Θλίψη για τη μητέρα της

05.06.2009
Δύσκολες μέρες περνάει αυτόν τον καιρό η γνωστή παρουσιάστρια μετά το χαμό της πολυαγαπημένης της μητέρας Νίκης Τυπάλδου, η οποία κηδεύτηκε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Δύσκολες μέρες περνάει αυτόν τον καιρό η γνωστή παρουσιάστρια μετά το χαμό της πολυαγαπημένης της μητέρας Νίκης Τυπάλδου, η οποία κηδεύτηκε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Μέχρι την τελευταία στιγμή η Άννα Δρούζα πίστευε ότι η μητέρα της, που ήταν μια πολύ μαχητική γυναίκα, θα ξεπερνούσε το πρόβλημα και θα νικούσε τον καρκίνο. Μάνα και κόρη ήταν δεμένες μεταξύ τους. Η Άννα λάτρευε τη μητέρα της αλλά και τη θαύμαζε, καθώς ήταν μία από τις πιο γνωστές φωτογράφους και δημοσιογράφους. Ουσιαστικά ήταν το πρότυπό της. Όμως, και η Νίκη Τυπάλδου είχε μεγάλη αδυναμία στην κόρη της και βέβαια στην εγγονούλα της, την Αριάδνη.

Ποια ήταν η Νίκη Τυπάλδου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Σχολή Φωτογραφίας της ΑΚΤΟ. Από το 1972 έως το 1974 έζησε στο Λονδίνο, όπου γνώρισε το φωτογράφο των «Times» Ντον Μακάλεν, από τον οποίο διδάχτηκε περισσότερα πάνω στη φωτογραφία. Έτσι, ξεκίνησε το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ. Από το 1975 έως το 1988 εργάστηκε στο φωτογραφικό τμήμα της Ελληνικής Τηλεόρασης. Φωτογράφισε σημαντικές προσωπικότητες, όπως οι Ανδρέας Παπανδρέου, Γιάννης Τσαρούχης, Γιάννης Ρίτσος, Νίκος Γκάτσος, Γιάννης Μόραλης, Μελίνα Μερκούρη, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις. Το λεύκωμα «Μόνη, μόνος? όλοι μας», που περιλαμβάνει φωτογραφίες από τα ταξίδια της 25άχρονης καριέρας της, προλόγισε ο ίδιος ο Μόραλης, τονίζοντας: «Μ’ αρέσουν πολύ οι φωτογραφίες της!». Συνεργάστηκε με πολλά έντυπα, ενώ ρεπορτάζ της με φωτογραφίες της δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά «Γυναίκα», «Ταχυδρόμος», «Επίκαιρα» και στις εφημερίδες «Καθημερινή» και «Ελευθεροτυπία». Από τις σημαντικότερες δουλειές της ήταν το «Χαίρε, Ισταμπούλ» το 2001, στο πλαίσιο της ελληνοτουρκικής φιλίας και σε συνεργασία με Έλληνες και Τούρκους φωτογράφους. Από το 1988 δημοσιογραφούσε στο περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση».