Χάρης Ασημακόπουλος: "Δεν έχω κολλήματα, ούτε απωθημένα"

05.05.2009
Τον πρωτογνωρίσαμε στη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Η ζωή μας μια βόλτα». Από τότε ο Χάρης Ασημακόπουλος έχει προχωρήσει με σταθερά βήματα στο χώρο της ηθοποιίας και φέτος έκλεισε ραντεβού με την επιτυχία ερμηνεύοντας τον Μάρκο, τον γκέι ένοικο της «Πολυκατοικίας» που προβάλλεται στο Mega.

Aπό τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Τον πρωτογνωρίσαμε στη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Η ζωή μας μια βόλτα». Από τότε ο Χάρης Ασημακόπουλος έχει προχωρήσει με σταθερά βήματα στο χώρο της ηθοποιίας και φέτος έκλεισε ραντεβού με την επιτυχία ερμηνεύοντας τον Μάρκο, τον γκέι ένοικο της «Πολυκατοικίας» που προβάλλεται στο Mega. Το ΛΟΙΠΟΝ συνάντησε το νεαρό ηθοποιό σε ένα διάλειμμα από τα πολύωρα γυρίσματα που κάνει για το σίριαλ και μας μίλησε με άνεση και χωρίς δισταγμό για το ρόλο του αλλά και για την... κόντρα του με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη.

Ποιος είναι ο απολογισμός σου από το ρόλο του Μάρκου στην «Πολυκατοικία» μετά την επιτυχία που σημειώνει γενικότερα η σειρά;

«Στο ρόλο αυτό και γενικότερα στην "Πολυκατοικία" κατάφερα να γίνω περισσότερο γνωστός και αγαπητός - θέλω να πιστεύω - στους τηλεθεατές. Η αγάπη του κόσμου προς το ρόλο του Μάρκου με έκανε κι εμένα να τον αγαπήσω ακόμα περισσότερο! Ζω πραγματικά ιδιαίτερες στιγμές φέτος».

Σε προβλημάτισε καθόλου, όταν σου πρότειναν το ρόλο, το γεγονός ότι θα υποδυθείς έναν γκέι χαρακτήρα;

«Καθόλου! Ευτυχώς, δεν ζούμε πλέον σε εποχές που ένας τέτοιος χαρακτήρας θα προκαλούσε. Ο κόσμος είναι έξυπνος και μπορεί να καταλάβει τις προθέσεις του Μάρκου. Δεν ενοχλεί κανέναν, ούτε προκαλεί με τη συμπεριφορά του. Πώς να μη γίνει λοιπόν συμπαθής και αγαπητός στους τηλεθεατές;».

Είχες την περιέργεια να δεις πώς έπαιζε ο ηθοποιός στην ισπανική version τον αντίστοιχο ρόλο;

«Όχι, δεν την είχα καθόλου. Και μάλιστα από θέση. Δεν ήθελα να επηρεαστώ. Είχα ως στόχο να υποδυθώ έναν γκέι χαρακτήρα που ζει και σκέφτεται ελληνικά. Για να είμαι ειλικρινής, είδα ένα δυο επεισόδια πριν από ένα μήνα περίπου».

Σε δυσκόλεψε ως ρόλος;

«Πόσο δύσκολο είναι να υποδυθείς ένα χαρούμενο άνθρωπο, ευαίσθητο και καλοπροαίρετο; Δεν δυσκολεύτηκα, αν και δεν έχω κοινά σημεία με τον Μάρκο ως Χάρης».

Δηλαδή; Σε τι διαφέρετε και σε τι μοιάζετε;

«Ο Μάρκος είναι πιο γλυκούλης και περισσότερο ευαίσθητος από τον πραγματικό Χάρη. Αυτό που ζηλεύω σε εκείνον είναι το χιούμορ του!».

Τι σου λένε οι γκέι τηλεθεατές της σειράς όταν σε συναντούν;

«Μου μιλάνε με συμπάθεια. Δεν έχει υπάρξει γενικά κάποιο θέμα που να με προβληματίσει αρνητικά ή να με κάνει να νιώσω άσχημα».

Στο σίριαλ περιμένεις να γίνεις πατέρας με μητέρα την Ευδοκία Ρουμελιώτη. Πώς είναι οι σχέσεις μεταξύ σας;

«Άψογες! Είναι εκπληκτικό κορίτσι! Για μένα, από τη μέρα που προστέθηκε στο καστ η Ευδοκία έγιναν ακόμα πιο ευχάριστες οι ώρες μου στο στούντιο».

Ως Χάρης θα γινόσουν δωρητής σπέρματος για κάποια γυναίκα που θα ήθελε να τεκνοποιήσει;

«Γιατί όχι; Είμαι ανοιχτός χαρακτήρας. Δεν έχω κολλήματα, ούτε απωθημένα».

Δεν μπορώ να μη σε ρωτήσω τι απαντάς σε φήμες και δημοσιεύματα που σε θέλουν στα μαχαίρια στα γυρίσματα με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη... Τι αληθεύει απ’ όλα αυτά;

«Οι σχέσεις μου και με τον Γιάννη είναι πολύ καλές. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι για να κοντραριζόμαστε. Δεν θα μου... κλέψει ή δεν θα του... κλέψω κάποιο ρόλο στο μέλλον για να υπάρχουν παρεξηγήσεις. Τώρα, αν κάποιες στιγμές υπάρχει ένταση από τα πολύωρα γυρίσματα, λογικό είναι να ανέβουν οι τόνοι και να παρεξηγηθούν συμπεριφορές. Όμως, πιστέψτε με, δεν συντρέχει λόγος!».

