Γ. Μαρακάκης: "Δεν σκέφτομαι ακόμα το γάμο"!

30.03.2009
Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στο τηλεπαιχνίδι «Super Deal» του ΑΝΤ1 που παρουσίαζε ο Χρήστος Φερεντίνος, ενώ η σχέση του με τη βουλευτή Έλενα Ράπτη συζητείται έντονα στα πολιτικά και κοσμικά πηγαδάκια.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στο τηλεπαιχνίδι «Super Deal» του ΑΝΤ1 που παρουσίαζε ο Χρήστος Φερεντίνος, ενώ η σχέση του με τη βουλευτή Έλενα Ράπτη συζητείται έντονα στα πολιτικά και κοσμικά πηγαδάκια. Άλλωστε, οι δυο τους θεωρούνται ένα από τα πιο όμορφα και ταιριαστά ζευγάρια της σόουμπιζ.

Ο Γιάννης Μαρακάκης, όταν δεν βρίσκεται στις δικαστικές αίθουσες, στον ελεύθερο χρόνο του χαλαρώνει κάνοντας εξορμήσεις στο βουνό, ενώ το καλοκαίρι θέλει να βρίσκεται όσο το δυνατόν περισσότερο στη θάλασσα. Νέος, ωραίος και πετυχημένος στη δουλειά του, αποκαλύπτει στο ΛΟΙΠΟΝ αν θα παντρευτεί σύντομα και μοιράζεται μαζί μας στιγμές από τα παιδικά και τα εφηβικά του χρόνια, τότε που οι γονείς του έβλεπαν ότι ο γιος τους είχε όλα τα φόντα να διακριθεί στο στίβο.

Είστε παιδί μιας παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας;

«Εντελώς. Ωστόσο, οι γονείς μου αποδείχθηκαν αρκετά προοδευτικοί».

Τι θυμάστε πιο έντονα από τα παιδικά σας χρόνια;

«Από την παιδική μου ηλικία κυρίως καλοκαιρινές εικόνες, ζεστά μεσημέρια κοντά στη θάλασσα, αλλά και αξέχαστα σχολικά πάρτι με μουσική ‘80s. Ανέμελες μέρες. Από τα εφηβικά μου χρόνια θυμάμαι αρκετή πίεση, πολύ διάβασμα, αλλά και φοβερά αξέχαστες εμπειρίες στο στίβο και στους αγώνες. Ανάμεικτα συναισθήματα».

Ποια ήταν τα ενδιαφέροντά σας ως παιδί; Τι σας οδήγησε στον αθλητισμό;

«Οι γονείς μου με έσπρωξαν στον αθλητισμό σε πολύ μικρή ηλικία. Στη συνέχεια το απλό παιχνίδι, το σπορ, μπολιάστηκε με το μικρόβιο του αγώνα, του πρωταθλητισμού. Νομίζω πως αυτό δεν θα το αποβάλω ποτέ. Το κουβαλάω πλέον και στη δουλειά μου».

Πετύχατε διακρίσεις στον αθλητικό στίβο;

«Είχα μια αρκετά καλή πορεία στον αγωνιστικό στίβο, με συμμετοχές στην εθνική ομάδα. Δεν υπήρξα ποτέ βέβαια αθλητής ολυμπιακού βεληνεκούς και αυτό ίσως επειδή επί πολλά χρόνια μοιραζόμουν ανάμεσα σε σπουδές και αθλητισμό. Ποτέ δεν αφοσιώθηκα εξολοκλήρου στο στίβο. Αντίθετα, τώρα είμαι απολύτως αφοσιωμένος στη δικηγορία».

Τι είναι αυτό που βρήκατε ελκυστικό στο επάγγελμα του δικηγόρου;

«Το να υπηρετείς το δίκαιο είναι πιστεύω ευλογία, αλλά και τεράστια ευθύνη. Η δικαιοσύνη και το δικαίωμα σε αυτήν κάνουν το ?λειτούργημα? του δικηγόρου απολύτως ξεχωριστό».

Γίνατε ευρέως γνωστός μέσα από ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα. Πώς ήρθε αυτή η πρόταση για εμφάνιση στην τηλεόραση και πώς πήρατε την απόφαση να πείτε «ναι»;

«Εργαζόμουν ήδη αρκετό καιρό ως δικηγόρος του ΑΝΤ1. Στο γραφείο μου χειριζόμουν πολλά θέματα των εταιρειών παραγωγής, τις συμβάσεις κ.λπ. και ερχόμουν σε επαφή με ανθρώπους που έχουν σχέση με τα τηλεοπτικά μέσα. Η τελική απόφαση ήταν προϊόν σκέψης αλλά και συζήτησης με συναδέλφους δικηγόρους και ανθρώπους της τηλεόρασης».

Πώς αντιμετωπίσατε την ξαφνική δημοσιότητα; Τι σας λέει ο κόσμος όταν σας συναντάει τυχαία στο δρόμο;

«Γενικά, εισπράττω συμπάθεια από τον κόσμο. Η δημοσιότητα, όμως, ως γνωστόν, έχει δύο όψεις. Και σαφώς θέλει προσεκτική διαχείριση, αν δεν θέλεις να σε βλάψει».

Η πολιτική μπορεί να υπάρξει στα μελλοντικά σας σχέδια;

«Είναι πολύ νωρίς για να απομακρυνθώ από τη δικηγορία. Ωστόσο, παρακολουθώ την πολιτική, διακριτικά όμως και από απόσταση».

Η σχέση σας με την Έλενα Ράπτη απασχολεί όλα τα μέσα ενημέρωσης. Πώς εξηγείτε αυτό το έντονο ενδιαφέρον τους;

«Όταν δύο νέοι άνθρωποι, αρκετά συμπαθείς στο κοινό, εμφανίζονται μαζί, είναι λογικό να απασχολούν για έναν επιπλέον λόγο το κοινό. Για να είμαι ειλικρινής όμως, πιστεύω πως και τα μέσα ενημέρωσης προωθούν αυτό που τους αρέσει. Σε κάθε περίπτωση χαίρομαι που το κοινό εκδηλώνει τη συμπάθειά του με τις επιλογές μου και την προσωπική μου ζωή».

Σας αρέσει η ιδέα να δημιουργήσετε οικογένεια;

«Η δημιουργία οικογένειας είναι η φυσική απόληξη όλων μας, έτσι κι εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση. Είναι όμως μια απόφαση που δεν με έχει απασχολήσει ακόμη».

Ποιος είναι ο καλύτερός σας φίλος;

«Έχω λίγους, αλλά καλούς φίλους, τους οποίους δεν ξεχωρίζω. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, πάντως, για τους ανθρώπους που θεωρώ δικούς μου».

Ποια ομάδα υποστηρίζετε;

«Από μικρός συμπαθούσα περισσότερο τον Παναθηναϊκό. Όμως, δεν υπήρξα ποτέ φανατισμένος. Όταν μου δινόταν η ευκαιρία να πάω στο γήπεδο με φίλους μου Ολυμπιακούς, τους ακολουθούσα στο ?Καραϊσκάκη? με τον ίδιο ενθουσιασμό».

Πώς διασκεδάζετε;

«Κυρίως κοντά στη θάλασσα ή στο βουνό. Όταν έχω ελεύθερο χρόνο, αυτή είναι η προτεραιότητά μου. Οι δραστηριότητες κοντά στη φύση».