Ιατροδικαστής: "Δεν αυτοκτόνησε ο Κάρανταϊν"

12.06.2009
Ο κορυφαίος ιατροδικαστής που προσέλαβε η οικογένεια του ηθοποιού Ντέιβιντ Κάρανταϊν απεφάνθη ότι ο πρωταγωνιστής του "Kill Bill" δεν προέβη σε αυτοκτονία, αλλά επιφυλάχθηκε ως προς τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Ο κορυφαίος ιατροδικαστής που προσέλαβε η οικογένεια του ηθοποιού Ντέιβιντ Κάρανταϊν απεφάνθη ότι ο πρωταγωνιστής του "Kill Bill" δεν προέβη σε αυτοκτονία, αλλά επιφυλάχθηκε ως προς τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Ο ιατροδικαστής-παθολόγος, Μάικλ Μπάντεν (Michael Baden) είπε ότι οι αρχικές έρευνες για τον θάνατο του 72χρονου ηθοποιού, που βρέθηκε κρεμασμένος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου της Μπανγκόκ την περασμένη εβδομάδα, δείχνουν ότι δεν προκάλεσε ο ίδιος τον θάνατό του.

"Τα ευρήματα της νεκροψίας και τα τεκμήρια που είναι διαθέσιμα μέχρι στιγμής δείχνουν ότι ο θάνατος του κυρίου Κάρανταϊν δεν ήταν αποτέλεσμα αυτοκτονίας", έλεγε η δήλωση του Μπάντεν που δημοσιεύτηκε από τους εκπροσώπους της οικογένειας του Κάρανταϊν.

"Ωστόσο, για να φτάσουμε σε ένα τελικό συμπέρασμα σχετικά με τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του θανάτου, πρέπει να περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες από την Ταϊλάνδη, σχετικά με το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός, αλλά και με τις εγκληματολογικές και τοξικολογικές αναλύσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη", κατέληγε η δήλωση.

Ο Μπάντεν, που έβγαλε αυτό το συμπέρασμά μετά τη δεύτερη νεκροψία που έκανε στον Κάρανταϊν, έχει γνωμοδοτήσει σε πολλές δίκες για δολοφονίες ως μάρτυρας υπεράσπισης διάσημων αμερικανών, όπως του ποδοσφαιριστή, Ο.Τζ. Σίμπσον και του μουσικού παραγωγού Φιλ Σπέκτορ.

Χρέη εκπροσώπων της οικογένειας Κάρανταϊν εκτελούν τα αδέλφια του Ντέιβιντ, Κιθ (Keith) και Ρόμπερτ (Robert) που έδωσαν χτες αποκλειστική συνέντευξη τύπου σε δημοσιογράφους του Associated Press σε ξενοδοχείο του Λος Άντζελες. Ο καθένας τους διάβασε ένα μέρος από το πόρισμα του Μπάντεν και στη συνέχεια ευχαρίστησε ξεχωριστά για την υποστήριξη του κόσμου, αλλά και τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής της οικογένειας.

"Πρώτον θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους για τις εγκάρδιες εκφράσεις αγάπης και συμπαράστασης σε ό,τι περνάμε. Είναι μια τεράστια απώλεια για την οικογένεια μας και εκτιμούμε βαθύτατα την συμπαράσταση που εισπράττουμε απ' όλο τον κόσμο. Θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και στην αστυνομία της Μπανγκόκ, για την υποστήριξη και τη συνεργασία τους, όπως και στο κράτος των ΗΠΑ για τη βοήθειά του", είπε ο Κιθ Κάρανταϊν.

Παράλληλα ο Ρόμπερτ Κάρανταϊν ζήτησε από το κοινό και τον τύπο να κάνουν υπομονή και να τους επιτρέψουν να πενθήσουν αξιοπρεπώς: "Μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη παρακαλούμε να μας επιτρέψετε να κηδέψουμε τον αγαπημένο μας αδελφό, σύζυγο, πατέρα, παππού και προπάππου, ώστε να αναπαυθεί εν ειρήνη και αξιοπρέπεια".

Η εκπρόσωποι της οικογένειας δεν αποκάλυψαν πού βρίσκεται η σορός, ούτε έδωσαν πληροφορίες σχετικά με την κηδεία του αδελφού τους, ενώ δεν δέχτηκαν καμιά ερώτηση μετά την ανάγνωση των γραπτών δηλώσεών τους.

Το μυστήριο για τις συνθήκες του θανάτου του θρυλικού πρωταγωνιστή του "Κουνγκ Φου", που βρέθηκε κρεμασμένος γυμνός στην ντουλάπα, με ένα σκοινί γύρω από τον λαιμό, τα χέρια και το πέος του, από μια καμαριέρα, στις 4 Ιουνίου έχει πυροδοτήσει διάφορες υποθέσεις, που ξεκινούν με το σενάριο της αυτοκτονίας και φτάνουν μέχρι την πλεκτάνη.

Οι πιο πιθανή εξήγηση απ' όλες φαίνεται να είναι η ασφυξία κατά τη διάρκεια αυτο-ερωτικής πράξης. Αλλά, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Ταϊλάνδης, στις 5 του μήνα, μέχρι να βγουν τα τελικά αποτελέσματα των ερευνών θα περάσουν άλλες τρεις εβδομάδες.

Ο Κιθ Κάρανταϊν ζήτησε από το FBI να συμμετάσχει στις έρευνες, αλλά η αστυνομία της Ταϊλάνδης επέτρεψε μόνο την διακριτική εποπτεία τους. Το FBI από την πλευρά του είπε ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί ενεργά στην υπόθεση, αλλά ότι, ούτως ή άλλως συνεργάζεται στενά με τις αρχές της χώρας μέσω τον τοπικών πρακτόρων του.