Πόσο δύσκολο είναι να υπάρξει μια δυνατή φιλία ανάμεσα σε ένα τόσο ανταγωνιστικό επάγγελμα;

«Είναι δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο. Εγώ έχω λίγες φιλίες, αλλά καλές πιστεύω. Κάποιοι από αυτούς είναι η Ευδοκία Ρουμελιώτη, ο Δημήτρης Αποστόλου, ο Νίκος Πουρσανίδης, το τηλεοπτικό μου έτερον ήμισυ».

Ποια είναι τα όνειρα που θες να πραγματοποιήσεις σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σου;

«Δεν κάνω όνειρα. Αυτό ίσως που εύχομαι και θα ήθελα να συμβεί είναι να έχει διάρκεια το όνειρο που ζω. Είναι όμορφο συναίσθημα να κάνεις αυτό που αγαπάς και να αμείβεσαι».

Ως Μάρκο σε γνωρίζουμε όλοι πλέον καλά. Δεν γνωρίζουμε, όμως, πολλά για τη ζωή του Χάρη. Υπάρχουν κοινά με το ρόλο που υποδύεσαι; Ποια;

«Όπως ανέφερα και νωρίτερα, δεν έχουμε κοινά σημεία. Τώρα, σε ό,τι αφορά την προσωπική μου ζωή, έχω ένα ήρεμο και φυσιολογικό πρόγραμμα. Πολλές ώρες στο στούντιο, συγκεντρώσεις με φίλους σε σπίτια παρακολουθώντας ταινίες και ίσως κάποιες σύντομες αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Λατρεύω τα ταξίδια!».

Ο χρόνος που περνάει σε τρομάζει;

«Και με τρομάζει και δεν με τρομάζει. Όχι τόσο για το ότι γερνάμε, αλλά για το φόβο μη φτάσω σε σημείο να θέλει το μυαλό να κάνει πράγματα και να μην ακολουθεί το σώμα. Επίσης, κάτι που με τρομάζει σχετικά με το χρόνο είναι η απώλεια αγαπημένων ανθρώπων. Όσο μεγαλώνω, τόσο περισσότερες τέτοιες εμπειρίες θα αποκτώ και αυτό με συγκλονίζει».

Έχεις βιώσει τον απόλυτο έρωτα;

«Ναι!».

Θες να μας πεις περισσότερες λεπτομέρειες;

«Όχι! (Γέλια.)».

Υπάρχει κάποιος που σε βοήθησε μέχρι σήμερα και να θες να του πεις ένα ευχαριστώ; Αν ναι, ποιος;

«Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που με βοήθησαν και τους το αναγνωρίζω, όπως ο Δημήτρης Αποστόλου, ο Σταμάτης Φασουλής, ο Βασίλης Θωμόπουλος και ο Εύης Γαβριηλίδης. Όπως θα ήθελα να πω και δημόσια - ευχαριστώ - σε δύο φίλους μου, τον Νίκο και την Καίτη. Τους ευχαριστώ που υπάρχουν στη ζωή μου και που με ανέχονται».

Είσαι όντως τόσο αυθεντικός και αυθόρμητος όσο δείχνεις;

«Ναι. Προκάλεσέ με».

Θα μου απαντούσες στην ερώτηση αν έχεις επισκεφτεί sex shop;

«Σαν τη "Στιγμή της αλήθειας" μου μοιάζει αυτό που συμβαίνει τώρα... Θα σου απαντήσω όμως! Έχω επισκεφτεί πολλές φορές sex shops».

Τολμάς να απαντήσεις τι αγόρασες;

«Γιατί να έχω πρόβλημα; Την πρώτη φορά αγόρασα ένα γελοίο εσώρουχο. Τις επόμενες αγόρασα βεντούζες για τις ανάγκες ενός ρόλου και ένα ανδρικό ομοίωμα, δώρο σε κάποια φίλη!».

Ποιο είναι το moto σου;

«Κι αυτό επίσης θα περάσει».

Πώς σε αντιμετωπίζει ο κόσμος στο δρόμο μετά τη μεγάλη επιτυχία της «Πολυκατοικίας»;

«Πολύ όμορφα. Αυτό που μου κάνει όμως μεγάλη εντύπωση είναι ότι η Πολυκατοικία έχει fan κάθε ηλικίας. Στο δρόμο με σταματάνε και μου μιλάνε για τη σειρά από πεντάχρονα παιδάκια μέχρι πολύ ηλικιωμένα άτομα. Κάτι που επίσης πιστεύω είναι πως έχουμε τηλεθεατές που δεν παρακολουθούν ελληνικές σειρές. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται αρκετοί».

Το θέατρο ή η τηλεόραση σε ενδιαφέρει περισσότερο;

«Δεν είμαι ο τύπος που θα σου απαντήσω μόνο το ένα ή το άλλο. Αν η δουλειά είναι καλή και με αξιόλογους συνεργάτες, μπορείς να περάσεις εξίσου καλά, αλλά και να δημιουργήσεις και στα δύο».