Η Βίκυ πάει πασαρέλα

18.05.2009
Μαγειρέματα μέχρι την τελευταία στιγμή για τα καλλιστεία στον ANT1, αλλά οι πληροφορίες θέλουν τη Βίκυ Καγιά να έχει το προβάδισμα, χωρίς να αποκλείεται η ανατροπή στο και πέντε.

Μαγειρέματα μέχρι την τελευταία στιγμή για τα καλλιστεία στον ANT1, αλλά οι πληροφορίες θέλουν τη Βίκυ Καγιά να έχει το προβάδισμα, χωρίς να αποκλείεται η ανατροπή στο και πέντε. Κι ενώ μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές όλα παίζουν, στο καλλιτεχνικό παρασκήνιο το όνομα της παρουσιάστριας του «Πρωινού καφέ» είναι σχεδόν σίγουρο, όπως και η ημερομηνία διεξαγωγής τους, που θα είναι η 15η Ιουνίου.

Είναι η πρώτη φορά στα 20 χρόνια που η διοργάνωση των καλλιστείων στον ANT1 έχει καθυστερήσει τόσο πολύ. Και μπορεί την ερχόμενη Δευτέρα να αρχίζουν τα προκριματικά, αλλά το τοπίο για το ποια θα τα παρουσιάσει δεν έχει ξεκαθαρίσει. Τα ονόματα που ακούγονταν ήταν πολλά: από τη Βίκυ Καγιά και την Τατιάνα Στεφανίδου μέχρι τη Σοφία Αλιμπέρτη και την Ευγενία Μανωλίδου, ενώ πρόσφατα ψιθυριζόταν αυτό της Ζέτας Μακρυπούλια!

Η έμπειρη Τατιάνα Στεφανίδου δεν φαινόταν να ήθελε να τα παρουσιάσει, όπως άλλες χρονιές, γι’ αυτό ίσως, όπως λένε τηλεοπτικές πηγές, καθυστερεί την απάντηση στο τριετές συμβόλαιο που της έχει προτείνει το κανάλι του Αμαρουσίου.

Η Σοφία Αλιμπέρτη, που φέρεται να είναι σε καινούργιες διαπραγματεύσεις με τον ANT1 για νέα εκπομπή και πρωταγωνιστικό ρόλο σε σειρά, δεν φαινόταν να έχει πολλές πιθανότητες. Στη συνέχεια ακούστηκε ότι το κανάλι θα θελήσει «φρέσκο» πρόσωπο για την παρουσίαση και όλα τα πηγαδάκια συζητούσαν ότι θα ζητηθεί η συνδρομή της Ευγενίας Μανωλίδου, η οποία έχει αποδείξει την αμεσότητα που έχει με το κοινό. Η Ευγενία έχει άριστη σχέση με το κανάλι, το οποίο την εμπιστεύτηκε, κι έτσι δύσκολα θα αρνιόταν κάτι αν της το ζητούσαν. Άλλωστε, τα καλλιστεία είναι ένα τόσο λαμπερό σόου, που θα ενίσχυε τη δημοτικότητά της. Αυτό όμως θα... σκόνταφτε στο χρόνο της, καθώς εκείνες τις μέρες είναι προγραμματισμένος ο γάμος της.

Και η Ζέτα στο παιχνίδι
Τις τελευταίες ημέρες άλλο ένα λαμπερό όνομα προστέθηκε σε αυτά που ακούγονται για την παρουσίαση των καλλιστείων. Δεν είναι άλλη από τη Ζέτα Μακρυπούλια, που φέτος ανήκει στο δυναμικό του ANT1, αφού συμπρωταγωνιστεί στη σειρά «Το κλειδί του Παραδείσου».

Τελικά, καθώς περνούν οι μέρες και κορυφώνεται η αγωνία για το ποια θα είναι η τυχερή, καλλιτεχνικοί και τηλεοπτικοί κύκλοι αναφέρουν σχεδόν με σιγουριά ότι το μεγάλο «φαβορί» που θα κόψει το νήμα θα είναι η Βίκυ Καγιά, η οποία μπορεί αρχικά να είχε ενδοιασμούς, αφού πνίγεται με τον «Πρωινό καφέ», αλλά στη συνέχεια πείστηκε ότι αυτό θα αποτελέσει την καλύτερη προώθηση της εκπομπής της, τώρα μάλιστα που χρειάζεται να ανέβουν τα νούμερα τηλεθέασης. Μάλιστα, υπάρχει η σκέψη την παρουσιάστρια να πλαισιώσουν στα καλλιστεία δημοφιλείς ηθοποιοί από σειρές του καναλιού ως γκεστ σταρ σε ρόλους-έκπληξη.

Τέλος εποχής για τον ANT1;
Εκτός όμως από την παρουσίαση της μεγάλης βραδιάς, φέτος θα κριθεί και το μέλλον του θεσμού. Αν δηλαδή θα εξακολουθήσει και την ερχόμενη χρονιά να αποτελεί το λαμπερό σόου σήμα-κατατεθέν του ANT1, όπως εδώ και 20 χρόνια. Η δεύτερη δεκαετής σύμβαση με το κανάλι λήγει μαζί με τα φετινά καλλιστεία και από του χρόνου τίποτα δεν αποκλείει να βρουν στέγη σε άλλο κανάλι. Βέβαια, ο διοργανωτής τους Βασίλης Πρεβελάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητήσει πρώτα με το κανάλι του Αμαρουσίου και, ανάλογα με την έκβαση των συζητήσεων, θα ξεκαθαριστεί πολύ αργότερα αν τελικά ο διαγωνισμός θα εξακολουθήσει να οργανώνεται από τον ANT1 και για τα επόμενα 10 χρόνια.