Γιώργος Χατζηπαύλου: O «Mr Kάτι Ψήνεται» αποκαλύπτεται!

14.07.2009
Είναι η αόρατη φωνή του «Κάτι ψήνεται» και παράλληλα ο άνθρωπος που κατάφερε να νικήσει τον Νίκο Χατζηνικολάου, τον Νίκο Ευαγγελάτο και τον Αιμίλιο Λιάτσο στην τηλεθέαση.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Είναι η αόρατη φωνή του «Κάτι ψήνεται» και παράλληλα ο άνθρωπος που κατάφερε να νικήσει τον Νίκο Χατζηνικολάου, τον Νίκο Ευαγγελάτο και τον Αιμίλιο Λιάτσο στην τηλεθέαση. Αν και πολλοί καταδίκασαν προκαταβολικά το πρωτότυπο concept, ο Γιώργος Χατζηπαύλου έχει την εξήγηση για την επιτυχία του: «Έχει όλα τα στοιχεία που αγαπάμε οι Έλληνες: το καλό φαγητό, την ωραία παρέα και την πλάκα. Προσωπικά πίστευα ότι θα πάει καλά. Το πόσο και το πότε δεν μπορούσα να τα προβλέψω και, τελικά, το εξαιρετικό είναι ότι έγινε πολύ αγαπητό μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα».

Τον γνωρίσαμε μέσα από τα «Σκερτσάκια», που έγιναν «Σφηνάκια», όμως οι φίλοι του θεάτρου τον ξέρουν εδώ και πολλά χρόνια από το stand up comedy που κάνει με μεγάλη επιτυχία και, όπως λέει o ίδιος, τον βοήθησε και στο «Κάτι ψήνεται». «Το stand up comedy σαν θεατρικό είδος είναι το πιο μεγάλο σχολείο κωμωδίας. Μαθαίνεις το ρυθμό του αστείου στην πράξη, κάτι που δεν διδάσκεται θεωρητικά, αλλά και τις παύσεις, που συχνά είναι το μισό αστείο. Τα Σκερτσάκια και τα Σφηνάκια ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό, οπότε δεν νομίζω ότι επηρεάζουν το ρόλο μου στο Κάτι ψήνεται».

Πώς βρέθηκε, όμως, στο reality μαγειρικής του Alpha και πώς προκύπτουν οι καυστικές ατάκες του; «Αναζητούσαν μια φωνή για την εκπομπή που θα δώσει μια εκφώνηση, όχι περιγραφική και τυπική, αλλά με ένα ύφος σαν να ήταν παρούσα στο κάθε τραπέζι, ο αόρατος 6ος παίκτης της παρέας. Έκανα το δοκιμαστικό, με επέλεξαν και τώρα βλέπω κάθε μέρα υπέροχα φαγητά, χωρίς να μπορώ να δοκιμάσω ούτε μπουκιά! Όσον αφορά τα κείμενα, υπάρχει ομάδα κειμενογράφων που τα ετοιμάζει. Από κει και πέρα, επειδή η εκφώνηση γίνεται πάνω στο επεισόδιο, υπάρχουν κάποια πολύ μικρά πράγματα που προσθέτω ή τροποποιώ, χάρη στην εξαιρετική μαγιά που έχω από το κείμενο. Πάντα όμως πάνω στις ήδη γραμμένες ατάκες και πάντα σε συνεννόηση με τον κειμενογράφο, που είναι μαζί μου στο στούντιο».

Η πιο διάσημη φωνή
Μπορεί οι περισσότεροι να μη γνωρίζουμε το πρόσωπο του Γιώργου Χατζηπαύλου, η φωνή του όμως έχει ήδη γίνει διάσημη. «Έχει πλάκα, γιατί πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις περνάς από σκάνερ μέχρι να συνδυάσει κανείς το πρόσωπό σου με τη φωνή», μας είπε χαρακτηριστικά.

Τελικά, οι ατάκες του έχουν ενοχλήσει τους παίκτες; «Αν και δεν έχω καμία επαφή με τους παίκτες μέχρι σήμερα, δεν έχω ακούσει κάτι αρνητικό. Οι καυστικές ατάκες δεν υπάρχουν για να προκαλέσουν. Είμαι σαν τον τύπο που πάει καλεσμένος σε ένα τραπέζι και σχολιάζει τα πάντα με καλή πρόθεση, αλλά και με προφανή σκοπό να ιντριγκάρει τους άλλους για να σπάσει τον πάγο και να προκαλέσει λίγο γέλιο. Νομίζω ότι σε κάθε παρέα υπάρχει ένας τέτοιος τύπος».

Πάντως, οι γευστικές του προτιμήσεις σίγουρα περιλαμβάνουν μπουγάτσα και τρίγωνα πανοράματος, ενώ μάλλον θα έμενε νηστικός εάν έκανε διακοπές σε κάποιο ψαροχώρι... «Θα ήθελα να πάω σε οποιοδήποτε τραπέζι της Θεσσαλονίκης και θα απέφευγα με κάθε τρόπο ένα τραπέζι στο οποίο θα σέρβιραν ψάρι ? είναι το μόνο φαγητό που δεν τρώω με τίποτα. Μπορώ να ομολογήσω οτιδήποτε υπό την απειλή ότι θα τρέφομαι μόνο με ψάρια!».

Όσο για την επόμενη περίοδο; Θα συνεχίσει να μας αποκαλύπτει τα μυστικά της σωστής μαγειρικής παράλληλα με το θέατρο και το ραδιόφωνο: «Από τον Οκτώβριο θα είμαι ξανά στο Θέατρο Παραμυθίας στον Κεραμεικό, όπου θα συνεχιστεί η παράσταση stand up comedy Αι δύο μονόλογοι, που ανεβάσαμε πέρυσι με τον Σίλα Σεραφείμ. Με ανανεωμένη σύνθεση και περιεχόμενο βέβαια. Στο μεταξύ, θα συνεχίσω τις εκπομπές μου στον Freedom 88,9 κάθε μέρα 4-7 το απόγευμα και το Κάτι ψήνεται μανιωδώς!».