Από το σανίδι στην Ευρωβουλή

05.06.2009
Φαίνεται πως τα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου δεν ενθουσιάζουν τόσο τους καλλιτέχνες και άλλα λαμπερά πρόσωπα της σόουμπιζ. Διαφορετικά δεν θα ήταν μόλις πέντε όλοι κι όλοι οι καλλιτέχνες υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Φαίνεται πως τα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου δεν ενθουσιάζουν τόσο τους καλλιτέχνες και άλλα λαμπερά πρόσωπα της σόουμπιζ. Διαφορετικά δεν θα ήταν μόλις πέντε όλοι κι όλοι οι καλλιτέχνες υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ δεν έχουν στις λίστες τους κανέναν καλλιτέχνη. Μόλις δύο είναι αυτοί που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, δύο επίσης σε αυτό των Οικολόγων Πράσινων και μόλις ένα στη νεοσύστατη Δράση. Ας δούμε, όμως, αναλυτικότερα ποιοι είναι, αλλά και τι μας λένε για το τόλμημά τους.

Αντώνης Καφετζόπουλος (Οικολόγοι Πράσινοι)
Ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς όλων μας, ο Αντώνης Καφετζόπουλος υποστηρίζει τους Οικολόγους Πράσινους. Πολιτικοποιημένος και με μεστό λόγο, μαχητής στη ζωή, αλλά μαχητής και στην πολιτική εδώ και χρόνια, υπερασπίζεται την άποψή του με σεβασμό προς τον πολίτη. «Είναι μια ευκαιρία να αφυπνιστεί ο κόσμος και να επιλέξει σωστά σε αυτές τις εκλογές τι θα ψηφίσει. Θα προέτρεπα όλους μας να πάμε να ψηφίσουμε, ειδικά αφού πρόκειται για το πρόσωπο της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κάθε ψήφος είναι σημαντική για ένα πιο αισιόδοξο αύριο όλων μας».

Μάνια Παπαδημητρίου (ΣΥΡΙΖΑ)
Η νεαρή ηθοποιός πιστεύει στο συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ και ελπίζει να βοηθήσει με την παρουσία της στην Ευρωβουλή όλους τους Έλληνες. «Δεν μου αρέσει να μιλάω, αλλά να κάνω έργα. Στην περίπτωση που εκλεγώ, σας υπόσχομαι πως θα προσπαθήσω για το καλύτερο της πατρίδας μας».

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Δράση)
Με τη Δράση και με σύνθημα «η δημιουργική αντίδραση» κατεβαίνει ως υποψήφιος στις Ευρωεκλογές ένας ακόμα αγαπημένος ηθοποιός. Καλλιτέχνης με άποψη, γνώσεις και πολιτικό λόγο. Στόχος του είναι μαζί με το δικό του παιδί να μεγαλώσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον και όλα τα υπόλοιπα παιδιά. «Επιδίωξή μου είναι  ένα καλύτερο μέλλον, κυρίως για τα παιδιά μας, που μεγαλώνουν σε συνθήκες τέτοιες που δεν το αξίζουν».

Γιώργος Πάντζας (ΣΥΡΙΖΑ)
Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά για τον ηθοποιό Γιώργο Πάντζα, ο οποίος συνεχίζει να μάχεται για μια καλύτερη Ελλάδα. Όπως στο παρελθόν έχει επανειλημμένα συμμετάσχει στα κοινά, έτσι και αυτή τη φορά συνεχίζει τον αγώνα του ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ των Αλέξη Τσίπρα και Αλέκου Αλαβάνου. «Η πολιτική είναι μια υπόθεση πολύ σοβαρή και πρέπει να την αντιμετωπίζουμε όλοι μας με σεβασμό. Για ακόμα μια φορά θα κάνω τη δική μου προσπάθεια, πάντα με γνώμονα μια ομορφότερη Ελλάδα».

Λυδία Κονιόρδου  (Οικολόγοι Πράσινοι)
Μία από τις σημαντικότερες ηθοποιούς μας, της οποίας το όνομα θα περιλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων. Και με ποιον άλλο συνδυασμό θα μπορούσε να κατέλθει υποψήφια η ηθοποιός, εκτός από αυτό ενός οικολογικού κόμματος, αφού η ίδια συνειδητά και επί σειρά ετών ασχολείται με θέματα άκρως οικολογικά. «Είμαι πολύ αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των Οικολόγων-Πράσινων στην Ευρωβουλή. Πρέπει να ακουστεί και μια φωνή με απόχρωση οικολογική».