Ανάσταση με το φακό των παπαράτσι

17.04.2009
Με αεροπλάνα, βαπόρια και Cherokee εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα και οι Έλληνες celebrities, αν και δεν είναι λίγοι φέτος εκείνοι που θα παραμείνουν στο κλεινόν άστυ. Όχι φυσικά λόγω οικονομικής κρίσης

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Με αεροπλάνα, βαπόρια και Cherokee εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα και οι Έλληνες celebrities, αν και δεν είναι λίγοι φέτος εκείνοι που θα παραμείνουν στο κλεινόν άστυ. Όχι φυσικά λόγω οικονομικής κρίσης -Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό, όπως λένε και οι παλαιότεροι- , αλλά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Μύκονος, Κέρκυρα και Σπέτσες έχουν και φέτος την τιμητική τους, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που επέλεξαν να χαλαρώσουν μακριά από την Ελλάδα - και κατ’ επέκταση από τους φακούς των παπαράτσι. Το ΛΟΙΠΟΝ έκανε μια έρευνα για το φετινό Πάσχα των επωνύμων, αλλά μην το δέσετε και κόμπο πως, αν βρεθείτε στο συγκεκριμένο μέρος, θα τους συναντήσετε. Συνηθίζουν άλλωστε να αλλάζουν γνώμη κυριολεκτικά στο παρά πέντε ή να κινούνται ινκόγκνιτο!

Σαλπάροντας για τα νησιά
Το Νησί των Ανέμων, τη Μύκονο, επέλεξαν για τις φετινές τους διακοπές, όπως κάθε χρόνο, πολλοί επώνυμοι. Μεταξύ αυτών, η Έλλη Στάη και ο Μιχάλης Γουλανδρής, αν και είχαν πρόταση να επισκεφθούν και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη Μύκονο θα βρίσκεται από αύριο το βράδυ και ο δημοσιογράφος Γιώργος Σατσίδης, προσκεκλημένος σε φιλικό του σπίτι, ενώ στα Ματογιάννια θα κάνει τις βόλτες της η Τζούλια Αλεξανδράτου με την παρέα της. Τη Σίφνο επέλεξαν τελικά για το Πάσχα η Βάσια Λόη και ο σύντροφός της Νικόλας Μαδιάς, αλλά μην απορήσετε αν τους δείτε να περπατάνε στα γραφικά Ματογιάννια, καθώς αμφιταλαντεύονταν μέχρι την τελευταία στιγμή. Πάντως, ανώνυμοι και επώνυμοι αναμένεται να κάνουν σίγουρα ένα πέρασμα από το καινούργιο night club του Νίκου Μπιουρ. Το «Destijl» ανακαινίστηκε ριζικά και ως «Grace» πλέον θα μας χαρίσει ατελείωτες νύχτες κεφιού. Η Σοφία Αλιμπέρτη θα παρακολουθήσει και φέτος την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στην Πάρο, ενώ ο Γιάννης Λάτσιος με την Ελένη Μενεγάκη και τα τρία τους παιδιά δεν είχαν αποφασίσει μέχρι την τελευταία στιγμή αν θα πάνε στη Μύκονο ή την Κάρυστο. Στη Μύκονο θα βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα και ο γνωστός επιχειρηματίας από το χώρο της μόδας Γιώργος Βορρέας με την παρέα του. Η Κατερίνα Καραβάτου επέλεξε να αποδράσει για λίγες ημέρες στα Χανιά, ενώ ο Γιώργος Αυτιάς και η οικογένειά του για μια ακόμη χρονιά θα βρεθούν στην ιδιαίτερη πατρίδα του οικοδεσπότη της πρωινής ενημερωτικής ζώνης του Alpha, τη Σάμο.

