Αρναούτογλου: "Θέλω άδεια μέχρι τον Ιανουάριο"!

03.06.2009
"Πιστεύω πως ήρθε η στιγμή που θα πρέπει για λίγο να αποχωρήσω. Νιώθω πως έχω κουραστεί..." Αυτές τις δηλώσεις-βόμβα φέρεται να έκανε πριν από λίγες ημέρες ο γνωστός παρουσιαστής στο διευθυντή προγράμματος του Mega Πέτρο Μπούτο.

"Πιστεύω πως ήρθε η στιγμή που θα πρέπει για λίγο να αποχωρήσω. Νιώθω πως έχω κουραστεί..." Αυτές τις δηλώσεις-βόμβα φέρεται να έκανε πριν από λίγες ημέρες ο γνωστός παρουσιαστής στο διευθυντή προγράμματος του Mega Πέτρο Μπούτο.

Το καλό παιδί της ελληνικής τηλεόρασης φαίνεται πως κουράστηκε και είναι λογικό, γιατί ο Γρηγόρης σχεδόν είκοσι χρόνια τώρα υπηρετεί ασταμάτητα το γυαλί. Η φθορά είναι ένας ύπουλος εχθρός, τον οποίο αν δεν τον μυριστείς γρήγορα μπορεί να σε οδηγήσει στην καταστροφή χωρίς να το καταλάβεις. Ο Γρηγόρης όμως φαίνεται να το κατάλαβε. Βέβαια, δεν είναι μόνο η κούραση που αισθάνεται, αλλά και το γεγονός ότι θέλει να βρεθεί δίπλα σε αγαπημένο του πρόσωπο, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Θέλει λοιπόν να έχει στη διάθεσή του πολύ ελεύθερο χρόνο και άνεση για να σταθεί στο πλευρό του.

Έτσι, οι συζητήσεις που γίνονται αυτή την εποχή έχουν να κάνουν με το αν το κανάλι θα δεχτεί αυτή την επιθυμία του και αν θα του επιτρέψει να μείνει μακριά, καθώς έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με το Μεγάλο Κανάλι.

Η πρόταση του Γρηγόρη
Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής του «Όμορφου κόσμου» έχει προτείνει στο Mega να μείνει μακριά από το γυαλί και το πρωινό μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο και μετά να «ξαναχτυπήσει» με ένα δυνατό concept, που θα προορίζεται για τη βραδινή ζώνη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Γρηγόρης θα ήθελε να επιστρέψει το νέο έτος παρουσιάζοντας ξανά το βραδινό «Όμορφο κόσμο» του, δηλαδή τα ταξίδια του ανά την Ελλάδα.

Το Mega όμως δεν έχει δώσει ακόμα την απάντησή του... Βλέπετε, αν δεν βρεθεί ένας εξίσου δυνατός αντικαταστάτης ή μια εξίσου δυνατή ομάδα που να κρατήσει τον «Όμορφο κόσμο το πρωί» τουλάχιστον σε ποσοστό τηλεθέασης πάνω από το 18%, δεν είναι καθόλου βέβαιο αν θα του κάνει το χατίρι. Από την άλλη, δεν είναι καιρός για τα κανάλια να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές και μεγάλους πειραματισμούς. Ακόμα και η μεγάλη μετεγγραφή του ΑΝΤ1, η Βίκυ Καγιά, τα έχει βρει σκούρα και κάποιες μέρες οι επιδόσεις της κατρακυλούν στο 12%!

Σε περίπτωση, λοιπόν, που ο Γρηγόρης δεν καταφέρει να φύγει από το πρωινό, θα μείνει, αλλάζοντας για άλλη μια χρονιά την ομάδα που τον πλαισιώνει.

Τι μέλλει γενέσθαι
Κι ενώ οι συζητήσεις με το Μεγάλο Κανάλι συνεχίζονται, οι φήμες στα δημοσιογραφικά γραφεία... οργιάζουν για το τι πρόκειται να γίνει στον «Όμορφο κόσμο». Τέσσερα ονόματα «παίζουν», που, απ’ ό,τι λέγεται, θα αναλάβουν από την επόμενη σεζόν ρόλο στην εκπομπή: ο Νίκος Παπαδάκης, η Κατερίνα Στικούδη, που πέρασε φέτος με άριστα τις «εξετάσεις» ως παρουσιάστρια στο «Mega Star», ο Κώστας Φραγκολιάς και η Μαρία Ηλιάκη, από την ομάδα του «Κους κους». Όσον αφορά αυτά τα πρόσωπα, τρία είναι τα σενάρια που ακούγονται. Το πρώτο θέλει να πλαισιώνουν τον Γρηγόρη στην περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημά του για άδεια. Το δεύτερο τους θέλει να αναλαμβάνουν μόνοι τους το «τιμόνι» του πρωινού, ενώ άλλη μία εικασία είναι ότι θα πλαισιώνουν ένα καινούργιο πρόσωπο, που θα αναλάβει τα ηνία. Φυσικά, το τι θα γίνει τελικά θα το αποφασίσουν οι ιθύνοντες του Mega σε συνεργασία με τον ίδιο τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.