Κατερίνα Καραβάτου: "Ναι, o έρωτας μου πάει"!

22.06.2009
Αναμφισβήτητα είναι ένα από τα πρόσωπα της επικαιρότητας. Όλες αυτές τις ημέρες ακούγονται πολλά και διάφορα τόσο για τα επαγγελματικά της όσο και για τα προσωπικά της, αφού ο... έρωτας της πάει πολύ!

Από τη ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Αναμφισβήτητα είναι ένα από τα πρόσωπα της επικαιρότητας. Όλες αυτές τις ημέρες ακούγονται πολλά και διάφορα τόσο για τα επαγγελματικά της όσο και για τα προσωπικά της, αφού ο... έρωτας της πάει πολύ! Έτσι, εμείς από το να ασχολούμαστε μόνο με τις φήμες είπαμε να μιλήσουμε μαζί της σε μια κουβέντα από καρδιάς.

Μία ακόμα τηλεοπτική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Έμεινες ευχαριστημένη από τη φετινή σου παρουσία;

«Αν μείνει κάποιος ευχαριστημένος από τον εαυτό του, σταματάει να προσπαθεί, οπότε δεν μπορώ να σου πω πως έμεινα ευχαριστημένη. Ήταν, όμως, εποικοδομητικό κάθε δευτερόλεπτο που ήμουν στον αέρα. Σίγουρα καθημερινά κατέβαλλα ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Έδωσα στην εκπομπή ό,τι καλύτερο μπορούσα. Δεν φοβάμαι τη δουλειά. Πέφτω με τα μούτρα. Αυτή η χρονιά σίγουρα δεν ήταν ίδια με τις προηγούμενες... είχε σημαντικές διαφορές για μένα».

Ποιες ήταν αυτές οι διαφορές;

«Η φετινή σεζόν διέφερε σε τρία σημεία. Πρώτον, υπήρξε αλλαγή συνεργατών μπροστά από τις κάμερες και έπρεπε να προσπαθήσουμε για να δέσουμε μεταξύ μας και να γίνουμε μια ομάδα. Δεύτερον, η εκπομπή άλλαξε θεματικό προσανατολισμό, βάζοντας στόχο περισσότερο τα νεανικά κοινά, τα κοινά των 15-44 ετών, και, τρίτον, υπήρξε και μια διαφοροποίηση στην ώρα μετάδοσης, λόγω των αναγκών του καναλιού».

Όταν ξεκινούσες πριν από 5 χρόνια από τη Θεσσαλονίκη για να έρθεις στην Αθήνα, φανταζόσουν πως θα τα κατάφερνες;

«Πλάκα μου κάνεις; Πώς να το φανταζόμουν; Ήμουν κι εγώ και τα παιδιά που κατεβήκαμε παρέα από τη Θεσσαλονίκη τόσο εκτός κυκλώματος, δεν ξέραμε κανέναν, ήρθε η τηλεόραση στη ζωή μας από το πουθενά, που όχι μόνο δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι θα κατέβαινα στην Αθήνα, αλλά ούτε φυσικά ότι θα τα κατάφερνα και 5 χρόνια μετά θα ήμασταν ακόμα εδώ και θα τα λέγαμε. Όλο το σκηνικό και η ευκαιρία που μας παρουσιάστηκε ήταν ιδανικά. Φάνταζε στα μάτια μου "too good to be true". Ευτυχώς, όμως, η ευκαιρία αυτή ήταν ιδανική αλλά και αληθινή».

Τώρα, 5 χρόνια μετά, θεωρείς τον εαυτό σου τηλεοπτικό πρόσωπο; Πως η τηλεόραση είναι η δουλειά σου;

«Ναι, από τη στιγμή που όλη μέρα δουλεύω στην τηλεόραση και από τα χρήματα που παίρνω ζω κιόλας, ναι, η τηλεόραση είναι η δουλειά μου και, ναι, από την επαγγελματική και μόνο έννοια του πράγματος θεωρώ πως είμαι ένα τηλεοπτικό πρόσωπο».

Φέτος η AGB σας ζόρισε αρκετά. Όταν τα ποσοστά τηλεθέασης της εκπομπής δεν ήταν αυτά που έπρεπε, προβληματίστηκες;

«Δεν θα σου πω ψέματα, ούτε θα σ’ το παίξω υπεράνω. Είναι δυνατόν να μην προβληματίστηκα; Όμως, άσχετα αν δεν το λέγαμε, για αυτές τις αναταράξεις που θα δεχόταν το "Κους κους" στους πίνακες τηλεθέασης ήμασταν προετοιμασμένοι, γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις τρεις πολύ σημαντικές αλλαγές που έγιναν, τις οποίες σου ανέφερα πιο πάνω».

