9 εκ. παρακολούθησαν το δράμα της Φόουσετ!

18.05.2009
Πρωτοφανή τηλεθέαση σημείωσε η προβολή του ντοκιμαντέρ "Η Ιστορία της Φάρα" που προβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή από το NBC. Η ταινία, που περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την περιπέτεια της υγείας του πρώην "Άγγελου του Τσάρλι", συγκέντρωσε 8,9 εκατομμύρια θεατών, κάνοντας ρεκόρ για το αμερικάνικο κανάλι, με εξαίρεση την αναμετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρωτοφανή τηλεθέαση σημείωσε η προβολή του ντοκιμαντέρ "Η Ιστορία της Φάρα" που προβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή από το NBC. Η ταινία, που περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την περιπέτεια της υγείας της πρώην "Άγγελου του Τσάρλι", συγκέντρωσε 8,9 εκατομμύρια θεατών, κάνοντας ρεκόρ για το αμερικάνικο κανάλι, με εξαίρεση την αναμετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με την παραγωγό του, Αλάνα Στιούαρτ (Alana Stewart), το ντοκιμαντέρ αρχικώς προορίζονταν για ιδιωτική προβολή, ανάμεσα σε φίλους και συγγενείς. Στη συνέχεια όμως, η Φόουσετ συνειδητοποίησε ότι η προσωπική της μάχη με τον καρκίνο μπορεί να εμπνεύσει το ευρύ κοινό κι έτσι αποφάσισε να το διαθέσει για δημόσια προβολή.

Στο φιλμ που κόστισε στο ΝBC 1,5 εκατομμύριο λίρες, βλέπουμε όλα τα στάδια της ασθένειας της Φόουσετ και τους τρόπους που αποφάσισε να την αντιμετωπίσει.

Στην αρχή, όταν διαπιστώθηκε ότι η ηθοποιός πάσχει από καρκίνο στο έντερο, η κατάσταση είχε αντιμετωπιστεί φαινομενικά επιτυχώς με συντηρητική χημειοθεραπεία. Όμως όταν το 2007, ο καρκίνος επανεμφανίστηκε, οι επιλογές που της έδωσαν οι γιατροί περιορίστηκαν στην χειρουργική αφαίρεση του όγκου και στην δημιουργία παρά φύσιν έδρας με την οποία η Φόουσετ θα ήταν υποχρεωμένη να ζήσει για το υπόλοιπο της ζωή της.

Καθώς αυτή η προοπτική έμοιαζε τρομακτική για την ίδια, αποφάσισε να ακολουθήσει μια εναλλακτική θεραπεία στη Γερμανία. Η νέα θεραπεία, θα παρενέβαινε με χημειοθεραπεία κατευθείαν στον όγκο, συνδυάζοντας χειρουργική θέρμανση τοπικώς για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων και ενίσχυση του ανοσοποιητικού με χορήγηση βιταμινών.

Παρότι οι διάγνωση των γερμανών γιατρών ήταν πολύ ενθαρρυντική μετά το τέλος της θεραπείας, στην πραγματικότητα ο αρχικός όγκος είχε αυξηθεί ενώ ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση και στο συκώτι.

Η διαπίστωση αυτή, σηματοδότησε την αντίστροφη μέτρηση για την 62χρονη ηθοποιό, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι και σχεδόν ναρκωμένη από τα φάρμακα.

Στο πλευρό της βρίσκεται πάντα ο 68χρονος σύντροφός της, επίσης ηθοποιός, Ράιαν Ο'Νιλ (Rayn O'Neal). Οι δυο τους έχουν μαζί ένα γιο, τον Ρέιμοντ (Redmond) και ήταν ζευγάρι μέχρι το 1997, όπου χώρισαν. Όμως το 2001, όταν ο Ο'Νιλ αρρώστησε με λευχαιμία, η Φόουσετ ξαναγύρισε κοντά του για να του συμπαρασταθεί κι από τότε παραμένουν αχώριστοι.