Βραδιά αγάπης

21.04.2009
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα παρατέθηκε στις 25 Μαρτίου ο ετήσιος χορός της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στο Λονδίνο.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα παρατέθηκε στις 25 Μαρτίου ο ετήσιος χορός της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στο Λονδίνο. Με στόχο την ενίσχυση των σκοπών του Ελληνορθόδοξου Φιλανθρωπικού Οργανισμού όλοι οι Έλληνες που ζουν και εργάζονται στη βρετανική πρωτεύουσα έδωσαν δυναμικό «παρών».

Η πρόεδρος του οργανισμού Μαρίκα Λαιμού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τόνισε ότι χωρίς την πολύτιμη συμπαράστασή τους δεν θα μπορούσαν ποτέ να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων και των Κυπρίων που ζητάνε τη βοήθειά τους για σοβαρά θέματα υγείας και όχι μόνο. Αναφέρθηκε σε όσους προσφέρουν οικονομική ενίσχυση, αλλά και στις κυρίες που εργάζονται εθελοντικά για να στηρίξουν άτομα με κινητικά προβλήματα ή με νοητική αναπηρία.

Επίσης,η κ. Λαιμού αναφέρθηκε στο θεσμό που καθιερώθηκε πέρυσι και ονομάστηκε «Μαραθώνιοι Ορίζοντες». Το πρότζεκτ αυτό περιελάμβανε την απόκτηση ενός σκάφους για λογαριασμό του οργανισμού «Μαραθώνιοι Ορίζοντες», το οποίο είναι αγκυροβολημένο στο Μαραθώνα Αττικής. Με το συγκεκριμένο σκαρί τα άτομα αυτά παίρνουν μια γεύση από τη χαρά της ζωής που προσφέρει το ευγενικό άθλημα της ιστιοπλοΐας και αποκτούν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Η κυρία Λαιμού μίλησε και για ένα γράμμα που έλαβαν από ένα παιδάκι, τον 5άχρονο Κωνσταντίνο, που βρέθηκε στο Λονδίνο για μεταμόσχευση ήπατος και το βοήθησε ο οργανισμός. Οι γονείς του μικρού φρόντισαν να ευχαριστήσουν τα μέλη και να τα ενημερώσουν για την καλή πορεία της υγείας του.