Τάμα στην Παναγιά της Τήνου

10.06.2009
Είναι μία από τις πιο συμπαθητικές κυρίες της πολιτικής και έχει καταφέρει με το χαρακτήρα της να κερδίσει την αγάπη του κόσμου.

Είναι μία από τις πιο συμπαθητικές κυρίες της πολιτικής και έχει καταφέρει με το χαρακτήρα της να κερδίσει την αγάπη του κόσμου. Έπειτα από μια σκληρή δοκιμασία με την υγεία της και πιστή σε μια υπόσχεση που είχε κάνει στην Παναγία εκείνη την περίοδο η Φώφη Γεννηματά βρέθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Τήνο μαζί με το σύζυγό της Ανδρέα Τσούνη για να εκπληρώσουν το τάμα τους.

Το ζευγάρι κατέφθασε στο νησί το Σάββατο και έμεινε εκεί μέχρι την Κυριακή το βράδυ. Η κυρία Γεννηματά ήθελε πολύ να κάνει αυτό το ταξίδι για να εκπληρώσει την υπόσχεσή της στην Παναγία της Τήνου. Αυτό που έκανε εντύπωση σε όλους ήταν το γεγονός ότι η πολιτικός δεν προκάλεσε με τις κινήσεις της και προσπάθησε η παρουσία της στο νησί να περάσει όσο το δυνατόν απαρατήρητη. Προσκύνησαν με το σύζυγό της στην Παναγία, έκαναν ρομαντικές βόλτες και μίλησαν με όσους τους πλησίαζαν και ήθελαν να τους γνωρίσουν από κοντά. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Φώφη Γεννηματά προτίμησε να ταξιδέψει στην οικονομική θέση και όχι στην πρώτη, όπως συνηθίζουν οι περισσότεροι πολιτικοί, ενισχύοντας έτσι το λαϊκό της προφίλ. Παράλληλα, απέδειξε ότι δεν ζει απομονωμένη στις πολυτέλειες της ζωής ενός πολιτικού. Μάλιστα, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της επιστροφής έγειρε το κεφάλι της στον ώμο του συζύγου της, που την αγκάλιασε τρυφερά και αποκοιμήθηκε, καθώς ένιωθε κουρασμένη.

Κέρδισε τη μάχη...
Ήταν πριν από περίπου δύο χρόνια όταν οι γιατροί έπειτα από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε διέγνωσαν ότι πάσχει από καρκίνο του στήθους, κάτι που και η ίδια μοιράστηκε με τον κόσμο. Η μάχη που έδωσε με την ασθένεια ήταν πολύ σκληρή και χρειάστηκε να δείξει μεγάλη δύναμη για να το ξεπεράσει. Στις δύσκολες ώρες που έζησε είχε δίπλα της το σύζυγό της Ανδρέα Τσούνη, τα τρία της παιδιά, τα αγαπημένα της πρόσωπα αλλά και τον κόσμο, που της έδειξε την αγάπη του, και όλοι τη βοήθησαν να πάρει δύναμη για να βγει τελικά νικήτρια. Πλέον εκείνες οι στιγμές ανήκουν στο παρελθόν και η Φώφη Γεννηματά βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία και κάνει όνειρα για εκείνη και την οικογένειά της.