Ένοχος ομολόγησε ο Κρις Μπράουν!

23.06.2009
Στην πολυαναμενόμενη δίκη για τον ξυλοδαρμό της Ριάνα (Rihanna), που διεξήχθη χτες, Δευτέρα, 22 Ιουνίου, ο Κρις Μπράουν (Chris Brown), κατάφερε να αποφύγει τη φυλάκιση και τον εξευτελισμό με έναν έντεχνο νομικό ελιγμό.

Στην πολυαναμενόμενη δίκη για τον ξυλοδαρμό της Ριάνα (Rihanna), που διεξήχθη χτες, Δευτέρα, 22 Ιουνίου, ο Κρις Μπράουν (Chris Brown), κατάφερε να αποφύγει τη φυλάκιση και τον εξευτελισμό με έναν έντεχνο νομικό ελιγμό.

Παρότι στην πρώτη ακρόαση για την υπόθεση, ο νεαρός τραγουδιστής είχε υποστηρίξει την αθωότητά του, αυτή τη φορά παραδέχτηκε την ενοχή του για τον ξυλοδαρμό της πρώην φίλης του, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να ορίσει ασφαλιστικά μέτρα και για τους δύο και να επιβάλει στον Μπράουν υποχρεωτική κοινωνική εργασία.

Η ομολογία του σημαίνει ότι θα υποστεί σημαντικούς περιορισμούς, καθώς θα βρίσκεται υπό αστυνομική επιτήρηση, ενώ η απόφαση του δικαστή βάζει τέλος σε κάθε ενδεχόμενη διαπραγμάτευση με την ποπ σταρ.

Η παραδοχή της ενοχής του Μπράουν έγινε πριν αρχίσει η ακροαματική διαδικασία, η οποία όλοι περίμεναν ότι θα αποκάλυπτε ενοχλητικές λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή των δύο αντιδίκων, αφού η Ριάνα είχε δεχτεί να καταθέσει εναντίον του πρώην της.

Για να αποφύγει την ενδεχόμενη διαπόμπευση αλλά και τη φυλάκιση, ο Μπράουν προέβη στην ομολογία της ενοχής του, παρότι γνώριζε ότι έτσι θα τεθεί υπό αστυνομική επιτήρηση και θα υποχρεωθεί σε κοινωνική εργασία για έξι μήνες, καθώς το δικαστήριο θα ήταν πιο επιεικές.

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Μαρκ Γκεράγκος (Mark Geragos) είπε ότι η ομολογία αντανακλά το γεγονός ότι ο πελάτης του νιώθει υπεύθυνος για τις πράξεις του, οι οποίες, σύμφωνα με την αστυνομία περιλαμβάνουν το γρονθοκόπημα, τον στραγγαλισμό και το δάγκωμα της Ριάνα, στον ερωτικό καυγά που ξέσπασε μεταξύ τους, στις 8 Φεβρουαρίου.

Μετά την αποχώρηση του Μπράουν, η Ριάνα μπήκε στη δικαστική αίθουσα για να ακούσει την ετυμηγορία της προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, Πατρίτσια Σνεγκ (Patricia Schnegg) που εξήγησε στην τραγουδίστρια από τα Μπαρμπάντος ότι είχε διατάξει ασφαλιστικά μέτρα. Η Ριάνα δεν είχε ζητήσει κάτι τέτοιο, αλλά η δικαστής αποφάσισε να επιβάλει και στους δύο να διατηρούν υποχρεωτικά απόσταση τουλάχιστον 45 μέτρων μεταξύ τους, με εξαίρεση τις περιπτώσεις επαγγελματικών εκδηλώσεων, όπου η απόσταση μπορεί να περιοριστεί στα 9 μέτρα.

Η δικαστής τόνισε στη Ριάνα ότι αυτός ο περιορισμός ισχύει και για τους δύο και ότι οφείλει να τον τηρεί και να μην πλησιάζει τον Μπράουν περισσότερο απ' ότι της έχει επιτραπεί.

"Αυτό το παιδί δεν είχε μπλέξει ξανά στο παρελθόν", είπε ο Γκεράγκος μετά την ακρόαση: "Βλέπει την κατάσταση σαν μια ευκαιρία για να περάσει το μήνυμα στον κόσμο ότι η ενδοοικογενειακή βία δεν είναι αποδεκτή. Θέλει να ξαναβάλει τη ζωή του στο σωστό δρόμο".