Δημοφιλείς προορισμοί
Πολλοί επώνυμοι θα προτιμήσουν και φέτος την Κέρκυρα για τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Εκεί θα βρεθεί η οικογένεια Λάτση κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Πριν από λίγες ημέρες η Μαριάννα Λάτση βρισκόταν στην Καλιφόρνια, ενώ αρκετές εβδομάδες νωρίτερα είχε αναχωρήσει για την Αμερική και ο γιος της Πάρης Κασιδόκωστας. Επιθυμία της οικογένειας είναι να βρεθεί στο Νησί των Φαιάκων, λόγω του τάματος που έχει η κ. Λάτση, ενώ τη Μύκονο θα επισκεφθούν κατά πάσα πιθανότητα στην αργία της Πρωτομαγιάς. Εν πλω κρουαζιέρα για τον Θόδωρο και τη Γιάννα Αγγελοπούλου αλλά και για τα παιδιά τους με προορισμό τις Σπέτσες. Εκεί θα βρίσκεται και η παρουσιάστρια του Star Ελεονώρα Μελέτη με την οικογένειά της και τον αγαπημένο της Γιάννη Ολιζιένσκι. Η δημοφιλής νεαρή δημοσιογράφος θα συνεχίσει τις διακοπές της και μετά το Πάσχα, καθώς η διακοπή της «Πρωινής Μελέτης» θα διαρκέσει 15 ημέρες. Σκοπεύει να επισκεφθεί την περιοχή του Καϊάφα για σκι, ωστόσο μαζί της δεν θα βρίσκεται ο Γιάννης, καθώς οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να λείπει για περισσότερες από τέσσερις ημέρες εκτός Αθηνών. Στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας, συγκεκριμένα στην πανέμορφη κατοικία που διαθέτει στον Άγιο Αιμιλιανό, βρίσκεται ήδη σύσσωμη η οικογένεια Κυριακού, που δεν αναμένεται να επιστρέψει πριν από την Τρίτη του Πάσχα.

Στον Αργοσαρωνικό, για την ακρίβεια στην Αίγινα, θα κάνει Πάσχα ο παρουσιαστής του «Mega Σαββατοκύριακο» Μανώλης Αναγνωστάκης με μεγάλη παρέα. Στο ίδιο μέρος θα ανταλλάξουν ευχές αγάπης και η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη με το σύζυγό της Έντι και τα παιδιά τους.

Ο Νίνο, από την άλλη, βρίσκεται ήδη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ρόδο, και θα πει το «Χριστός Ανέστη» στην αγαπημένη του Δούκισσα Νομικού, την αδερφή του Μαρία Ξυπολυτά και κατά πάσα πιθανότητα και στον καλό φίλο και στυλίστα του Σωτήρη Τσαγδή, ο οποίος είναι επίσης προσκεκλημένος στο Νησί των Ιπποτών. Εκεί θα σουβλίσει τον οβελία και ο Γιώργος Γιάννιας, αλλά και ο νεαρός τραγουδιστής Στάθης Ραφτόπουλος, που είναι κι αυτός Ροδίτης.

Τέλος, το λαμπερό ζεύγος Πάνου και Λάουρας Ζερίτη ετοιμάζει μια κρουαζιέρα με το πανέμορφο σκάφος τους στα νησιά του Ιονίου παρέα με τους εκλεκτούς προσκεκλημένους τους.

Απόδραση με Ι.Χ.
Πολλοί και οι Έλληνες επώνυμοι που επέλεξαν τα εξοχικά τους ή την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Το ζεύγος Ευαγγελάτου - Στεφανίδου με τα παιδιά τους θα σουβλίσουν στο εξοχικό τους σπίτι στη Χαλκίδα. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου θα βρεθεί μαζί με τους γονείς του και τον καλό του φίλο Αντώνη Κανάκη στη Χαλκιδική. Μάλιστα, φέτος μάλλον θα βρίσκεται στο πλευρό του και η Νάντια Μπουλέ. Ο Γρηγόρης πιθανότατα θα συναντήσει στη Χαλκιδική και την πρώην τηλεοπτική του παρτενέρ Σίσσυ Χρηστίδου, που θα κάνει Πάσχα με τον Θοδωρή Μαραντίνη και το παιδί τους εκεί. Ο παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής «Mega Σαββατοκύριακο» Ιορδάνης Χασαπόπουλος θα επισκεφθεί για λίγα 24ωρα την ιδιαίτερη πατρίδα του την Ξάνθη, ενώ πολύ κοντά στην Καβάλα, στο πατρικό του, θα κάνει γιορτές ο Νίκος Βέρτης. Ο λαϊκός τραγουδιστής θα παραμείνει για λίγο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, καθώς προετοιμάζει πυρετωδώς την εμφάνισή του σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας.

