Αυτοί που μένουν κι αυτοί που φεύγουν

13.07.2010
«Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά και απ’ τα πολλά στα λίγα» λέει μια λαϊκή παροιμία, που θα τη θυμηθούν πολλοί από την επόμενη σεζόν στα κανάλια, περισότερο όμως οι πανελίστες.

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

«Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά και απ’ τα πολλά στα λίγα» λέει μια λαϊκή παροιμία, που θα τη θυμηθούν πολλοί από την επόμενη σεζόν στα κανάλια, περισότερο όμως οι πανελίστες. Η «χρυσή» εποχή για τους ανθρώπους που πλαισιώνουν τους κεντρικούς παρουσιαστές των εκπομπών ξεκίνησε πριν από μία δεκαετία και φαίνεται να κλείνει σιγά σιγά ο κύκλος της.

Υψηλά κασέ, άποψη επί παντός επιστητού, οι απαραίτητοι καβγάδες, ε, δεν ήταν δύσκολο να γίνουν γνωστοί κυριολεκτικά σ’ ένα μεσημέρι! Κάποιοι μάλιστα κατάφεραν να αποκτήσουν τη δική τους εκπομπή, έστω και για μία σεζόν. Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν.

Από το Σεπτέμβριο οι πανελίστες θα μειωθούν δραματικά, όπως και οι αμοιβές τους, στο πλαίσιο των περικοπών. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι έχουν συμφωνήσει ήδη να αλλάξουν στέγη, κάποιοι θα παραμείνουν με λιγότερα χρήματα και κάποιοι άλλοι θα μείνουν εκτός.

Η Ελένη τα αλλάζει όλα
Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Ελένη Μενεγάκη. Από τη μία το διαζύγιό της με τον Γιάννη Λάτσιο, από την άλλη η πτώση της τηλεθέασης του «Καφέ» με επακόλουθο σχόλια του τύπου «Η "βασίλισσα" έπεσε από το θρόνο της» κ.ά. Για κάποια πρόσωπα η φετινή χρονιά στο πρωινό του Alpha ήταν η τελευταία. Όπως για τη Χρίσλα Γεωργακοπούλου, που αποχωρεί από την εκπομπή και, όπως λέγεται, με δική της απόφαση. Δεν ήταν λίγες οι φορές που η δημοσιογράφος ήρθε σε δύσκολη θέση, καθώς το έντυπο στο οποίο εργάζεται ασχολήθηκε με την προσωπική ζωή της Ελένης. Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθεί κάτι αντίστοιχο του χρόνου, αποφάσισε να παραμείνει μόνο στα έντυπα και να εγκαταλείψει την τηλεόραση. Αντίο θα πει και ο Γιάννης Χατζηγεωργίου, που ήταν υπεύθυνος για τα βίντεο της εκπομπής, ενώ κανείς δεν γνωρίζει ακόμη τι θα γίνει με τον Φαίδωνα Κεφαλέα, που πριν από μερικά χρόνια εντάχθηκε στην εκπομπή με προσωπική απόφαση της Ελένης.

Την ακολουθούν στο Mega
Ο λόγος για την Αλεξάνδρα Τσόλκα και τον Νίκο Παρτσώλη, που όλα δείχνουν πως θα είναι μαζί με τη Φαίη Σκορδά στη νέα της τηλεοπτική στέγη στην Παιανία. Λέγεται πως η Φαίη επέμεινε πολύ για τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα με τα οποία συνεργαζόταν στο «Μπλα Μπλα», και μάλλον τα κατάφερε.

«Κους Κους» με αποχωρήσεις
H Κλεοπάτρα Πατλάκη είναι η μόνη που ήταν από την αρχή του «Κους Κους» στο πλευρό της Κατερίνας Καραβάτου. Ραδιοφωνική παραγωγός για χρόνια στον Star Fm της συμπρωτεύουσας, ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα ως κειμενογράφος στους ΑΜΑΝ του Αντώνη Κανάκη, για να γίνει στη συνέχεια ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της μεσημεριανής ζώνης. Εξ ου και λέγεται πως η αμοιβή της είχε φτάσει τα 6.500 ευρώ μηνιαίως!

Από την επόμενη χρονιά δεν θα τη βλέπουμε δίπλα στην Κατερίνα Καραβάτου, αλλά στην εκπομπή που θα διαδεχθεί αυτήν της Φαίης Σκορδά στο Alter. Από την άλλη, λέγεται ότι η Κατερίνα έκλεισε με πολύ λιγότερα χρήματα, για να μη μείνει εκτός. Γιατί φεύγει από το «Κους Κους»; Λόγω μειώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πάνελ της εκπομπής θεωρήθηκε από τα πιο ακριβοπληρωμένα, γι’ αυτό και οι μειώσεις στις αποδοχές όσων πλαισιώνουν το πάνελ θα είναι... γενναίες.

