Νάνσυ Αλεξιάδη: "Δεν μπορώ τη μετριότητα"

15.07.2009
Γοητευτική, με εντυπωσιακή εμφάνιση και αφοπλιστικό, αλλά κυρίως ειλικρινές χαμόγελο. Μπαίνοντας στο καμαρίνι της στο «Frangelico», όπου εμφανίζεται φέτος, ήμουν προετοιμασμένος για μία ακόμη κλισέ συνέντευξη.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Γοητευτική, με εντυπωσιακή εμφάνιση και αφοπλιστικό, αλλά κυρίως ειλικρινές χαμόγελο. Μπαίνοντας στο καμαρίνι της στο «Frangelico», όπου εμφανίζεται φέτος, ήμουν προετοιμασμένος για μία ακόμη κλισέ συνέντευξη. Η Νάνσυ την ανέτρεψε στα πρώτα πέντε λεπτά και μίλησε στο ΛΟΙΠΟΝ για τα μελλοντικά της σχέδια, για το αν σκέφτεται να κάνει οικογένεια, ενώ για πρώτη φορά απαντάει στις φήμες που τη θέλουν ζευγάρι με τον Νικόλα Αγούδημο.

Οι περισσότεροι σε γνωρίσαμε μέσα από το «Fame Story 3». Τέσσερα χρόνια μετά θα έλεγες ότι το έχεις μετανιώσει;

«Όχι, και γενικότερα δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου. Είτε είναι σωστές είτε λανθασμένες πάντα μαθαίνεις. Δεν ξέρω αν δεν είχα συμμετάσχει στο "Fame" αν θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα τα πράγματα. Μου έχει αφήσει γλυκιά ανάμνηση».

Αλήθεια, πώς διαχειρίστηκες τη δημοσιότητα που προέκυψε στη συνέχεια;

«Δεν σου κρύβω ότι ήταν δύσκολο και ταυτόχρονα πρωτόγνωρο. Πήγαινα στο περίπτερο και μου έλεγε ο περιπτεράς "Γεια σου, Νάνσυ". Ήταν σοκ. Αρχικά τρόμαξα και κλείστηκα πολύ στον εαυτό μου. Σιγά σιγά συνήθισα».

Οι τραγουδιστές που βγαίνουν από τα reality είναι αναλώσιμοι;

«Έχει να κάνει με τον κάθε τραγουδιστή ξεχωριστά. Επειδή υπάρχει μεγάλη προβολή, πρέπει να προσέξεις πώς θα τη διαχειριστείς. Αν έχεις ταλέντο και κάνεις τις σωστές επαγγελματικές κινήσεις, παραμένεις στο χώρο και προχωράς».

Μικρότερη είχες ασχοληθεί με το styling και το σχέδιο μόδας. Πώς προέκυψε το τραγούδι;

«Αρχικά για πλάκα και σαν μια ευκαιρία να βγάζω κάποια λεφτά παραπάνω, το χαρτζιλίκι μου. Στη συνέχεια, όμως, με κέρδισε και σήμερα το αγαπάω πάρα πολύ».

Φέτος εμφανίζεσαι στο «Frangelico». Πιστεύεις ότι και λόγω οικονομικής κρίσης ο κόσμος απομακρύνεται από τις μεγάλες πίστες με ακριβά σόου, μπαλέτα κ.λπ.;

«Ο κόσμος θα πάει εκεί που ξέρει ότι θα περάσει καλά χωρίς να χαλάσει μια περιουσία. Όσον αφορά μπαλέτα, σόου κ.λπ., πιστεύω ότι, ούτως ή άλλως, έχουν ξεπεραστεί».

Έχεις πολύ εντυπωσιακή παρουσία και πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως αυτό λειτουργεί σαν δίκοπο μαχαίρι. Υπάρχουν περιστατικά που σε έχουν φέρει σε πραγματικά δύσκολη θέση;

«Ναι, υπήρξαν. Όταν ωστόσο δίνεις στον άλλο να καταλάβει ότι υπάρχουν όρια, το ξεπερνάς».

Έχεις κοντραριστεί ποτέ για θέματα αφίσας ή προγράμματος;

«Όχι, γιατί συνήθως τα πλαίσια είναι προκαθορισμένα και καθένας γνωρίζει το ρόλο και τη θέση του».

Με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να ξανασυνεργαστείς;

«Σίγουρα με τον Νίκο Βέρτη. Επίσης, με τον Χρήστο Δάντη, που τον θαυμάζω πολύ».

Ποιο τραγούδι συναδέλφου σου θα ήθελες να έχεις πει πρώτη;

«Δεν θα σου πω συγκεκριμένο τραγούδι, αλλά αγαπημένους μου δημιουργούς, όπως ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Μουκίδης».

Έχεις κρατήσει φιλίες από τα παιδικά σου χρόνια;

«Βέβαια, φιλίες δέκα και δεκαπέντε χρόνων».

Στη νύχτα υπάρχουν φιλίες;

«Αυτό δεν το ξέρω. Εμένα προσωπικά οι φίλοι μου υπάρχουν, όπως σου είπα, πολλά χρόνια και παραμένουν οι ίδιοι».

Ο έρωτας τι θέση έχει στη ζωή σου;

«Πολύ σημαντική. Θέλω να είμαι ερωτευμένη, να έχω ένα σύντροφο δίπλα μου. Μου αρέσει η συντροφικότητα, αλλά μπορώ να είμαι και μόνη».

Δεν νιώθεις ανασφάλεια;

«Όχι, αν δεν υπάρχει κάτι δυνατό που να με γεμίζει, προτιμώ να είμαι μόνη μου. Δεν μπορώ τη μετριότητα».

Αν και είσαι πολύ μικρή, σκέφτεσαι το γάμο και την οικογένεια;

«Φυσικά. Έχω μεγαλώσει σε πολύ δεμένη οικογένεια, την οποία έχω ως πρότυπο. Για να πεις ότι θα κάνεις οικογένεια, πρέπει να έχεις βρει το ταίρι σου... Πρέπει να είναι οι συνθήκες κατάλληλες. Δεν θα σου έλεγα ότι το σκέφτομαι άμεσα, αλλά ούτε και ότι είναι πολύ μακριά. Αυτά, ξέρεις, είναι και λίγο τυχερά».

Σε είχαν ρωτήσει σε μια συνέντευξη πριν από δύο χρόνια αν πιστεύεις στον πρίγκιπα και είχες απαντήσει: «Είναι καρμικό, όλοι θέλουμε κάποια στιγμή να βρούμε τον άνθρωπό μας». Τελικά, τον βρήκες;

«Ερώτηση-παγίδα. (Γέλια.) Αν όντως τον έχω βρει, θα φανεί...».

Πόσο χρόνο αφιερώνεις στην εξωτερική σου εμφάνιση;

«Ελάχιστο. Στο γυμναστήριο και την ώρα που θα ετοιμαστώ στον καμαρίνι πριν βγω στην πίστα». 

Μια συνεργασία-όνειρο ζωής;

«Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι μια επαγγελματική συνεργασία δεν είναι για μένα όνειρο ζωής. Όσον αφορά τις συνεργασίες με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες, θα ήθελα να συνυπάρξω με τον Αντώνη Ρέμο, Νότη Σφακιανάκη, Γιώργο Μαζωνάκη. Το όνειρό ζωής μου δεν θα σ’ το πω, γιατί είναι πολύ προσωπικό».

Θα ήθελα να κλείσουμε με μια ευχή στη Νάνσυ.

«Να είμαι υγιής και να καταφέρω να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου».