Έσβησε το άστρο της Φάρα Φόουσετ

26.06.2009
Την Πέμπτη, 25 Ιουνίου στις 9:28 το πρωί, τοπική ώρα ο ξανθός "Άγγελος του Τσάρλι" πέταξε στον ουρανό. Η Φάρα Φόουσετ (Farrah Fawcett), η ηθοποιός που αποτέλεσε πρότυπο ομορφιάς για μια ολόκληρη γενιά και φώτισε με τη λάμψη της τη δεκαετία του '70, έχασε την πολύχρονη μάχη της με τον καρκίνο στο παχύ έντερο.

Την Πέμπτη, 25 Ιουνίου στις 9:28 το πρωί, τοπική ώρα ο ξανθός "Άγγελος του Τσάρλι" πέταξε στον ουρανό. Η Φάρα Φόουσετ (Farrah Fawcett), η ηθοποιός που αποτέλεσε πρότυπο ομορφιάς για μια ολόκληρη γενιά και φώτισε με τη λάμψη της τη δεκαετία του '70, έχασε την πολύχρονη μάχη της με τον καρκίνο στο παχύ έντερο.

Η 62χρονη ηθοποιός ξεψύχησε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, περιστοιχισμένη από την οικογένεια και τους φίλους της.

Η τελευταία της επιθυμία ήταν να παντρευτεί τον εδώ και 27 χρόνια σύντροφο της, Ράιαν Ο'Νιλ (Ryan O'Neal), με τον οποίο είχαν αποκτήσει ένα γιο. Δεν πρόλαβε όμως να εκπληρωθεί εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης της!

Ο 68χρονος Ο ΄Νηλ που δεν έλειψε λεπτό από το προσκέφαλο της στην διάρκεια των τελευταίων ημερών, εθεάθη να βγαίνει από το νοσοκομείο σήμερα το πρωί, βουρκωμένος. Όταν τον ρώτησαν πως νοιώθει, απάντησε με τρεμάμενη φωνή: "Όχι! Δεν είμαι καλά", και μπαίνοντας στο αυτοκίνητο του, απομακρύνθηκε.

"Μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, η λατρεμένη μας Φάρα έσβησε", ανέφερε η ανακοίνωση που έδωσε στον τύπο ο ηθοποιός: "Στις δύσκολες αυτές ώρες, παίρνουμε κουράγιο από τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε μαζί της και την γενναιότητα με την οποία αντιμετώπισε τον καρκίνο. Έδωσε δύναμη και κουράγιο σε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο!".

Αργότερα, ο Ο'Νιλ δήλωσε στο περιοδικό People: "Έφυγε, πέρασε στην αιωνιότητα. Τώρα είναι μαζί με την μητέρα, την αδερφή της και τον Θεό. Την αγάπησα με όλη μου την καρδιά. Θα μου λείψει πάρα, πάρα, πολύ! Το τελευταίο βράδυ της μιλούσα συνέχεια, αν και δεν είχε συνεχώς της αισθήσεις. Της έλεγα πόσο την αγαπώ. Εκεί που βρίσκεται τώρα είναι καλύτερα!".

Συνεχίζοντας είπε: "Ήταν μαζί με την οικογένεια της όταν πέθανε. Τα μάτια της ήταν ανοιχτά, αλλά δεν είπε τίποτα. Μπορούσες όμως να καταλάβεις από το βλέμμα της ότι μας αναγνώριζε.

Η κηδεία της ηθοποιού θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες, στην καθολική καθεδρική εκκλησία του Λος Άντζελες. "Η Φάρα είχε κουράγιο, δύναμη και πίστη. Ξεκουράζεται πλέον μαζί με τους πραγματικούς αγγέλους", δήλωσε η συμπρωταγωνίστρια της στους "Αγγέλους του Τσάρλι", Ζακλίν Σμίθ (Jaclyn Smith).

H Φάρα πέθανε μία ώρα μετά την υποχρεωτική παρουσία του 24χρονου γιου της Ρέντμοντ (Redmond), ενώπιον του δικαστή για την υπόθεση ναρκωτικών για την οποία παρακολουθεί υποχρεωτικό πρόγραμμα απεξάρτησης. Λόγω της κρίσιμης κατάστασης της μητέρας του, δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί στις 9 το πρωί και πήρε αναβολή για τις 1.30 το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Ακόμη δεν είναι γνωστό αν θα του δοθεί άδεια αποφυλάκισης για να παρακολουθήσει την κηδεία της.

Η Φόουσετ διαγνώστηκε με καρκίνο στο παχύ έντερο το 2006, και υποβλήθηκε σε εγχείρηση για την αφαίρεση όγκου. Ένα χρόνο μετά ανακάλυψε ότι ο καρκίνος επέστρεψε και αποφάσισε να ακολουθήσει μια πρωτοποριακή θεραπεία στην Γερμανία. Γυρίζοντας στην Αμερική όμως, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση στο συκώτι.

Τον περασμένο μήνα η ηθοποιός σταμάτησε κάθε θεραπεία και επέστρεψε στο σπίτι της στο Μαλιμπού. Περισσότεροι από 9 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ, "Η ιστορία της Φάρα" (Farrah's Story) που είχε θέμα τη μάχη της με τον καρκίνο, ενώ οι σκηνές όπου ξυρίζει τα μαλλιά της και υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία έκαναν το γύρω του κόσμου!

Η καριέρα της Φόουσετ εκτοξεύτηκε το 1976 μέσα από την τηλεοπτική σειρά "Οι Άγγελοι του Τσάρλι". Ενώ η θρυλική αφίσα όπου ποζάρει με ένα κόκκινο ολόσωμο μαγιό, που την καθιέρωσε στο μυαλό του ευρύτερου κοινού, πούλησε περισσότερο από ένα εκατομμύρια αντίτυπα.

Η σχέση της Φόουσετ με τον Ο'Νιλ ξεκίνησε το 1982, λίγο μετά την διάλυση του γάμου της με τον ηθοποιό Λι Μέιτζορς (Lee Majors) και πέρασε πολλά σκαμπανεβάσματα μέχρι τον επίσημο χωρισμό τους το 1997 και την τελική επανασύνδεση του τους το 2001.

"Τα τελευταία δύο χρόνια την αγάπησα περισσότερο από ποτέ", είχε δηλώσει πριν ένα μήνα ο Ο'Νιλ, όταν η ασθένεια της Φόουσετ μπήκε στο τελικό στάδιο: "Για να σας πω την αλήθεια, δεν ξέρω τι θα κάνω χωρίς αυτήν".