θετικοί απέναντί μου. Τον Ψινάκη τον αγαπώ πάρα πολύ και με βοήθησε πάρα πολύ στη δουλειά μου, παρόλο που δεν συνεργαστήκαμε για λόγους δικούς μου, γιατί δεν ήθελα».

Έχεις κάποιους τραγουδιστές ως πρότυπο;

«Τον Νότη Σφακιανάκη, τον Γιάννη Πλούταρχο, τον Πασχάλη Τερζή. Είναι πάρα πολύ καλοί τραγουδιστές!».

Αν και είσαι μόλις 25 ετών, έχεις συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα και έχεις υπάρξει και πρώτο όνομα σε μεγάλες πίστες. Έχεις αισθανθεί ζήλια από συναδέλφους σου;

«Όταν κάνεις μια συνεργασία, ξέρεις από την αρχή ότι δεν μπορείς να είσαι πρώτο όνομα, αλλά ότι θα συνεργαστείς με άλλους. Δεν πάει να πει ότι όποιος βγαίνει τελευταίος στο πρόγραμμα θα είναι το πρώτο όνομα. Ωστόσο, ζήλια από συναδέλφους έχω αισθανθεί, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος».

Έφτασες ποτέ στο όριο να καβαλήσεις καλάμι;

«Το αισθάνθηκα μόνο μία φορά. Όχι ακριβώς να την ψωνίσω, απλώς πήγα να κάνω κάτι που κατάλαβα ότι δεν ήταν σωστό. Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι το οποίο κοροϊδεύω όταν το βλέπω σε άλλους. Όσοι είναι ψώνια, το λέω, είναι ψώνια! Και δεν τα γουστάρω τα ψώνια. Είμαι ένας άνθρωπος που από παιδάκι έχω περάσει πάρα πολλά προβλήματα σε προσωπικό επίπεδο, οπότε δεν θα μπορούσα να κάνω πράγματα έξω από το χαρακτήρα μου».

Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο ενός γάμου;

«Φυσικά. Απλώς θα ήθελα να συμβεί όταν θα είμαι περίπου 33 ετών. Το γάμο τον έχω σκεφτεί ως κάτι πολύ δυνατό συναισθηματικά. Θα ήθελα να παντρευτώ και να μη χωρίσω ποτέ με τη γυναίκα μου. Θέλω να κάνω τα παιδιά μου και να είμαστε για πάντα δεμένοι».

Πώς θέλεις να είναι η γυναίκα που έχεις δίπλα σου;

«Πρώτα απ’ όλα κοιτάζω την εξωτερική εμφάνιση. Έχει τύχει να είμαι με ψηλή γυναίκα, αλλά και με μια πιο κοντή. Όπως δεν έχει σημασία αν θα είναι ξανθιά ή μελαχρινή. Είχα σχέση με γυναίκες με όλα τα χρώματα μαλλιών. (Γέλια.) Ούτε με ενοχλεί αν έχει μεγάλο ή μικρό στήθος ή ακόμα κι αν θέλει να κάνει κάποια πλαστική, για να νιώθει εκείνη καλύτερα. Εμένα πάντως μου αρέσουν οι ατέλειες στη γυναίκα».

Θα έκανες ποτέ σχέση με μια θαυμάστριά σου;

«Μου έχει τύχει να κάνω σχέση με θαυμάστρια. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό κορίτσι και θέλω να σου πω ότι την εκτιμώ και την αγαπώ ακόμα. Όχι ερωτικά, αλλά ως άνθρωπο».

Είσαι μόνος αυτή την εποχή;

«Ναι. Τρία χρόνια είμαι μόνος, κι αυτό γιατί δεν έχω βρει κάτι να με εντυπωσιάσει. Φλερτ έχω πολλά, σχέση όμως όχι».

Έχεις δεχθεί ανήθικη πρόταση από κάποια θαυμάστριά σου;

«Πολλές φορές έχω δεχθεί τέτοιες προτάσεις, αλλά δεν με εντυπωσιάζουν αυτά εμένα. Ξέρεις, κάποιες φορές είναι και κολακευτικό αυτό, απλώς το προσπερνάω».

Πώς είσαι με τις γυναίκες;

«Ορισμένες φορές είμαι παραδοσιακός. Όμως, δεν θα με πείραζε να με φλερτάρει μια γυναίκα και να κάνει εκείνη το πρώτο βήμα. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνει πάντα ο άντρας σώνει και ντε. Ωστόσο, δεν ανέχομαι τα ψέματα σε μια σχέση. Τα καταλαβαίνω, γιατί έχω φοβερό ένστικτο».

Θα συγχωρούσες την απιστία;

«Δεν μου έχει συμβεί. Τουλάχιστον δεν έχω ανακαλύψει κάτι τέτοιο. Αν το ανακάλυπτα, πάντως, δεν θα έπαιζα ξύλο. Το μόνο σίγουρο! Απλώς θα χώριζα. Και μη με ρωτήσεις αν θα συγχωρούσα την απιστία, γιατί δεν μου έχει τύχει και δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα».

Εσύ έχεις απιστήσει ενώ είσαι σε σχέση;

«Ναι. Ένας άνθρωπος είναι λίγο δύσκολο να σε καλύψει σε όλα. Εκτός κι αν βρεις τον τέλειο. Μπορεί να συμβεί κι αυτό».

Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν μια σχέση πετυχημένη;

«Πρώτα απ’ όλα νομίζω ότι για όλα είναι ο σεβασμός και μετά η ειλικρίνεια. Αυτά τα στοιχεία είναι αρκετά για να πηγαίνει καλά η σχέση».

Έχεις δεχτεί ακραίες εκδηλώσεις θαυμασμού;

«Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για αυτά τα πράγματα, θα σου πω ότι έχει τύχει να έρθει κοπέλα στο καμαρίνι μου για να μου δείξει το τατουάζ που είχε κάνει στο μπράτσο της με το όνομά μου. Το χειρότερο που έχω δει είναι όταν ήρθε ένα κοριτσάκι 15 χρόνων με τη μαμά του και μου έδειξαν φωτογραφία όπου το μικρό αιμορραγούσε στο χέρι, επειδή είχε χαράξει με διαβήτη το όνομά μου».

Νιώθεις καλά με όσα έχεις αποκτήσει μέχρι σήμερα;

«Είμαι πολύ καλά, δεν μου λείπει τίποτα. Η ζωή που κάνω τώρα μου αρέσει, όπως μου άρεσε και η ζωή που έκανα παλιά, πριν γίνω γνωστός. Η μοναδική διαφορά που βλέπω τώρα είναι ότι ο κόσμος με αναγνωρίζει. Από τα τραγούδια μου, από το κέντρο, από την τηλεόραση. Όμως, γενικά, εμένα δεν μου λένε και πολλά όλα αυτά. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν έλξη και λατρεία με την κάμερα. Εγώ δεν έχω τέτοιες ανάγκες και είναι επιλογή μου να μιλάω μόνο όταν έχω κάτι να πω στον κόσμο για τη δουλειά μου».

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον;

«Πολλά θέλω να κάνω! Πολλούς δίσκους! Θέλω να μείνω στη δισκογραφία πολλά ακόμη χρόνια, και στη νυχτερινή διασκέδαση βέβαια, γιατί αυτό με γεμίζει πάνω απ’ όλα. Ο πραγματικός καλλιτέχνης αποζητά το χειροκρότημα και αυτό με κάνει κι εμένα να νιώθω γεμάτος! Όμως, γενικά στη ζωή μου δεν κάνω σχέδια, δεν προετοιμάζω τίποτα στο μυαλό μου. Θέλω να κάνω κάτι, το προσπαθώ και περιμένω να συμβεί. Δεν το πλάθω στο μυαλό μου από πριν. Άλλωστε, από μικρός ήμουν δουλευταράς!».

Σου πρότεινε ο Ηλίας Ψινάκης να σε μανατζάρει και δεν δέχτηκες;

«Ναι, γιατί δεν μπορούσα να συμβαδίσω με τον Ηλία. Αυτά τα στάνταρ που έχει ο Ηλίας, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι σωστά. Εγώ ήθελα να κάνω μια άλλη πορεία. Δεν ήθελα να κάνω κι εγώ αυτά που έβλεπα από τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργαζόταν. Επειδή είμαι πολύ κοινωνικός άνθρωπος, δεν θα μου άρεσε ποτέ, για παράδειγμα, να θέλουν να μου πάρουν μια συνέντευξη και να μου πει ο άλλος δεν θα μιλήσεις! Δεν είναι του τύπου μου να είμαι απρόσιτος και δεν θα το κάνω ποτέ. Όμως, ο Ηλίας δεν είναι καθόλου κομπλεξικός άνθρωπος, είναι πάρα πολύ ευαίσθητος, γι’ αυτό και με βοήθησε πάρα πολύ παρότι δεν συνεργαστήκαμε. Όπως με βοήθησε πολύ και η Ναταλία Γερμανού, η οποία είναι και φίλη μου».

Σου έχουν χρεώσει σχέσεις με γνωστά μοντέλα. Πώς αντιδράς σε όλα αυτά;

«Είμαι ειλικρινής και δεν ντρέπομαι να μιλήσω ανοιχτά γι’ αυτά. Δεν ήμουν ποτέ με καμία από όσες μου χρέωσαν, ούτε φυσικά με την περσινή Σταρ Ελλάς Διονυσία Κουκίου, με την οποία το μοναδικό που μας συνδέει είναι η Πάτρα, από όπου καταγόμαστε, και οι κοινοί μας γνωστοί. Και με τη Ναταλία Γερμανού μόνο φίλοι είμαστε, όπως και με άλλες κοπέλες, που κατά καιρούς έγραψαν ότι έχω σχέση. Οι γυναίκες που είχα στη ζωή μου δεν ήταν επώνυμες».