Η Νάταλι Κολ έκανε μεταμόσχευση νεφρού

22.05.2009
Η βραβευμένη με Γκράμι (Grammy) τραγουδίστρια υπεβλήθη σε μεταμόσχευση νεφρού την περασμένη Τρίτη, σε νοσοκομείο του Λος Αντζελες και "τώρα βρίσκεται σε ανάρρωση", δήλωσε η εκπρόσωπος της.

Η βραβευμένη με Γκράμι (Grammy) τραγουδίστρια υπεβλήθη σε μεταμόσχευση νεφρού την περασμένη Τρίτη, σε νοσοκομείο του Λος Αντζελες και "τώρα βρίσκεται σε ανάρρωση", δήλωσε η εκπρόσωπος της.

Η Νάταλι Κολ (Natalie Cole) αντιμετώπισε πρόβλημα με τα νεφρά της, ύστερα από θεραπεία που ακολούθησε όταν διαγνώστηκε με ηπατίτιδα τύπου C, πριν ένα χρόνο. Αλλά τώρα η ζωή της πήρε νέα πνοή.

Το νεφρό προήλθε από δωρητή οργάνων που έχασε την ζωή του, και μεταμοσχεύθηκε στην τραγουδίστρια που βρισκόταν στην πρώτη θέση της λίστας αναμονής, αφού βέβαια διαπιστώθηκε προηγουμένως ότι ήταν συμβατή με το δότη.

Η 59χρονη Κολ που υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, σχεδιάζει να ξεκινήσει το καλοκαίρι μια σειρά συναυλιών για να στηρίξει το καινούργιο της άλμπουμ, "Still Unforgettable".

H κόρη του θρυλικού Νατ Κινγκ Κολ (Nat King Cole), μετά τον αγώνα που έδωσε την δεκαετία του '80 για να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, είχε γίνει φανατική της υγιεινής ζωής. Όμως, μια εκτενής ανάλυση αίματος που έκανε τον περασμένο Απρίλιο, αποκάλυψε ότι εδώ και χρόνια είχε προσβληθεί από ηπατίτιδα C:

"Δεν ήμουν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο", είχε δηλώσει τότε η 58χρονη Κολ που μολύνθηκε από τις βελόνες που μοιραζόταν με άλλους χρήστες ναρκωτικών: "Έπρεπε συμβιβαστώ με παρελθόν μου, γιατί δεν μπορούσα πια να το αλλάξω", εξομολογήθηκε η τραγουδίστρια που έχασε τον πατέρα της σε ηλικία 15 χρονών και βρέθηκε στην κορυφή της επιτυχία την δεκαετία του '80.

"Ήμουν εθισμένη στην ηρωίνη και μοιραζόμουν τις βελόνες με την παρέα μου. Τότε διασκέδαζα, έχοντας πλήρη άγνοια για τους κινδύνους που διατρέχει η υγεία μου. Μετά από 25χρόνια, συνειδητοποίησα το κακό που είχα κάνει στον εαυτό μου. Δεν ήξερα αν θα ζήσω. Αν θα ήμουν σε θέση να συνεχίσω την καριέρα μου. Βρέθηκα μετέωρη κι έπρεπε να κάνω μια σειρά νέων εξετάσεων για να μάθω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον".

Οι γιατροί υπέβαλαν την τραγουδίστρια σε μια θεραπεία 48 εβδομάδων με ενέσεις και χάπια. "Όταν ξεκίνησα την θεραπεία δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι για τρεις εβδομάδες. Έχασα πολλά κιλά, έγινα η σκιά του εαυτού μου. Ένοιωθα σαν να είχα γρίπη κάθε μέρα για ένα χρόνο. Έπρεπε όμως να βρω την δύναμη να συνεχίσω και παλέψω με την ασθένεια".

Το καλό είναι ότι μέσα από αυτή την περιπέτεια υγείας, η Νάταλι Κόλ έγινε πιο δυνατή, όπως εξομολογείται στην συνέντευξη του "People": " Δεν μετανιώνω. Πήρα το μάθημα μου. Ναι, μπορεί να είχα χειριστεί κάποια πράγματα καλύτερα. Αλλά μέσα από αυτές τις καταστάσεις έγινα αυτή που είμαι σήμερα. Είμαι σχεδόν 60 χρονών αλλά ακόμη μαθαίνω"!