Δημοσιογράφοι "απήγαγαν" τη μαμά της Μπρουκ Σιλντς!

18.05.2009
Εκεί που είχε την ησυχία της, επί τρία χρόνια μετά τον δημόσιο καυγά της με τον Τομ Κρουζ περί "αντιμετώπισης της επιλόχειας κατάθλιψης" -και όπου τον είχε ταπώσει θριαμβευτικά- η Μπρουκ Σιλντς βρέθηκε ξαφνικά να απασχολεί και πάλι τα μέσα ενημέρωσης σε καθημερινή βάση, ξανά σε σχέση με δυσάρεστα περιστατικά.

Εκεί που είχε την ησυχία της, επί τρία χρόνια μετά τον δημόσιο καυγά της με τον Τομ Κρουζ περί "αντιμετώπισης της επιλόχειας κατάθλιψης" -και όπου τον είχε ταπώσει θριαμβευτικά- η Μπρουκ Σιλντς βρέθηκε ξαφνικά να απασχολεί και πάλι τα μέσα ενημέρωσης σε καθημερινή βάση, ξανά σε σχέση με δυσάρεστα περιστατικά.

Όλα άρχισαν στο πάρτι που ακολούθησε το ετήσιο γκαλά του Ινστιτούτου Μόδας στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέα Υόρκης, όπου σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα Σιλντς υπήρξε η πέτρα του σκανδάλου, στον καυγά μεταξύ του Κίφερ Σάδερλαντ (Kiefer Sutherland) και του ημι-άγνωστου σχεδιαστή, Τζακ ΜακΚόλαουφ (Jack McCollough), όταν ο πρώτος επιτέθηκε στον δεύτερο, επειδή νόμιζε ότι εκείνος έσπρωξε την Σιλντς χύνοντας το ποτό της.

Ως αποτέλεσμα, ο ΜακΚόλαουφ υπέβαλε μήνυση εναντίον του Σάδερλαντ και η αστυνομία θέλησε να ανακρίνει τη Σιλντς, η οποία όμως δεν θέλει καμιά περαιτέρω ανάμειξη στην υπόθεση.

"Είναι ανεξήγητο" είπε στους δημοσιογράφους: "Ενώ πάντα κοιτάω τη δουλειά μου, ξαφνικά βρίσκομαι μπλεγμένη. Όμως υπάρχουν και πιο σοβαρά θέματα απ' αυτό. Δεν μπορώ να κάνω κανένα άλλο σχόλιο, γιατί δεν μου το επιτρέπουν οι δικηγόροι μου. Απλώς έχω μείνει άφωνη και κουνάω το κεφάλι μου".

Ωστόσο το περιστατικό αυτό ήταν αρκετό για να αναθερμάνει το ενδιαφέρον των παπαράτσι σχετικά με την 42χρονη ηθοποιό, βάζοντάς την στο στόχαστρό τους: "Είναι τρομακτικό και σοκαριστικό. Τις τελευταίες μέρες έχουν κατασκηνώσει έξω από το σπίτι μου. Όμως δεν το βάζω κάτω κι ούτε θα το αφήσω να με νικήσει", δηλώνει η ίδια, φυσικά χωρίς αποτέλεσμα.

Μάλιστα, η δίψα των δημοσιογράφων για μια αποκλειστική είδηση οδήγησε δύο απ' αυτούς στο να πάρουν παράνομα τη μητέρα της Σιλντς -που πάσχει από άνοια- από το οίκο ευγηρίας όπου φιλοξενείται και να την βγάλουν έξω για φαγητό με σκοπό να της αποσπάσουν πληροφορίες για την κόρη της.

Σύμφωνα με την αστυνομία η οποία ερευνά την υπόθεση, η 75χρονη Τέρι Σιλντς, βρέθηκε λίγο αργότερα σώα και αβλαβής σε ένα γειτονικό εστιατόριο στο Νιού Τζέρσεϊ, να κουβεντιάζει με έναν ανεξάρτητο δημοσιογράφο.