Η ποινή θα επιβληθεί επισήμως στον Μπράουν στις 5 Αυγούστου. Η Σνεγκ δέχτηκε μεν την ομολογία του Μπράουν, αλλά ήταν επιφυλακτική γιατί ο κατηγορούμενος δεν είναι μόνιμος κάτοικος της Καλιφόρνια και μπορεί να του επιτραπεί να εκτίσει την ποινή του στην γενέτειρα του, Βιρτζίνια, όπου οι ποινές είναι πιο ελαστικές.

Όπως εξήγησε η ίδια, δεν θα ήθελε να τον δει να προσφέρει κοινωνική εργασία σε εκκλησίες και σε κέντρα υποδοχής αστέγων, αλλά να λερώσει πραγματικά τα χέρια του με κάτι ανάλογο με αυτό που θα έκανε στην Καλιφόρνια, όπως ο καθαρισμός των γκράφιτι και η συλλογή σκουπιδιών. Η πρόεδρος του δικαστηρίου διευκρίνισε επίσης ότι σε κάθε περίπτωση, ο Μπράουν πρέπει να επιστρέφει στην Καλιφόρνια κάθε τρεις μήνες για να παρακολουθεί συμβουλευτικές συνεδρίες για την οικογενειακή βία.

Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Λος Άντζελες, Σάντι Γκίμπονς (Sandy Gibbons) είπε ότι η ποινή του δικαστηρίου είναι ανάλογη με αυτές που συνήθως επιβάλλονται για αντίστοιχα εγκλήματα, σε όσους δεν έχουν προηγούμενα με τον νόμο.

Ο Μπράουν μιλούσε σιγανά σε όλη τη διάρκεια της ακρόασης και είπε στην δικαστή ότι αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα της ομολογίας του. "Θεωρώ αξιέπαινο ότι αναλαμβάνεις την ευθύνη της συμπεριφοράς σου", του είπε η Σνεγκ: "Ελπίζω οι όροι και οι συνθήκες της αστυνομικής επιτήρησης να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα".

Η Ριάνα ήταν επίσης πολύ σύντομη. Είπε στη δικαστή ότι καταλαβαίνει τους όρους των ασφαλιστικών μέτρων και ότι, μετά την επίσημη καταδίκη του Μπράουν, ίσως ζητήσει την χαλάρωση τους.

Η 21χρονη τραγουδίστρια έχει ηχογραφήσει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του 2007, με το άλμπουμ "Umbrella", ενώ έχει σημειώσει πολύ υψηλές επιδόσεις και με άλλες ερμηνείες της. Τα όμορφα χαρακτηριστικά της, της έχουν εξασφαλίσει πολλά εξώφυλλα σε περιοδικά και ένα αποκλειστικό συμβόλαιο για την εκπροσώπηση των καλλυντικών Cover Girl.

Η συμφωνία δίνει τέλος στην υπόθεση που απασχόλησε με ζήλο τα μέσα ενημέρωσης τους τελευταίους μήνες και απαλλάσσει τον Μπράουν από τον κατατρεγμό που υπέστη μετά το συμβάν, καθώς τα τραγούδια του είχαν εξοστρακιστεί από τις λίστες των ραδιοφωνικών σταθμών και είχε χάσει πολλά συμβόλαια με εταιρείες που διαφήμιζε τα προϊόντα τους.

Ο πρώην άμεμπτος 20χρονος τραγουδιστής έχει πλέον στιγματιστεί ανεξίτηλα. Η πρώτη του επιτυχία ήρθε το 2005, με το "Run It", ενώ έχει κερδίσει μια υποψηφιότητα για Γκράμι με το "No Air" και έχει αναγνωριστεί ως ο πιο εμπορικός τραγουδιστής για το 2008.

Ακόμη και μετά την χτεσινή ακρόαση, οι δικηγόροι του Μπράουν και της Ριάνα, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη σχέση των πελατών τους. Μετά από ένα σύντομο διάστημα αποχής από τη δημοσιότητα, οι δυο τους κυκλοφορούν όλο και πιο συχνά σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως στην κοινή τους εμφάνιση στον τελικό του NBA, ανέμεσα στους Ορλάντο Μάτζικ και τους Λος Άντζελες Λέικερς. Ωστόσο, κανένας τους δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει την κατάσταση και να συνεχίσει να κάνει μουσική όπως πριν, ενώ κανείς δεν ξέρει πώς θα τα καταφέρουν στο μέλλον.

Τουλάχιστον για τον Μπράουν, η πρακτική εφαρμογή της ποινής του θα του στοιχίσει σημαντική ελευθερία κινήσεων, καθώς θα είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται στην αστυνομία αρκετές φορές την εβδομάδα κι αυτό θα δημιουργήσει συγκρούσεις με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του.