Δωρεάν εισιτήρια για Αυστραλία

26.03.2009
Πενίας τέχνας κατεργάζεται για τους αρχαίους ημών προγόνους ή «Το αφεντικό τρελάθηκε και τα πουλάει τζάμπα» για τους νεοέλληνες.

Πενίας τέχνας κατεργάζεται για τους αρχαίους ημών προγόνους ή «Το αφεντικό τρελάθηκε και τα πουλάει τζάμπα» για τους νεοέλληνες.

Διαλέγετε και παίρνετε, αλλά το συμπέρασμα είναι ένα: η οικονομική κρίση που μαστίζει όλο τον πλανήτη εξιτάρει τη φαντασία και οδηγεί σε πρωτότυπες ιδέες και λύσεις! Μία από αυτές μας έρχεται από την Αυστραλία, όπου η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια σε όσους τουρίστες την επισκεφτούν από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, όσοι αποδεχθούν το δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα δαπανήσουν κατά την παραμονή τους στην Αυστραλία τουλάχιστον 5.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 2.500 ευρώ.

Ο Γκλεν Μίλεν, του οργανισμού Independent Tourism Holdings, που είχε την ιδέα και την πρότεινε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, δήλωσε: «Οι αφίξεις τουριστών στην Αυστραλία παρουσίασαν πέρυσι μείωση 6,5% και φέτος αναμένουμε περαιτέρω μείωση. Πρέπει να βρούμε νέους τρόπους για την προσέλκυση τουριστών στη χώρα».

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένεται να απαντήσει σύντομα σχετικά με την πρόταση. Αν τελικά πάρουν την απόφαση για δωρέαν εισιτήρια, όλο και κάποιοι θα θυμηθούμε κάτι μακρινούς συγγενείς που έχουμε στην Αυστραλία και θα θελήσουμε να τους επισκεφθούμε. Άλλωστε, αυτό που μας αποθάρρυνε τόσο καιρό ήταν τα εισιτήρια. Ελπίζουμε βέβαια στο πρόγραμμα αυτό να μην υπάρξουν χιλιομετρικοί περιορισμοί!