Η Σούζαν Μπόιλ διακόπτει την περιοδεία

15.06.2009
Σύμφωνα με ανακοίνωση ενός εκπροσώπου του σώου, η τραγουδίστρια-φαινόμενο του "Βρετανία Έχεις Ταλέντο", αποσύρθηκε από την περιοδεία κατόπιν συστάσεων των γιατρών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση ενός εκπροσώπου του σώου, η τραγουδίστρια-φαινόμενο του "Βρετανία Έχεις Ταλέντο", αποσύρθηκε από την περιοδεία κατόπιν συστάσεων των γιατρών.

Η Σούζαν Μπόιλ (Susan Boyle) κέρδισε και πάλι την αποθέωση του κοινού στις εμφανίσεις της στο Μπέρμινγκχαμ και το Σέφιλντ, και αναμένονταν να τραγουδήσει στην πρωινή και την απογευματινή παράσταση που δόθηκε στο στάδιο Evening News του Μάντσεστερ, χτες, Κυριακή, αλλά δεν βγήκε στη σκηνή, καθώς οι γιατροί της σύστησαν να αναπαυτεί.

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν η 48χρονη τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στον αποψινό σταθμό της περιοδείας, στη Γλασκόβη, αλλά όλοι ελπίζουν ότι θα τα καταφέρει τουλάχιστον αύριο, στο Εδιμβούργο.

Μόλις πριν δύο εβδομάδες η σκωτσέζα φιναλίστ είχε νοσηλευτεί σε ιδιωτική νευρολογική κλινική, εξαιτίας ψυχικής εξάντλησης και οι συγγενείς της λένε ότι της είναι πολύ δύσκολο να δεχτεί την τεράστια πίεση που δέχεται από το ενδιαφέρον του κοινού. Οι θαυμαστές της στο Μάντσεστερ είπαν ότι απογοητεύτηκαν πολύ, αλλά ότι της εύχονται γρήγορη ανάρρωση.

Ωστόσο, η απόσυρση της Μπόιλ από την περιοδεία συνδέεται με την εκτίμηση των ειδικών ότι θα μπορούσε να κερδίζει 8.000 λίρες το λεπτό για κάθε ζωντανή της εμφάνιση, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της προς την εκπομπή. Σύμφωνα με κάποιες φήμες, έχει ήδη κλείσει κάποιες εμφανίσεις διάρκειας δώδεκα λεπτών, προς 100.000 λίρες τη μία. Οι αμοιβές αυτές θα προστεθούν στο συμβόλαιο των 8 εκατομμυρίων λιρών που ετοιμάζεται να υπογράψει με τον παραγωγό και κριτή του σόου, Σάιμον Κάουελ (Simon Cowell).

Σύμφωνα με πηγή του περιβάλλοντός της: "Είναι η μεγαλύτερη σταρ που βγήκε από το 'Βρετανία Έχεις Ταλέντο', γι' αυτό και οι αμοιβή της είναι τόσο υψηλή. Αυτές οι αμοιβές σημαίνουν ότι θα χρειαστεί μόνο δέκα εμφανίσεις για να κερδίσει ένα εκατομμύριο λίρες, κάτι πρωτοφανές για νικητή σε ριάλιτι.

Με εξαίρεση ένα στιγμιαίο κόμπιασμα στην ερμηνεία του "Memory" από το μιούζικαλ "Cats" στην τρίτη εμφάνιση της, στο Σέφιλντ, η Μπόιλ κατάφερε να συγκινήσει γι' ακόμη μια φορά το κοινό στις ζωντανές εμφανίσεις της στο πλαίσιο της περιοδείας, πριν καλά, καλά περάσει μια εβδομάδα από την έξοδο της απ' την κλινική.

Πριν αρχίσει να τραγουδάει, η Μπόιλ έστειλε συμβολικά φιλιά στο κοινό, ενώ έκλεισε την εμφάνισή της με μια αξιοπρεπή υπόκλιση. "Όλοι αγωνιούσαν αν θα τα καταφέρει", είπε ένας από τους τεχνικούς: "Αλλά φαίνονταν να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της και η φωνή της ήταν εκπληκτική. Δεν έμοιαζε καθόλου με κάποιον που μόλις έχει πάρει εξιτήριο από νευρολογική κλινική".