"Σκοπεύω να λάβω κάθε νόμιμο μέτρο εναντίον όλων όσοι είναι αναμεμιγμένοι, ή επέτρεψαν αυτή την ανείπωτη πράξη", δήλωσε η Σιλντς στο περιοδικό People. Σύμφωνα με την ηθοποιό, η μητέρα της έγινε έρμαιο του National Enquirer. "Η μητέρα μου πάσχει από άνοια. Για την ασφάλειά της έχει μεταφερθεί προσωρινά σε οίκο ευγηρίας, μια απόφαση που πήρα με πολύ μεγάλη δυσκολία", είπε:

"Αργά το απόγευμα της Πέμπτης ενημερώθηκα από την αστυνομία ότι η μητέρα μου είχε βγει από το κτήριο, συνοδευόμενη από δύο δημοσιογράφους του περιοδικού National Enquirer που ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι είναι φίλοι της. Όπως ξέρουν όλοι όσοι έχουν κάποιον γονέα με άνοια, ή Αλτζχάιμερ, πρόκειται για μια από τις δυσκολότερες δοκιμασίες. Η ιδέα ότι το National Enquirer εκμεταλλεύτηκε την κατάστασή της, είναι απαράδεκτη και αηδιαστική", συμπληρώνει.

Το περιοδικό απ' την πλευρά του απάντησε ότι: "Ένας συνεργαζόμενος δημοσιογράφος που γνωρίζει την Τέρι Σιλντς για περισσότερο από δέκα χρόνια, την επισκέφτηκε την Πέμπτη στον οίκο ευγηρίας. Η Τέρι ζήτησε από τον δημοσιογράφο να την βγάλει για φαγητό και να τη βοηθήσει να κάνει κάποιες εξωτερικές δουλειές. Τότε ο δημοσιογράφος πήρε άδεια από το ίδρυμα για να την εξυπηρετήσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με την αναφορά του αστυνομικού διοικητή της περιοχής, Τόμας Σάιν (Thomas Shine) τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι: "Στις τρεις το απόγευμα της Πέμπτης, δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα από τον οίκο ευγηρίας για την εξαφάνιση της Τέρι Σιλντς. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ιδρύματος, η ηλικιωμένη γυναίκα είχε πάρει εξιτήριο, αλλά δεν είχε επιστρέψει στον προκαθορισμένο χρόνο, σύμφωνα με τους κανόνες του οίκου ευγηρίας, ενώ είχε περάσει πολλή ώρα από τότε", δήλωσε στο περιοδικό People.

"Οι αστυνομικοί μας την εντόπισαν παρέα με ενός είδους δημοσιογράφο, μάλλον ελεύθερο επαγγελματία, σε ένα εστιατόριο εκεί κοντά", συνέχισε ο Σάιν: "Δεν έφερε κανενός είδους βλάβη. Ήταν περίφημα. Οι αστυνομικοί της εξήγησαν την κατάσταση και την οδήγησαν πίσω στο ίδρυμα με τα πόδια".

Ο Σάιν δεν προσδιόρισε την ταυτότητα ή τον εργοδότη του δημοσιογράφου, ο οποίος όμως ανακρίθηκε από την αστυνομία. Στο περιστατικό συμμετείχε και ένας φωτογράφος, ο οποίος όμως δεν ήταν παρόν όταν έφτασαν οι αστυνομικοί.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και η οικογένεια της Σιλντς δεν έχει υποβάλει μήνυση. "Ψάχνουμε να βρούμε ποιος επέτρεψε την έξοδο της κυρίας Σιλντς από το ίδρυμα. Πρέπει να υπάρχουν κάποιες άδειες επισκεπτηρίου για την κυρία Σιλντς, που έχουν δοθεί στο ίδρυμα από την οικογένεια, προφορικώς ή γραπτώς. Και μάλλον η κυρία Σιλντς, γνώριζε τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Η υπόθεση ερευνάται ακόμη".