Πέθανε από καρδιά ο Μάικλ Τζάκσον!

26.06.2009
Η Ποπ μουσική σκηνή έχασε τον Βασιλιά της. Ο Μάικλ Τζάκσον από το απόγευμα της Πέμπτης δεν είναι στη ζωή και συγκλονισμένοι εκατομμύρια θαυμαστές του θρηνούν τον αναπάντεχο χαμό του. Σε ηλικία 50 ετών

Η ποπ μουσική σκηνή έχασε τον βασιλιά της. Ο Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) από το απόγευμα της Πέμπτης δεν είναι στη ζωή και συγκλονισμένοι εκατομμύρια θαυμαστές του θρηνούν τον αναπάντεχο χαμό του.

Σε ηλικία 50 ετών και λίγες μέρες πριν κάνει τη μεγάλη επιστροφή μετά από χρόνια και προσωπικές περιπέτειες με μία σειρά συναυλιών (που τι τραγική ειρωνεία, θα ήταν και οι αποχαιρετιστήριες στο κοινό που επί 30 χρόνια τον λάτρευε σαν Βασιλιά) ο Μάικλ έφυγε από τη ζωή μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη στο σπίτι του στο Μπελ Ερ.

Το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λος Άντζελες, το οποίο βρίσκεται κοντά στην έπαυλη του, κι οι γιατροί επί δύο ολόκληρες ώρες προσπάθησαν να τον επαναφέρουν από το βαθύ κώμα. Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο ιατροδικαστής Φρεντ Κοράλ δήλωσε ότι ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον διαπιστώθηκε στις 2.26 (τοπική ώρα). Η είδηση του θανάτου του έκανε το γύρο του κόσμου, συγκλονίζοντας τους πάντες. Από τις πρώτες κιόλας φήμες, ο κόσμος δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το «είδωλο» τους έδινε μάχη με τη ζωή.

Με το που άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες ειδήσεις για τον θάνατό του, εκατοντάδες θαυμαστές άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι του, ενώ άλλοι άφηναν λουλούδια πάνω στο άστρο του στην οδό της Φήμης (Walk of Fame), όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα αστέρια όλων των διασημοτήτων του Χόλιγουντ.

Ωστόσο λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει λάθος και το συγκεκριμένο άστρο ανήκε στον συνωνόματό του ραδιοφωνικό παραγωγό, Μάικλ Τζάκσον κι όχι στον βασιλιά της Ποπ, του οποίου το άστρο βρίσκεται μπροστά στον κινηματογράφο "Apollo" και δεν ήταν προσβάσιμο, καθώς εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη μία πρεμιέρα.

Ανάλογες εκδηλώσεις αφοσίωσης και λατρείας εκδηλώθηκαν όλες τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, με ανθρώπους που συγκεντρώνονταν σε δρόμους και πλατείες για να ανάψουν ένα κερί και ν' αφήσουν λουλούδια, ποιήματα, μηνύματα και αρκουδάκια στη μνήμη του. Σε κάποιες περιπτώσεις το συγκεντρωμένο πλήθος προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων με αποτέλεσμα την παρέμβαση της αστυνομίας για τη δημιουργία παρακάμψεων.

Λίγους μήνες πριν, είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι ο «Βασιλιάς της Ποπ» έπασχε από καρκίνο του δέρματος, όμως, ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα. Ο ίδιος φαινόταν να βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες φάσεις της ζωής του.

Είχε αφήσει πίσω του τα φαντάσματα με τα οικονομικά προβλήματα και τα σκάνδαλα που τον είχαν φέρει σε δεινή θέση, είχε επιστρέψει στην Αμερική κι ετοίμαζε τη μεγάλη επιστροφή του στη μουσική σκηνή στις 13 Ιουλίου. Μάλιστα, ο κύκλος με τις αποχαιρετιστήριες συναυλίες θα ολοκληρωνόταν στις 10 Μαρτίου, ενώ τα εισιτήρια όλων των εμφανίσεων είχαν εξαντληθεί από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας τους.

Ο Τζάκσον ήθελε η επιστροφή αυτή να είναι αντάξια του ονόματος και της ιστορίας τους. Να δικαιολογεί τον τίτλο του «Βασιλιά της Ποπ» και κυρίως με την εμφάνιση του να ικανοποιήσει τα εκατομμύρια θαυμαστών, που με μεγάλη αγωνία και λαχτάρα περίμεναν να τον δουν ξανά πάνω στη σκηνή, να κάνει τις μοναδικές χορευτικές φιγούρες.

Μάλιστα, έκανε εντατική γυμναστική με τον προσωπικό του trainer προκειμένου να είναι έτοιμος και όπως ακούγεται δεν αποκλείεται η ανακοπή καρδιάς να οφείλεται κατά ένα μέρος και στις εντατικές πρόβες, που καταπόνησαν τον οργανισμό του. Εξάλλου, οι πρώτες φήμες για τα αίτια θανάτου έχουν κιόλας κυκλοφορήσει, αλλά την οριστική απάντηση του λόγου που ο «βασιλιάς» έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας... ακέφαλο το βασίλειο της Ποπ, θα την δώσει η ιατροδικαστική εξέταση. Μέχρι, τότε οι θαυμαστές του θρηνούν τον πρόωρο χαμό του...