Τελικά, πιστεύεις ότι το «Κους κους» έχει κάνει καλή διαδρομή τη σεζόν 2008-2009;

«Ναι, το πιστεύω αυτό. Σε μια πολύ δύσκολη χρονιά το "Κους κους" στάθηκε στο ύψος του, αποδείχθηκε πως έχει στήσει μια σταθερή μεσημεριανή σχέση με τον κόσμο, η οποία αντέχει και στις... αναταράξεις. (Γέλια.) Είμαστε χαρούμενοι, γιατί στα κοινά 15-44, τα οποία μας ζήτησε το κανάλι να βάλουμε στόχο, έχουμε άνοδο τρεις ολόκληρες μονάδες».

Ασχολείσαι με τα νούμερα; Παρακολουθείς φανατικά τα ποσοστά τηλεθέασης;

«Σαφέστατα. Ασχολούμαι κάθε πρωί που πηγαίνω στο κανάλι. Καλώς ή κακώς, κρινόμαστε από αυτά κι έτσι τα χρησιμοποιώ σαν προϊόν της δουλειάς μου».

Άλλωστε, με τα ποσοστά τηλεθέασης ασχολείστε και στον αέρα...

«Βέβαια».

Ξέρεις, πολλοί υποστηρίζουν πως σκόπιμα δεν συμπεριλαμβάνεται και τις επιδόσεις του «Κους κους», ώστε, αν δεν είναι τόσο... ανεβασμένες, να μην είστε υποχρεωμένοι να τις λέτε στον αέρα.

«Κοίταξε, στην αρχή προβληματιστήκαμε σε σχέση με αυτό που λες. Όμως, στην πορεία αποφασίσαμε καθημερινά να μη συμπεριλαμβάνουμε στους πίνακες τηλεθέασης που παρουσιάζουμε την εκπομπή για λόγους τακτ. Δεν το βρήκαμε και τόσο σικ να ασχολούμαστε μ’ εμάς. Να σου πω κάτι; Εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να αναφέρουμε και τις δικές μας επιδόσεις, πιστεύω πως θα είχε πλάκα. Αλλά δεν το βρίσκουμε δεοντολογικά σωστό».

Το κανάλι σε έχει δοκιμάσει και σε βραδινά πρότζεκτ. και φαίνεται ότι τα έχεις καταφέρει μια χαρά. Δεν μπαίνεις στον πειρασμό να κάνεις και κάτι άλλο;

«Κοίταξε, η αλήθεια είναι πως πράγματι ο σταθμός μού έχει δώσει πολύ καλά πρότζεκτ να παρουσιάσω. Με έχει εμπιστευτεί και με έχει τιμήσει με την προτίμησή του και, φυσικά, κι εγώ θέλω να κάνω κάποια άλλα πράγματα. Όμως, είμαι ο τύπος του σιγά σιγά, του σκαλί σκαλί. Δεν θέλω να βιάζομαι. Από την άλλη, σέβομαι και τις ανάγκες και τα "θέλω" του καναλιού μου. Δεν μπορώ να πω ότι μου "τελείωσε" το "Κους κους". Θα ήταν αχαριστία».

Δεν είναι κακό να νιώσεις πως το «Κους κους» έκανε τον κύκλο του.

«Έχεις δίκιο. Απλώς δεν νιώθω πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Δεν νιώθω πως έκλεισε ο κύκλος του "Κους κους". Θα γίνει και το επόμενο βήμα, αλλά θέλω να γίνει όταν έρθει η ώρα».

Έχει ακουστεί πως ήδη έχεις συζητήσει με τη διοίκηση του Alpha, πως ήδη έχεις υπογράψει το νέο σου συμβόλαιο.

«Όχι, δεν έχω υπογράψει ακόμα το νέο μου συμβόλαιο, δεν έχω συναντηθεί με τη διοίκηση. Κάναμε ένα αρχικό ραντεβού πριν από δύο μήνες περίπου, είπαμε κάποια πρώτα πράγματα και έχει μείνει για την ώρα εκεί το θέμα».