Σταθεροί παρ’ όλα αυτά παραμένουν ο Νάσος Γουμενίδης και ο Στέφανος Κωνσταντινίδης, που οι αποδοχές τους σήμερα είναι περίπου 5.000 ευρώ για τον καθένα το μήνα. Ο λόγος; Οι δύο δημοσιογράφοι, εκτός από την παρουσία τους στο πάνελ, φέρνουν συνεντεύξεις και αποκλειστικά ρεπορτάζ, ενώ ενδέχεται να χρειαστεί να υποστηρίξουν δημοσιογραφικά και άλλες εκπομπές του σταθμού.

Ποια θα αντικαταστήσει την Κλεοπάτρα; Πιθανότα η Φλορίντα Πετρουτσέλι, την οποία βλέπαμε φέτος στο πλευρό της Ελεονώρας Μελέτη στην πρωινή εκπομπή του Star.

Κινούμενη άμμος
Στο Alter γίνεται κυριολεκτικά το «έλα να δεις». Νέες εκπομπές, λιγότεροι πανελίστες, άρα και περισσότερη δουλειά... Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως οι... καραμπόλες Λόη και Τσιμτσιλή ευνοούν τη Ρούλα Κουσκουρή, που από την επόμενη σεζόν αναλαμβάνει το «TV Weekend». Ίσως μάλιστα να είναι η μοναδική περίπτωση που θα υπάρξει αύξηση αποδοχών, καθώς το κασέ της Ρούλας ήταν γύρω στις 2.000 ευρώ.

Στο πλευρό της Βάσιας Λόη "ανεξαρτήτως εκπομπής"  σίγουρα θα παραμείνει ο Δημήτρης Σαράντος, που φέτος αμειβόταν με 2.000 ευρώ το μήνα, αλλά και η Νανά Παλαιτσάκη, η πιο ακριβοπληρωμένη πανελίστρια του σταθμού του Μπουρναζίου, καθώς οι πληροφορίες λένε πως αμειβόταν με 6.500 ευρώ το μήνα.

Από το σταθμό υπάρχει η πρόθεση να αξιοποιηθούν ο Στάθης Παπούλιας, που συγκαταλέγεται επίσης στους ακριβοπληρωμένους (σ.σ.: γύρω στις 5.000 ευρώ) αλλά και οι «προσιτές» Φαίη Βώκου και Ελεάννα Τρυφίδου.

Οι σταρ του Star
Η κρίση δεν ήταν δυνατόν να αφήσει ανεπηρέαστο το κανάλι του lifestyle, που από την επόμενη σεζόν κάνει και αυτό στροφή σε πιο κοινωνικά θέματα. Τόσο στην «Πρωινή Μελέτη» όσο και στο «Super Star» θα υπάρξουν ενημερωτικές... ενέσεις με τη συμβολή των ρεπόρτερ του σταθμού. Ακλόνητοι στις θέσεις τους δίπλα στη Χριστίνα Λαμπίρη ο Θοδωρής Ρακιτζής και στην Ελεονώρα Μελέτη ο Κωνσταντίνος Κασπίρης. Για όλους τους υπόλοιπους θα δείξει...

Πάντως, στο κανάλι κάνουν δοκιμαστικά πολλά πρόσωπα από το χώρο της σοουμπίζ, προκειμένου να στελεχώσουν τα ολιγομελή πάνελ της επόμενης τηλεοπτικής περιόδου.

Από πανελίστες παρουσιαστές και τούμπαλιν...
Τη «χρυσή περίοδο» των πάνελ αρκετά πρόσωπα κατάφεραν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δόθηκε και να πάρουν τη δική τους εκπομπή. Τα πάνελ βέβαια ήταν και η ιδανική περίπτωση για να επιστρέψουν στη μικρή οθόνη κάποια πρόσωπα που «είχαν παροπλιστεί» τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Νίκος Μουτσινάς, που έχει ανεβοκατέβει το ασανσέρ πολλές φορές. Ξεκίνησε από πανελίστας στο «Κους Κους», έγινε συμπαρουσιαστής του Αρναούτογλου στον «Όμορφο Κόσμο», ανέλαβε τα ηνία στον «Πρωινό Καφέ» μαζί με την επίσης πρώην πανελίστρια Κατερίνα Ζαρίφη, για να επιστρέψει φέτος στο πάνελ του «Καφέ με την Ελένη», αλλά και στη συμπαρουσίαση του «Δέστε τους» με τον Γιώργο Τσαλίκη.

Σε πάνελ έχουμε δει κατά καιρούς πρόσωπα που παλαιότερα είχαν τις δικές τους εκπομπές, όπως ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος του «TV Weekend» και η Κέλλυ Σακάκου, που μας ενημέρωνε για το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Η Βάσια Λόη και η Σταματίνα Τσιμτσιλή, που ξεκίνησαν την καριέρα τους από πανελίστριες, κατάφεραν να πάρουν τις δικές τους εκπομπές, κάτι που φέτος αναμένεται να συμβεί, όπως αναφέραμε παραπάνω, και με τη Ρούλα Κουσκουρή.