Σπίτια μου, σπιτάκια μου...

14.07.2009
Είναι σταρ και έχουν καταφέρει με πολύ κόπο να έχουν μεγάλη οικονομική άνεση. Επειδή, λοιπόν, η γη είναι ίσως από τις πιο εγγυημένες επενδύσεις, αυτοί ως φρόνιμοι επενδύουν σε σπίτια και εκτάσεις, που στο μέλλον μπορούν να αξιοποιήσουν και να έχουν κέρδος.

Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΚΑ

Είναι σταρ και έχουν καταφέρει με πολύ κόπο να έχουν μεγάλη οικονομική άνεση. Επειδή, λοιπόν, η γη είναι ίσως από τις πιο εγγυημένες επενδύσεις, αυτοί ως φρόνιμοι επενδύουν σε σπίτια και εκτάσεις, που στο μέλλον μπορούν να αξιοποιήσουν και να έχουν κέρδος. Το ΛΟΙΠΟΝ έκανε έρευνα και σας παρουσιάζουμε τις εγχώριες διασημότητες που έχουν κάνει επενδύσεις αγοράζοντας σπίτια σε διάφορες περιοχές.

Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
Ξεκινάμε από το Λονδίνο, που, όπως φαίνεται, αποτελεί έναν από τους ιδιαίτερα αγαπημένους προορισμούς πολλών διάσημων Ελλήνων, αφού κάποιοι από αυτούς μένουν στο δικό τους σπίτι. Ο Παναγιώτης Φασούλας, λοιπόν, λέγεται ότι έχει κάνει μια εντυπωσιακή επένδυση στη βρετανική πρωτεύουσα, ενώ το ίδιο έκανε εδώ και πολλά χρόνια και ο Αντύπας. Ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής έχει επενδύσει εκεί μεγάλο μέρος από τις οικονομίες και τα νυχτοκάματά του.

Η Άννα Βίσση λέγεται ότι έχει ένα πολύ χρηστικό σπίτι στο Λονδίνο και άλλο ένα στην Κύπρο, ενώ κλασικό ορμητήριό της παραμένει εδώ και πολλά χρόνια η οικία της στην Εκάλη. Εκεί η χλιδή είναι χαρακτηριστική και το ύφος της κατασκευής αλλά και οι ανέσεις που διαθέτει ταιριάζουν σε μια πραγματική σταρ, που εκ των πραγμάτων μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δεν αποκλείεται μάλιστα, αν πιστέψουμε πολύ φιλικό της πρόσωπο, η διάσημη Ελληνοκύπρια σταρ στο πλαίσιο των νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της να κάνει επένδυση τύπου real estate και στη Νέα Υόρκη.

Στη Βρετανία έμενε για πολλά χρόνια και ο Νίκος Καρβέλας, σε ένα εντυπωσιακό σπίτι, και πηγαινοερχόταν μόνο οδικώς στην Ελλάδα, αφού είναι γνωστό ότι φοβάται τα αεροπλάνα. Σημείο αναφοράς για τις ανέσεις του ο τριώροφος πύργος στο Μέιφερ, που του είχε στοιχίσει πολλά, καθώς βρίσκεται σε ένα από τα πιο αριστοκρατικά σημεία της Ευρώπης. Από τότε όμως που είναι ζευγάρι με την Αννίτα Πάνια και μετά τον ερχομό του μικρού Ανδρέα ο χρόνος τους μοιράζεται ανάμεσα στην εντυπωσιακή τους οικία στα βόρεια προάστια και στο εξοχικό τους στην Καλαμάτα.

Από την άλλη, ο Λευτέρης Πανταζής ήδη έχει ετοιμάσει, όπως λέει ο ίδιος χαμογελώντας, την προίκα της κόρης του. Πριν από λίγο καιρό ο γνωστός τραγουδιστής και επιχειρηματίας προχώρησε στην αγορά ενός σπιτιού στο Λονδίνο, καθώς θέλει να διασφαλίσει το μέλλον της αγαπημένης του κόρης, Κωνσταντίνας. Στην Αθήνα ο επιτυχημένος καλλιτέχνης μένει στη Βουλιαγμένη, στο πανάκριβο πολυώροφο σπίτι του, το οποίο δεν σταματάει να καμαρώνει, όπου υπάρχουν σχεδόν τα πάντα: πισίνα, γυμναστήριο, play room, πανάκριβοι πίνακες ζωγραφικής, ρολόγια και κοσμήματα. Παράλληλα, έχει κάνει σειρά από επενδυτικές κινήσεις τόσο σε οικόπεδα όσο και σε καταστήματα, τα οποία βρίσκονται κυρίως στην περιοχή της Αττικής.

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου έμενε για χρόνια σε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό διαμέρισμα που βρίσκεται στο Παρίσι. Ο πετυχημένος και πασίγνωστος στο εξωτερικό Έλληνας συνθέτης μοιράζει το χρόνο του πλέον, όπως μας εξομολογείται πρόσωπο που ανήκει στο πολύ στενό περιβάλλον του, ανάμεσα στο Παρίσι και στην Αθήνα. Στην ελληνική πρωτεύουσα άλλωστε βρίσκεται και το πολυσυζητημένο πριν από μερικούς μήνες ακίνητό του. Αναφερόμαστε στο νεοκλασικό οίκημα που βρίσκεται στον πεζόδρομο που οδηγεί στο Ηρώδειο. Το σπίτι αυτό, το οποίο στο παρελθόν επρόκειτο να κατεδαφιστεί γιατί εμπόδιζε τη θέα από το αρχαιολογικό μουσείο προς την Ακρόπολη, αποτελεί ένα από τα γνωστά ορμητήρια του συνθέτη όταν βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει ιδιαίτερη έφεση στις επενδύσεις σε γη. Λέγεται μάλιστα ότι πρόσφατα έκανε μια αγορά στο Βερολίνο. Η κίνηση αυτή, αν πιστέψουμε καλά πληροφορημένη πηγή, έχει άμεση σχέση με την καριέρα που επιθυμεί να ξεκινήσει στο εξωτερικό. Για να μένει με την αγαπημένη του Δέσποινα Ολυμπίου αλλά και για να καταστρώνει τα προσωπικά του σχέδια, έχει δύο εντυπωσιακά καταλύματα στο Κολωνάκι και στην Κύπρο.

Ο Νότης Σφακιανάκης, πάλι, έχει πολλά σπίτια. Ένα από αυτά βρίσκεται στην Καλλιθέα, το πρώτο που αγόρασε πριν από 20 χρόνια όταν ήρθε στην Αθήνα και έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για εκείνον. Λέγεται ότι το έχει ακόμη για τις ανάγκες της γκαρνταρόμπας του. Πριν από λίγο καιρό, τώρα, έκανε άλλη μια γερή επένδυση αγοράζοντας ένα καινούργιο σπίτι στην Κω, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό φτιάχνει καινούργιο «παλάτι» στην Αγγλία. Βασική κατοικία του, πάντως, αποτελεί η βίλα που έχει στην Αθήνα, την οποία έχει διαμορφώσει έτσι ώστε να μοιάζει με το παλάτι της Κνωσού.

Η Έλενα Παπαρίζου έχει ακίνητα στην Αθήνα, τη Βόρεια Ελλάδα και τη χώρα όπου μεγάλωσε, τη Σουηδία. Κι επειδή δεν της αρέσει να πληρώνει ενοίκια, προτιμά, εάν κάτι της αρέσει πολύ, να το αγοράζει, όπως μας αποκάλυψε στενός συνεργάτης της.

Στη Θεσσαλονίκη
Πολλοί είναι και οι Θεσσαλονικείς που εκτός από τις ιδιοκτησίες τους στη συμπρωτεύουσα έχουν αγοράσει σπίτια και στην Αθήνα.

Ο Αντώνης Ρέμος είναι ένας από αυτούς. Έχει βέβαια ένα σπίτι στη γενέτειρά του τη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αθήνα μένει σε μια χλιδάτη βίλα στα νότια προάστια. Επίσης, φημολογείται ότι είναι και συνεργάτης σε επιχειρηματικό επίπεδο σε χλιδάτο παραλιακό χώρο της Γλυφάδας με τον Γιάννη Παπαθεοχάρη, αλλά και σε γνωστό καφέ της Θεσσαλονίκης.

Ο Βασίλης Καρράς έφτιαξε ολομόναχος ένα ολόκληρο χωριό στη Θεσσαλονίκη, το «Χωριό της Ειρήνης», όπου προσκαλεί τους φίλους του και περνούν ευχάριστες στιγμές παρέα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλοι μιλάνε για την καταπληκτική κουζίνα του χωριού.

Ο γνωστός συνθέτης Χριστόδουλος Σιγανός είναι μεταξύ εκείνων που έχουν εφαρμόσει στην πράξη το δίπτυχο «Θεσσαλονίκη και Αθήνα». Έτσι, μετά την εντυπωσιακή μεζονέτα στην οποία μένει στον Πειραιά ήρθε και η σειρά της Θεσσαλονίκης. Εκεί, λοιπόν, πρόκειται σε λίγο να στηθεί το νέο του στρατηγείο, σε ένα σημείο που θεωρείται ιδιαίτερα εμπορικό και μεγάλης αξίας. Όπως μάθαμε από πολύ φιλικό του πρόσωπο, το νέο σπίτι του θα βρίσκεται μια ανάσα από τη βίλα που έχει ο συνεργάτης του Χαράλαμπος Πρώιος και θα διαθέτει δική του πισίνα, ενώ θα μπορεί να φιλοξενεί πάνω από έξι άτομα.

Επενδύσεις με ονοματεπώνυμο
Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει καθιερωθεί ως βασικός πρωταγωνιστής στο πρωτάθλημα της νυχτερινής διασκέδασης με τη συνεχή επιτυχία που γνωρίζει. Οι αγορές που κάνει αφορούν σπίτια αλλά και ακριβά αυτοκίνητα.

Μία από τους επενδυτές σε γη είναι και η Μαρινέλλα, αφού της αρέσει να αγοράζει ακίνητα. Έχει ένα τεράστιο σπίτι στην Κάτω Κηφισιά και διάφορα άλλα ακίνητα σε πολλά σημεία της χώρας.

Μια πραγματική σταρ όπως η Ζωή Λάσκαρη απλώς ενισχύει με τις επενδυτικές κινήσεις της το μύθο της. Το όνομά της καταλαμβάνει μία από τις πρώτες θέσεις στην κορυφή του χρηματιστηρίου της σοουμπίζ. Διαθέτει ένα χλιδάτο ρετιρέ στο Κολωνάκι κι ένα μοναδικό εξοχικό στο Πόρτο Ράφτη, όπου περνάει πολλά καλοκαίρια.