Η ιδιαίτερη κηδεία του Ντέιβιντ Κάρανταϊν

15.06.2009
Τετρακόσιοι φίλοι και συγγενείς, είπαν το "τελευταίο αντίο" στον Ντέιβιντ Κάρανταϊν(David Carradine), που κηδεύτηκε το Σάββατο 13 Ιουνίου στο Λος-Άντζελες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τετρακόσιοι φίλοι και συγγενείς, είπαν το τελευταίο αντίο στον Ντέιβιντ Κάρανταϊν (David Carradine), που κηδεύτηκε το Σάββατο 13 Ιουνίου στο Λος-Άντζελες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η οικογένεια του 72χρονου ηθοποιού, με δήλωση που εξέδωσε την περασμένη Τρίτη ζητούσε από τον τύπο να την αφήσουν να πενθήσει αξιοπρεπώς. Παρόλα αυτά υπήρχε μια μικρή ομάδα τηλεοπτικών συνεργείων και φωτογράφων, που αψήφησε την παράκληση των συγγενών και περίμενε έξω από το νεκροταφείο ζητώντας δηλώσεις από τους καλεσμένους. Η ασφάλεια όμως επέτρεπε την είσοδο αυστηρά μόνον σε όσους είχαν πρόσκληση και απομάκρυνε τους παπαράτσι.

Πριν από δέκα μέρες ο θρυλικός πρωταγωνιστής του "Κουνγκ Φου" βρέθηκε κρεμασμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στην Ταϊλάνδη. Τόσο η τοπική αστυνομία, όσο και ο ιατροδικαστής που προσέλαβε η οικογένεια το ηθοποιού έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Παράλληλα, οι αρχές της Ταϊλάνδης συνεχίζουν την έρευνα για το θάνατο του.

Αυτό που προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας, την οποία εκπροσωπούν τα αδέλφια του νεκρού, Κιθ και Ρόμπερτ Κάρανταϊν, ήταν τα δημοσιεύματα που αποκάλυπταν τις σεξουαλικές διαστροφές του ηθοποιού, εξαιτίας των οποίων δεν αποκλείεται να έχασε και την ζωή του.

Ανάμεσα στους καλεσμένους που παρακολούθησαν την δίωρη νεκρώσιμη τελετή ήταν αρκετοί ηθοποιοί όπως ο Μάικλ Μάντσεν ( Michael Madsen), η Τζέιν Σέιμουρ (Jane Seymour), ο Τομ Σέλεκ (Tom Selleck), η Ντάριλ Χάνα (Daryl Hannah), η Λούσι Λιού ( Lucy Liu) που έπαιζε μαζί του στο " Kill-Bill", ο Έντουαρντ Τζέιμς Όλμος ( Edward James Olmos), ο Τζέιμς Κρόμγουελ (James Cromwell) και ο Ρομπ Τσέιντερ (Rob Schneider) που κρατούσε ένα καλάθι λουλούδια.

Ο Κάρανταϊν παντρεύτηκε την πέμπτη γυναίκα του Άνι Μπέρμαν ( Αnnie Bierman) το 2004. Έγινε γνωστός την δεκαετία του '70, με την τηλεοπτική σειρά "Κουνγκ Φου", η οποία διακόπηκε μετά από επιτυχημένη παρουσία τριών χρόνων, το 1975, αλλά ξαναγύρισε στην μικρή οθόνη στη δεκαετία του '90 με την ίδια επιτυχία για 60 επεισόδια.

Το 1980 η καριέρα του άρχισε να παρουσιάζει κάμψη συνέχισε όμως να ερευνά την ασιατική φιλοσοφία και τις πολεμικές τέχνες. Η πρόταση του Κουέντιν Ταραντίνο (Quentin Tarantino) για το "Kill-Bill", έφερε το όνομα του και πάλι στο προσκήνιο και η ταινία του χάρισε μια Χρυσή Σφαίρα Β' αντρικού ρόλου.

Μερικοί από τους καλεσμένους στην κηδεία του προσπάθησαν να δώσουν έναν αέρα γουέστερν, φορώντας καουμπόικες μπότες, καπέλα, ινδιάνικα ρούχα και τουρκουάζ κοσμήματα που ήταν το αγαπημένο στυλ του ηθοποιού.

Το εξώφυλλο του προγράμματος που κρατούσαν στα χέρια στους κοσμούσε μια φωτογραφία του Κάρανταϊν χαμογελαστού με σμόκιν. Το φέρετρο έφτασε γύρω στις 3 το μεσημέρι, μέσα σε μια λευκή νεκροφόρα, η οποία συνοδεύονταν από μια ομάδα των περιβόητων "Αγγέλων της Κολάσεως" (Hell's Angels) ? της αντισυμβατικής οργάνωσης μοτοσυκλετιστών με τις Harley Davindson και το σκληρό ύφος.

Η τελετή άρχισε με καθυστέρηση δύο ωρών, γύρω στις πέντε και ολοκληρώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα, με φόντο ένα ρομαντικό ηλιοβασίλεμα ανάμεσα στα σύννεφα. Στο διάστημα αυτό, φίλοι του Κάρανταϊν μοιράστηκαν με τους 400 καλεσμένους τις προσωπικές τους αναμνήσεις απ' τον εκλιπόντα, ενώ προβλήθηκε ένα φωτομοντάζ με τις καλύτερες στιγμές της ζωής του, συνοδευόμενο από μουσική που έπαιξαν τα παιδιά του στο πιάνο και την άρπα. Την εκδήλωση συμπλήρωσαν μουσικές αφιερώσεις που περιλάμβαναν τραγούδια των Βeatles, αλλά και το "Requiem for a Fallen Hero" του Μπετόβεν.

"Ήταν συγκινητική, αλλά ανάλαφρη", είπε ο μεγαλύτερος αδελφός του Κάρανταϊν, Μπρους (Bruce) στο περιοδικό People, αναφερόμενος στην κηδεία: "Δεν κύλησαν πολλά δάκρυα, αλλά ακούστηκαν πολλά γέλια".