Λέγεται πως το κανάλι θέλει να σε τοποθετήσει από τον Οκτώβριο σε ένα πρωινό lifestyle μαγκαζίνο. Αληθεύει;

«Το έχω διαβάσει κι αυτό που λες, αλλά τι να σου πω; Εγώ δεν έχω δεχτεί καμία τέτοια πρόταση, δεν ξέρω τίποτα τέτοιο».

Πριν από δύο μήνες, που έκανες κάποια πρώτη συζήτηση με τους ανθρώπους του Alpha, τι σου είπαν πως θα ήθελαν;

«Μου είπαν πως θα ήθελαν να συνεχίσουμε με το "Κους κους". Τι να σου πω, βρε Νάνσυ μου, εγώ αυτά ξέρω, αυτά σου λέω (Γέλια.)».

Έχεις καταφέρει να φυλάξεις καλά την Κατερίνα;

«Σίγουρα. Δεν είμαι 18 χρονών που το βιώνω όλο αυτό. Ξέρω πολύ καλά τι μου συμβαίνει και έχω και την προίκα από την οικογένειά μου, που δεν μου επιτρέπει να χάσω τον εαυτό μου, ούτε να μη σέβομαι τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι. Με έχουν μάθει να είμαι αξιοπρεπής και πιστεύω πως έχω δείξει μια αξιοπρεπή στάση στο χώρο».

Δηλαδή, κοιμάσαι ήσυχη τα βράδια; Έχεις ήσυχη τη συνείδησή σου;

«Ναι, κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια, και σ’ το λέω με το χέρι στην καρδιά».

Πάντως, ο έρωτας σου πάει και σου φαίνεται...

«Δεν ξέρω αν μου φαίνεται, το σίγουρο όμως είναι ότι μου πάει (Γέλια.)».

Είναι άγριο σπορ να είσαι μόνη σου...

«Όντως είναι άγριο και δύσκολο σπορ να είσαι μόνη σου. Όλα χρειάζονται στη ζωή για να μπορέσεις να έχεις μια ισορροπία. Κανείς δεν υποστηρίζει το αντίθετο».

Είσαι αυστηρός κριτής του εαυτού σου;

«Αυτομαστιγώνομαι εντελώς! (Γέλια.) Ναι, είμαι αυστηρός κριτής του εαυτού μου. Εξακολουθώ ακόμα να γράφω τις εκπομπές και τις βλέπω για να μπορώ να έχω εικόνα και να καταλαβαίνω τι κάνω σωστά και τι όχι. Έχω βέβαια και τη μαμά μου, η οποία με παρακολουθεί και μου λέει τα λάθη μου. Κυρίως δε τα? συντακτικά (Γέλια.)».

Φέτος έγινε πολύς λόγος και για τη σχέση του «Κους κους» με τη Ρούλα Κορομηλά, που είναι η υπεύθυνη της εκπομπής. Για μαραθώνιες συσκέψεις, φωνές, εντάσεις... Τι ήταν αλήθεια απ’ όλα αυτά;

«Η κυρία Κορομηλά, όπως είπες, είναι η υπεύθυνη της εκπομπής μας, μας προσέχει, μας παρακολουθεί, ενημερώνεται από την αρχισυντάκτριά μας, μας συμβουλεύει, μας λέει τη γνώμη της και, όταν πιστεύει πως κάπου υπάρχει λάθος, ναι, έχει συμβεί να υπάρξει και ένταση. Φυσιολογικό είναι. Η κυρία Κορομηλά έχει μεγάλη τηλεοπτική προίκα, βλέπει πράγματα που δεν μπορούμε να δούμε εμείς και μας έχει βοηθήσει πολύ. Έχει βοηθήσει πολύ κι εμένα προσωπικά να γίνω καλύτερη».

Φέτος όμως ήρθε ξανά και ο έρωτας...

«Το ξέρεις καλά πως δεν μ’ αρέσει να μιλάω καθόλου για τα προσωπικά μου. Γιατί μου το κάνεις αυτό; (Γέλια.)».

Ξέρω, βρε παιδί μου, πως έπειτα από μια πολύ δύσκολη περίοδο ήρθε στη ζωή σου ο Κρατερός Κατσούλης και σε έχει κάνει να λάμπεις πάλι. Το μόνο που θέλω είναι να μου πεις αν είσαι καλά.

«Ναι, είμαι πολύ καλά. Δεν μπορώ να σου πω ψέματα».