Στο πανέμορφο Διακοφτό, στα Καλάβρυτα, θα κάνουν Πάσχα η Μαριάντα Πιερίδη και ο σύντροφός της Δημήτρης Καμενίδης. Στο γραφικό χωριό βρίσκεται το πατρικό σπίτι της νεαρής τραγουδίστριας, όπου θα ψήσουν τον οβελία μαζί με τους γονείς της και λίγους καλούς φίλους και συγγενείς.

Το ζεύγος Ρόης και Βασίλη Αποστολόπουλου ετοιμάζουν για την Κυριακή ένα τρικούβερτο γλέντι στο πανέμορφο σαλέ που διαθέτουν στον Παρνασσό. Είναι το καταφύγιό τους και το επισκέπτονται όσο συχνότερα μπορούν μαζί με τις εκλεκτές συντροφιές τους. Όσοι αναζητήσετε τη Βάνα Μπάρμπα στην Κέρκυρα ή τη Μύκονο άδικος κόπος! Η ηθοποιός και παρουσιάστρια μαζί με την κόρη της Φαίδρα θα κάνουν Πάσχα οικογενειακά στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Ιωάννινα.

Στο κλεινόν άστυ
Ο Σάκης Ρουβάς δεν είναι βέβαια ο μοναδικός που θα παραμείνει στην πρωτεύουσα. Ανάσταση σε εκκλησία των βορείων προαστίων θα κάνουν η Δέσποινα Βανδή, ο Ντέμης Νικολαΐδης και τα παιδιά τους, που αυτή την περίοδο τρέχουν και δεν φτάνουν λόγω της μετακόμισης στο νέο τους σπίτι. Σε πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμασίας βρίσκονται και ο Άδωνης Γεωργιάδης με την Ευγενία Μανωλίδου. Αποφάσισαν να παραμείνουν στην Αθήνα και κανονίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του γάμου τους. Στο σπίτι τους στην Ηρώδου Αττικού θα βρίσκονται και ο Παύλος Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Τζίνα Αλοιμόνου, καθώς η γέννηση της κόρης τους δεν τους επιτρέπει να μετακινηθούν εκτός Αθήνας.

Πάσχα εκτός Ελλάδας
Λίγοι είναι οι επώνυμοι που επέλεξαν να κάνουν Πάσχα εκτός Ελλάδας. Η Κατερίνα Λέχου με το σύντροφό της Μάνο Στρατάκη θα επισκεφθούν το μαγευτικό Μπαλί, ενώ και ο Γιώργος Σατσίδης βρισκόταν όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Παρίσι, όπου εξασφάλισε για λογαριασμό του ΑΝΤ1 μια αποκλειστική συνέντευξη του ηθοποιού Έρικ Μπάνα. Στη γαλλική πρωτεύουσα θα κάνει Πάσχα και η Μαρία Μπακοδήμου μαζί με τα παιδιά της. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα κάνει Ανάσταση το τηλεοπτικό της ήμισυ, ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο οποίος θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Εκεί ίσως συναντήσει και το ζεύγος Γιάννη Αϊβάζη - Μαρίας Κορινθίου ή τη Ναταλία Γερμανού, που επίσης επέλεξαν το «Μεγάλο Μήλο» για τις πασχαλινές τους διακοπές. Στην Αμερική, αλλά πολύ μακριά από τη Νέα Υόρκη, στο Μαϊάμι, θα τσουγκρίσει αβγά ο Λάκης Γαβαλάς. Η Άννα Βίσση βρίσκεται ήδη στο Λος Άντζελες, ενώ ο Σάκης Ρουβάς επιστρέφει αύριο από την Ισπανία και θα παραμείνει μαζί με την Κάτια και το μωρό τους στην Αθήνα.