Σύξυλη παράτησε τη Λίντσεϊ Λόχαν η δικηγόρος της

09.07.2010
Δεν της έφτανε της καημένης της 24χρονης -εδώ και μια εβδομάδα- ηθοποιού η τιμωρία που έφαγε και θα πρέπει να κάνει τρεις μήνες φυλακή, έχασε και έναν από τους πιο δικούς της ανθρώπους, τη δικηγόρο της.


Δεν της έφτανε της καημένης της 24χρονης -εδώ και μια εβδομάδα- ηθοποιού η τιμωρία που έφαγε και θα πρέπει να κάνει τρεις μήνες φυλακή, έχασε και έναν από τους πιο δικούς της ανθρώπους, τη δικηγόρο της.

Έχοντας παλέψει με νύχια και με δόντια το τελευταίο χρόνο για να κρατήσει τη Λίντσεϊ Λόχαν (Lindsay Lohan), μακριά από της φυλακής τα σίδερα, η Σον Τσάπμαν Χόλεϊ (Shawn Chapman Holley) φαίνεται έφτασε στα όριά της. Λίγο μετά την ανακοίνωση της ποινής από τη δικαστή Μάρσα Ρέβελ (Marsha Revel) η συνήγορος υπεράσπισης της ατίθασης ηθοποιού σύνταξε μια δήλωση με την οποία ενημέρωνε τους πάντες για την απόφασή της, τονίζοντας ότι θεωρεί την απόφαση του δικαστηρίου σκληρή και άδικη.

"Η δεσποινίς Λόχαν και εγώ είμαστε υπερβολικά απογοητευμένες από την απόφαση της δικαστού Ρέβελ. Πιστεύουμε ότι η ποινή είναι πολύ πιο σκληρή από αυτές που θα λάμβαναν άλλοι κάτω από παρόμοιες συνθήκες. Στην πραγματικότητα, η δεσποινίς Λόχαν, όπως πολλοί ακόμη κατηγορούμενοι, προσπαθούσε να ισορροπήσει τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις με εκείνες που της είχε επιβάλει το δικαστήριο. Το να τιμωρηθεί τόσο αυστηρά για αυτό, ειδικά δεδομένου ότι είχε επανειλημμένα συμμορφωθεί με τους όρους της επιτήρησής της, είναι σκληρό και άδικο", έγραφε στην ανακοίνωσή της η Χόλεϊ.

Στη συνέχεια, η δικηγόρος διαβεβαίωσε ότι η πρώην -πια- πελάτισσά της πρόκειται να εκτελέσει κανονικά την ποινή της, η οποία όμως, λόγω του... υπερπληθυσμού στα σωφρονιστικά ιδρύματα αλλά και των οικονομικών περικοπών, δεν αποκλείεται να είναι πολύ πιο σύντομη από τους τρεις μήνες που της είχε οριστεί αρχικά.

Η Χόλεϊ, η οποία υπήρξε μέλος της δικηγορικής ομάδας που είχε -επιτυχώς- αναλάβει την υπεράσπιση του Ο. Τζ. Σίμπσον (O.J. Simpson), εμφανίστηκε στο πλευρό της Λόχαν για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2009 όταν εκείνη παρουσίασε τα πρώτα προβλήματα με το πρόγραμμα αποτοξίνωσης που της είχε επιβληθεί.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας της Τρίτης, η δικηγόρος αγκάλιασε πολλές φορές τη Λίντσεϊ, ενώ και εκείνη επιζητούσε ξανά και ξανά το βλέμμα της για σιγουριά.

Και ενώ ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης της Σον Τσάπμαν Χόλεϊ, είναι πολλά τα δημοσιεύματα που ασχολούνται με το αν και πόσο μεγάλη προσβολή ήταν για το δικαστήριο η εμφάνιση της Λίντσεϊ, η οποία προκάλεσε για ακόμη μια φορά έχοντας γράψει στο μεσαίο δάχτυλο του αριστερού χεριού της, τη λέξη "F*** U". Εκείνη δήλωσε πως ήταν απλά ένα λάθος και ότι δεν σήμαινε τίποτα απολύτως, αλλά τώρα πια... ποιος την πιστεύει!

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, από τις 20 Ιουλίου που αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές για να εκτίσει την ποινή της, η Λίντσεϊ πρόκειται να περνάει τις 23 από τις 24 ώρες της ημέρες μέσα σε ένα κελί -που πιθανότατα να βρίσκεται σε ειδική πτέρυγα, αυτή που είναι για τους... διάσημους- με δύο κρεβάτια σε κουκέτα, ενώ η μία ώρα που μένει την ημέρα, προβλέπεται για την προσωπική της υγιεινή, τηλεόραση, άθληση και τηλέφωνα.

Η Λόχαν βρισκόταν υπό αστυνομική επιτήρηση από τον Αύγουστο του 2007, όταν είχε δηλώσει "ένοχη" σε δύο κατηγορίες που αφορούσαν χρήση κοκαΐνης και δεν είχε φέρει καμία αντίρρηση σε άλλες δύο κατηγορίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και σε μία για επικίνδυνη οδήγηση.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα